Harry och Meghan bryter mot drottningens regler

Trots att flera månader har passerat sedan Harry och Meghan lämnade det kungliga livet verkar de inte vara redo att släppa allt riktigt ännu.

Prins Harry och Meghan chockade en hel värld när de bestämde sig för att lämna det brittiska kungahuset tidigare i år. Tillsammans med sonen Archie flyttade de på obestämd tid över Atlanten för att en gång för alla slippa stå i rampljuset. Både Harry och Meghan hade upplevt åren efter bröllopet som oerhört jobbiga med alldeles för mycket uppmärksamhet från media. Prins Harry menade att behandlingen av Meghan drog upp de plågsamma minnena han har av sin mamma, prinsessan Dianas, död.

Men att lämna den kungliga vardagen var trots allt inte är ett lätt beslut. Harry och Meghan hade i över ett år marknadsfört sig själva som Sussex Royal och stöttat många välgörenhetsorganisationer. Men de var tydliga med att de skulle fortsätta sitt arbete även fortsättningsvis, trots avsaknad av kungliga titlar.

Harry och Meghan går emot drottning Elizabeth

När de lämnade sina roller i kungahuset, lämnade de nämligen också möjligheten att kunna använda sina kungliga titlar. Det är en tydlig regel för drottning Elizabeth och bör självklart följas. Därför blev många förvånade när organisationen StreetGames delade med sig av ett personligt tack-brev de fått från paret. I brevet kan man läsa hur Harry och Meghan tackar organisationen för deras engagemang under Corona-krisen. StreetGames har hjälpt till att dela ut mat till de som är i extra behov av stöd.

Harry och Meghan

Harry och Meghan lämnade livet som kungliga tidigare i våras.

I slutet av brevet skriver Harry och Meghan endast under med sina namn, utan några kungliga titlar. Men det som fått flera att höja på ögonbrynen är att de valt att ta med sitt kungliga monogram. Längst upp i brevet syns nämligen en kunglig symbol i form av en krona som Harry och Meghan använde under sin tid som gifta när de fortfarande var en del av det brittiska kungahuset.

Harry fortsätter i prinsessan Dianas fotspår

Anledningen till att det är okej att använda monogrammet vid vissa tillfällen, enligt Hello!, verkar vara att Harry är ju fortfarande, trots allt som hänt, son till prins Charles som är arvinge till tronen och näst i led att bli regent i Storbritannien.

Men Harry och Meghan är faktiskt inte ensamma om att fortsätta använda det kungliga monogrammet även efter sitt utträde. Både Sarah, hertiginnan av York och Diana, prinsessan av Wales, fortsatte använda deras kungliga monogram efter sina skilsmässor, trots att de förlorat sina kungliga höghets-titlar. Kanske inspireras Harry helt enkelt av hur mamma Diana gjorde på sin tid.