Harry och Meghan separerade på Madame Tussauds

harry meghan vaxdockor

En tid innan bröllopet på Windsor Castle kunde man se prins Harry och Meghan stå tillsammans som vaxdockor på Madame Tussauds. Men det är det slut med nu.

Sedan maj 2018 har man kunnat se prins Harry sida vid sida med sin hustru Meghan, inte bara i det verkliga livet utan även på det världsberömda vaxmuseet Madame Tussauds i London. Men från och med nu har man beslutat sig för att separera paret.

Prins Harry kommer att finnas kvar hos sin kungliga familj medan hertiginnan av Sussex kommer att flyttas till en helt annan avdelning.

Tillsammans med sina kändisvänner

Enligt museet har man nu ställt vaxdockan Meghan tillsammans med, som man uttrycker det på Madame Tussauds hemsida, “sina kändisvänner”.

Meghan kommer alltså att stå tillsammans med bland andra Tom Hardy, paret Beckhams, Priyanka Jonas Chopra och flera andra superstjärnor.

Meghan Harry vaxdockor

Meghan och Harry som vaxdockor.

Steve Davies som är general manager på Madame Tussauds säger i ett pressmeddelande:

– Vi lyssnar alltid på vad våra besökare har att säga om sina favoritstjärnor. Meghan fortsätter att skapa sig en egen, modern roll som en kunglighet. Nu tycker vi det är dags att visa upp hennes egen status som superstjärna och vi gör det då på detta sätt.

Behöver inte vara för evigt

Detta drag har givetvis skapat stora rubriker hemma i Storbritannien, några tycker det var ett bra val andra rasar mot museets tilltag och menar att Meghan hör hemma hos sin prins.

– Vårt drag att flytta Meghan behöver nödvändigtvis inte vara för evigt. Vi har ingen tanke på att splitta upp det förälskade paret på riktigt. Vi vill bara låta hertiginnan få mingla lite med sina superstjärnor till kompisar för ett litet tag.

brittiska kungafamiljen Tussauds

Museet vet naturligtvis att det är många som kommit till dem bara för att få en glimt av just de kungliga vaxdockorna.

Under julen 2016 så skapade man lite extra nyhetsvärde kring drottning Elizabeth med familj då man klädde ut hela familjen på detta vis, med extra fina jultröjor, till och med drottningens corgie fick en. Då samlade man in pengar till välgörenhetsorganisationen Save the Children.

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: