Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry Potter-böckerna kan bli Cristinas fall

12 apr, 2016, 13:51 
Snaran dras åt ytterligare kring prinsessan Cristina av Spanien, som misstänks ha inhandlat barnböcker och danslektioner för offentliga medel.
Annons
cristina-3

Rättegången på Mallorca har haft ett par veckors avbrott, men återupptogs i dag. I juni får prinsessan Cristina och hennes man, Inaki Urdangarin, veta om det blir till att gå direkt till fängelse – utan att passera GÅ.

cristina-ibl

Åklagaren har satt ljus på prinsessan Cristinas och Inaki Urdangaríns “smutsiga byk”, som spansk press kallar det. Bland annat misstänks kungadottern för att ha köpt Harry Potter-böcker till barnen och bekostat danslektioner med offentliga medel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
cristina-inaki.ibl

Den 48-årige Inaki och hans tidigare affärspartner, Diego Torres, misstänks för att ha förskingrat cirka sex miljoner euro ($ 6,7 miljoner) i allmänna medel. Insamlade pengar som skulle gå till idrottsevenemang, användes i stället till Cristinas och Inakis dyra,  livsstil privat.

Inaki

I juni kommer domen. Cristina riskerar åtta års fängelse och Inaki 19 år.

Foto: IBL

Annons