Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry reser till London utan Meghan – ska tala ut med Charles

21 aug, 2023, 12:00 
Felicia Plåt
Charles och Harry
2020 lämnade Harry och Meghan det brittiska kungahuset. Foto: TT

Nu hoppas Charles på att kunna tala ut med sin son.

Annons

Under 2020 kom prins Harry och hertiginnan Meghan med beskedet att de valt att lämna det brittiska kungahuset. Sedan dess har relationen med den brittiska kungafamiljen varit rejält skakig. Speciellt efter att Harry släppte sin egna memoar "Spare", där han delade med sig av sina åsikter om flera av hans familjemedlemmar.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Charles hopp om en försoning

I boken har han bland annat skrivit om att hans bror prins William ska ha attackerat honom efter ett bråk 2019. Han har även riktat kritik mot sin fars nya fru drottning Camilla. Detta har skapat sprickor mellan prinsparet och kungahuset, men nu vill Charles göra ett försök att tala ut med sin son.

Enligt Magasiner OK ska en källa berättat att Charles kommer att återvända till London från Balmoral i mitten av september. Hans son prins Harry kommer under samma tidpunkt befinna sig i Europa och det är då Charles hoppas kunna tala ut med sin son.

Annons

– Kungen har några dagar över i London för att träffa sin son, säger källan till OK!, skriver Expressen.

Prins Harrys uttalanden om drottning Camilla

Kungen ska nämligen vara extra upprörd över Harrys uttalanden om hans fru drottning Camilla. Förutom att skriva om henne i boken har Harry även uttalat sig om henne i en TV-intervju inför boksläppet. Då beskrev han henne som "farlig" och att hon var "villig att gå över lik" för att bli drottning. Någonting hans far inte uppskattade.

– Om samtalet mellan Charles och Harry blir av kommer kungen att vara mycket tydlig med att inget privat som rör kungafamiljen får diskuteras offentligt hädanefter, säger källan.

Meghan kommer inte vara med

Under alla toppar och dalar har Harry alltid sin fru Meghan Markle vid sin sida, däremot har vi inte kunnat se henne tillsammans med kungafamiljen på ett bra tag. Exempelvis var hon inte på plats för Charles och Camillas kröning, då deras son Archie fyllde 4 år samma dag.

Under Harrys Europaresa kommer däremot Meghan att vara med, men hon kommer troligtvis inte närvara under samtalet med Charles.

– Det är mycket osannolikt, säger källan.

Annons