Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry stoppad direkt – vägrades släppas ombord på planet med Meghan

20 jul, 2023, 13:00 

Joe Biden stoppade prins Harry och Meghan Markle.

Annons

Prins Harry är uppväxt i en kunglig värld och är van vid ett liv i lyx. Men det finns saker som inte ens kungligheter har rättigheter till – och det spelar ingen roll om det gäller en viktig begravning.

Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”Brand logo
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”

Det blev prinsen och Meghan Markle varse när de skulle ta sig från Storbritannien till USA efter drottning Elizabeths begravning i september förra året.

Världens elit på plats i London

Några av världens mest inflytelserika personer hade då tagit sig till London för att ta ett sista farväl av drottningen och den omfattande gästlistan bestod av över 2000 begravningsgäster.

USA:s president Joe Biden var självklart på plats. Han hade flugit dit med sitt plan Air Force One och hade alla avsikter att lämna den brittiska huvudstaden med samma plan.

Annons
Jill och Joe Biden på drottning Elizabeths begravning
Joe Biden och Jill Biden var på plats i London för att ta ett sista farväl av drottning Elizabeth.

Harrys och Meghans vädjan till Joe Biden

Däremot hade han inga planer på att ta med sig några extra passagerare på vägen hem – trots att Harry och Meghan hade varit väldigt måna om att få åka tillbaka till staterna med presidenten.

Det är kanske inte så konstigt, eftersom presidenten inte släpper ombord vem som helst på planet. Men Harry och Meghan hade ändå hoppats på att få flyga med Joe Biden till London.

Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och prins Harry fick inte följa med president Joe Biden hem.

Harry och Meghan stoppades direkt

Biden nekade dock Harry och Meghan. Enligt en källa till The Sun var presidenten rädd att det skulle leda till konsekvenser mellan den amerikanska regeringen och det brittiska kungahuset, eftersom det som bekant råder dålig stämning mellan Harry och Meghan och kungahuset.

– Det hade skapat för mycket uppståndelse, säger källan.

Jill Biden och Joe Biden
Harry och Meghan fick inte följa med när Jill och Joe Biden återvände till USA efter begravningen.

Det skulle också leda till en ekonomisk debatt och vem som hade behövt stå för kalaset om Harry och Meghan fått skjuts hem av presidenten.

Den amerikanska regeringen betalar nämligen bara avgiften när representanter från regeringen reser med fly, men det är Biden som får hosta upp om hans familj måste flyga med honom.

Foto: TT

Annons