Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry svarar kritikerna: "Därför flyger vi privatjet"

05 sep, 2019, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
prins Harry
Prins Harry flög till Amsterdam för att lansera starten på ett nytt projekt för att få oss bli bättre resenärer - men han försvarade också sina många privatresor med Meghan oh Archie.
Annons

Under dagen kunde vi se prins Harry presentera ett miljövänligt rese-initiativ som kallats Travalyst under ett möte i Amsterdam i Nederländerna.

Prinsen tog då också tillfället i akt att prata lite om sina egna kritiserade resor under sommaren, då Harry och Meghan samt Archie valt att resa med privatplan vid fyra olika tillfällen under 11 dagar, bland annat till Nice och Ibiza.

Meghan och Archie

– Jag reste hit till Amsterdam med reguljärflyg, det använder jag också 99 procent av alla mina resor jag gör i världen. Men ibland så finns det unika tillfällen när man tvingas göra något annat, för att kunna hålla sin familj säker, förklarade prinsen i sitt tal.

Klimatkompenserar sina resor

Prins Harry fortsatte sedan att förklara sig rörande sina resor, att han alltid ser till att klimatkompensera sina flygresor och de utsläpp planen gör. Prinsen menade också att varken han eller Meghan är felfria.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Igen av oss är heller helt perfekta i det vi gör. Vi kan alla bättra oss på olika sätt.

prins Harry och Meghan

Hertigparet av Sussex har – tillsammans med ett antal företag i resebranschen – skapat ett nytt sätt att tänka inför semestern, via Travalyst, inte bara hur man reser till sin destination utan också hur man beter sig när man väl kommit fram.

prins Harry

– Vi är alla ansvariga för att ta hand om vår jord, från plastpåsar i havet till skogsskövling och jakt på utrotningshotade djur, ibland kan allt kännas överväldigande. En person kan inte göra allt men alla kan göra något, sa hertigen av Sussex.

Äntligen kunde Harry sova gott

Det kom också fram att prins Harry, som tillbringat natten på ett hotell i Amsterdam, äntligen fått  sova ut, antagligen på grund av hans och Meghans lille pojke Archie som uppenbarligen hållit honom vaken om nätterna – i princip sedan sonens födsel i maj.

– Här fick jag den bästa sömn jag fått de senaste fyra månaderna, sa Harry skämtsamt i sitt tal.

Foto: TT

Se själva en film från dagens tal här:

Annons