Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harrys fräcka diss mot drottning Elizabeth får britterna att se rött – nobbar sin farfar

19 mar, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar
Prins Harry vägrar åka till London för prins Philips minnesceremoni, men åker till Nederländerna i stället.
Annons
Harrys beslut inför Philips begravning – Meghan tackar nejBrand logo
Harrys beslut inför Philips begravning – Meghan tackar nej

För snart ett år sedan somnade prins Philip in på Windsor Castle. Den 29 mars hålls därför en minnesceremoni för drottning Elizabeths avlidna make som lämnade hela Storbritannien i sorg.

Självfallet kommer hela familjen vara på plats. Förutom två. Det kommer kanske inte som en överraskning att Meghan inte kommer närvara då hon inte var med på begravningen. Men nu bekräftar en talesperson för Harry att han inte kommer att resa till London för att hedra sin farfar.

Samtidigt kommer hans planerade resa till Nederländerna att bli av, vilket får britterna att rösa över hans fräckhet mot drottningen och familjen.

Harry nobbar prins Philips minnesceremoni – britterna rasar

När Meghan och Harry gjorde sorti ur kungahuset avsade de sig alla kungliga plikter och förmåner. Det innebär att Harry inte har rätt till någon skattefinansierad säkerhet och får därför inte använda sig av livvakter från Scotland Yard.

Annons

Och det ska vara anledningen till att han inte vill åka till London – han känner sig inte trygg. Hans privata livvakts team i USA fåt nämligen inte bära vapen i Storbritannien.

Harrys beslut: Åker till Nederländerna i stället för England

Men Harrys beslut har upprört britterna, framför allt då han har en planerad resa till Nederländerna i april, där han ska vara med vid en sporttävling för krigsveteraner, Invictus Games, som han själv var med och startade när han var en del av kungahuset.

Många tror att resan egentligen rör sig om att Harry och Meghan känner en press på sig att bli klara med dokumentärfilm om just Invictus Games, då de har en mångmiljonkontrakt med Netflix.

Kritikerna menar att Harry är respektlös och rent ut sagt fräck. Elizabeth fyller snart 96 år och hennes barnbarn vägrar vara med på minnesceremonin för sin farfar. Dessutom har hon inte ens fått träffa sitt barnbarnsbarn, Lilibet, ännu.

Annons

Foto: TT

Annons