Harrys ilska efter anklagelserna

Harry ryter ifrån!

Prins Harry är rosenrasande – och nu ryter hans advokater ifrån.

Prins Harry har anklagats för att ha handskats med välgörenhetspengar på ett oärligt sätt. Bakom påståendet ligger den republikanska föreningen Republic, som vill att positionen som Storbritanniens statschef ska väljas demokratiskt istället för att, som idag, ärvas från förälder till barn inom kungafamiljen. Republic vill utmåla Harry som ertappad med tassarna i syltburken – men Harry tänker inte låta sig svartmålas så enkelt.

Harrys advokater har skrivit ett argt uttalande där de menar att anklagelserna är “djupt stötande”.

“Hertigen har aldrig haft några personliga finansiella intressen i sitt välgörenhetsarbete”, menar advokaterna.

Republic har anmält Harrys välgörenhetsorganisation till en myndighet som utreder oegentligheter inom filantropisfären. Organisationen pekar på pengaöverföringar mellan prins Williams stiftelse till Harrys dito.

Välgörenhetsarbetet Harrys livsverk

Prins Harry har ägnat en stor del av sitt professionella liv åt välgörenhetsarbete – inte minst sedan han bröt med brittiska kungafamiljen och flyttade till USA. Så det är inte konstigt att han är mån om att hans rykte i det området inte befläckas. Det återstår att se vem som får rätt.

Det är inte det enda problemet för Harry just nu. Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om hur exilprinsen tvekar om han tog rätt beslut då han lämnade sin familj bakom sig – och att han känner sig instängd i sin nya jättevilla.

Harry och Meghans flytt till Los Angeles blev inte som de tänkt sig –de hade så klart inte räknat med coronavirusets framfart och alla konsekvenser det medfört.

– Det är långt ifrån den situation de hade hoppats på. Harry har gått från att vara taggad på flytten till att känna sig svårt plågad, har en anonym källa sagt i den nya boken “Royals at War: The Inside Story of Harry and Meghan’s Shocking Split With the House of Windsor”.

Foto: TT