Harrys och Meghans Afrikaresa – vi har detaljerna!

09 sep, 2019, 15:00 
AvEmma Sanderberg
Efter kritiken väljer nu Harry och Meghan att flyga reguljärt till Afrika. Väl på plats kommer de uppmärksamma sina hjärtefrågor på olika sätt och prins Harry går i mamma Dianas fotspår ytterligare en gång.
Annons

Snart är det dags för Harrys, Meghans och lilla Archie Harrisons resa till Afrika! Vi har skrivit om resan tidigare, men först nu vet vi exakt vad hertigparet kommer att göra. Familjen reser ner till Afrika reguljärt, ett val som inte känns så överraskande efter all kritik de fick när de flög privatjet tre gånger på mindre än en vecka.

Prins Harry och Meghan

Planet landar den 23 september i Sydafrika. I Sydafrika kommer Meghan och Archie stanna kvar under hela vistelsen, medan prins Harry far runt till både Angola, Malawi och Botswana. Paret skriver själva på sin Instagram att under resans gång kommer de att sprida fokus på kvinnor och flickors rättigheter, mental hälsa, HIV/AIDS och miljö.

Recept.se Nyhetsbrev

Meghan arbetar med hjärtefrågorna

Medan Harry reser vidare kommer Meghan att arbeta med sina hjärtefrågor i Sydafrika och besöker organisationer som kämpar för kvinnors utbildning, hälsa och entreprenörskap. Det brittiska hovet berättar att Meghan ser extra mycket fram emot att inspireras av kvinnorna hon kommer att träffa.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Diana går genom ett aktivt minfält i Angola 1997.
Diana går genom ett aktivt minfält i Angola 1997.

Harry fortsätter gå i mamma Dianas fotspår och kommer besöka organisationen Halo Trust, som arbetar för att få bort landminor världen över. Diana uppmärksammade landminorna i Angola 1997 och nu återvänder Harry för att göra samma sak.

Annons

Harry möter upp Meghan och Archie

I Malawi kommer Harry att vara delta i en anti-tjuvskytte demonstration och träffa lokala parkvakter som arbetar med att rädda djur från olaglig byteshandel. På hertigparets Instagram har de flera gånger uppmärksammat tjuvjakt.

I Botswana kommer han besöka organisationen Sentebale, som han själv var med och startade, som stöttar barn som drabbats av HIV och AIDS. Sedan möter Harry upp Meghan och Archie i Sydafrika igen den 2 oktober för att flyga hem igen.

Foto: TT

Annons