Harrys och Meghans hemliga födelsedagsfest

prins Harry Meghan

Nu vet hur prins Harry och Meghan firade hertiginnans födelsedag för några veckor sedan, och det var inte alls vad vi trodde!

Flera brittiska tidningar, bland annat Hello, berättar nu vad prins Harry hade fixat för sin hustru, hertiginnan av Sussex i samband med hennes födelsedag den 4 augusti. Just under själva födelsedagen var de tydligen alla hemma i Frogmore Cottage i Windsor, tillsammans med sonen Archie Harrison.

harry meghan

Men två dagar senare, den 6 augusti, åkte hela familjen nämligen iväg på en hemlig resa till partyön Ibiza. Det var från början några spanska tidningar som rapporterat om det kungliga besöket som verkligen försökte tystas ner från alla håll.

Flög över med privatjet

Hertigparet, lilla baby Archie, en eller två nannys samt en livvakt, ska ha flugit över till ön i ett privat jetplan.

Vistelsen som endast varade i sex dagar ska ha tillbringats i en privat villa, långt bort från alla nyfikna ögon. Det berättas också att Harry och Meghan hade hyrt in några lokala guider som kunde visa dem runt, utan att skvallra för pressen.

Varit på Ibiza tidigare

Fast Meghan är ändå ganska välbekant med ön som hon semestrat på under flera tillfällen tidigare år. Vi vet att hon njöt av sol och bad på Ibiza tillsammans med sin gamla kompis Misha Nonoo, så sent som 2016.

harry-diana-charles-william-juan-carlos

För prins Harry blev det mest semestrar på den närbelägna ön Mallorca, då tillsammans med mamma och pappa. Det vill säga prins Charles, prinsessan Diana och brodern prins William. De bodde då som gäster hos den dåvarande spanska kungen Juan Carlos och hans hustru drottning Sofia som har en fint semesterslott i Palma.

Harry Africa

Resan till Ibiza lär också vara den första utlandsresan för lille Archie, men snart bär det som bekant iväg på en mycket länge resa.

Reser till Afrika

Familjen ska som vi tidigare berättat åka över till Sydafrika på ett officiellt besök under hösten. Prins Harry ska också resa till Malawi, Angola och Botswana, medan Meghan och lille Archie stannar kvar i Sydafrika.

Ni kan se en bild på Meghan under en tidigare resa till ön Ibiza, innan hon gift sig med prins Harry här:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: