Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harrys och Meghans nya krav: ”Använder barnen som utpressning mot drottning Elizabeth”

18 jan, 2022, 11:10 
Drottning Elizabeth Meghan Prins Harry
Nu sätter Harry och Meghan hårt mot hårt – och använder sin sju månader gamla dotter Lilibet som vapen mot drottning Elizabeth.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 2!

Kommer drottning Elizabeth någonsin att få träffa sitt barnbarnsbarn Lilibet?

Svar: Det beror på om Harry och Meghan får som de vill. Kravet är att de får tillbaka sina livvakter från Scotland Yard. Annars får drottning Elizabeth leva – och kanske dö – utan att någonsin ha fått möta Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Lilibet Meghan Markle ny bild
Baby Lilibet, det oskyldiga offret i Meghans och Harrys krig med kungafamiljen.

Den infekterade konflikten om prins Harrys livvakter rullar därmed vidare, något som inte direkt har stärkt hans position hemma i Storbritannien:

Annons

– Att använda sina barn som vapen i en intern familjekonflikt är opassande och grymt. Att sedan göra det när offret är din 95-åriga farmor, som har ägnat hela sitt liv åt att sätta plikten före allt annat – det är föraktligt och ett lågvattenmärke, ryter den brittiske hovexperten Dan Wooton i en uppmärksammad krönika i Daily Mail.

Bakgrunden är alltså att den brittiska regeringen vägrar att betala för Meghans och Harrys livvakter i samband med deras (eventuella) besök på brittisk mark. Detta eftersom prins Harry har valt att lämna Kungahuset.

Harry och Meghan stenhårda krav på drottningen

Den brännheta frågan om personskyddet har nu har fått Harry och Meghan att överväga att stämma de brittiska myndigheterna – och samtidigt utöva en sorts utpressning mot drottning Elizabeth: Får vi inga livvakter, så får du inte heller se ditt barnbarnbarn.

Meghan och Harry anser helt enkelt att det vore för farligt för Lilibet och Archie att vistas i England utan säkerhetsvakterna från Scotland Yard.

Annons
Meghan Markle Prins Harry Lilibet Archie
Brittiska kungafamiljens utbrytare: Meghan och Harry med sina barn.

Men detta är samtidigt konsekvensen av den frihet som Harry och Meghan var så tydliga med att de ville ha.

Att kapa de kungliga banden har ju sitt pris. Till exempel detta: Att familjen nu själva får betala mångmiljonbelopp för sitt privata personskydd, som annars skulle ha bekostats av de brittiska skattebetalarna.

Men faktum är att inte ens prinsessan Anne, som vid ett tillfälle var nära att bli kidnappad, har livvakter på heltid.

Så hovexperten Dan Wooton har sin slutsats klar: Prins Harry inser vidden av sitt beslut. Och han har ångrat sig, inte ens två år efter att han kraschade ut ur kungafamiljen.

Annons
Prins Harry Drottning Elizabeth Meghan Markle
Det går inte att både äta kakan och ha den kvar. En dyrköpt läxa för Meghan Markle och prins Harry.

Foto: TT, Instagram.

Annons