Harrys och Meghans sista känslosamma avsked – inför alla

Meghan och harry

Meghan Markle och prins Harry genomlever i dag sin sista dag som arbetande kungligheter.Nu har vi fått deras slutgiltiga avskedsord.

Meghan Markle och prins Harry meddelade i början av året att de skulle lägga ifrån sig sina kungliga plikter.

Sedan dess har vi väntat på dagens datum (31 mars) med bävan. Det är nämligen idag som deras kontor i Buckingham Palace stängs för gott. Imorgon är de inte längre en del av den brittiska kronans arbetsstyrka.

Meghan Markle och prins Harry säger farväl

Meghan och Harry har sagt farväl.

Meghan och Harry har sagt farväl.

Därefter följer en tolv månader lång prövotid där det nya arrangemanget ska “stresstestas”.

– Poängen med perioden är att familjen vill att paret ska trivas och alla inser att detta är ny mark för alla. Istället för att göra något slutgiltigt, så är det här en pragmatisk diskussion inom familjen kring vad som fungerar och vad som inte kommer att fungera, säger en källa med insyn till sajten Royal Central. 
Beslutet innebär också att Instagram-kontot “Sussex Royals” kommer att gå i graven. Dagen till ära har Meghan och Harry tillsammans författat ett känslosamt, innerligt avsked till alla sina följare. Samtidigt betonar paret att deras sorti inte är prioritet ett just nu, i dessa coronatider.

“Det viktigaste just nu är hälsan och välmåendet hos alla på hela jorden och att hitta en lösning på alla problem som uppstått på grund av den här pandemin”, skriver Harry och Meghan.

“Ni kan inte se oss här”

Harry och Meghan skriver att deras fokus ligger på “det här nya kapitlet, för att kunna förstå hur vi ska kunna bidra på bästa sätt”.
“Även om ni inte kan se oss här, så fortsätter arbetet. Tack till våra följare, för stödet, inspirationen och engagemanget för det som är gott i världen. Vi ser fram emot att ha kontakt med er igen, snart. Ni har varit fantastiska. Tills dess, snälla, ta hand om er själva och varandra”, skriver Harry och Meghan.