Harrys och Meghans succé – toppar ny lista

Harry och Meghan

Nu har vi fått ytterligare ett bevis på prins Harrys och Meghans popularitet, de har precis hamnat på Times lista över de mest inflytelserika personerna i världen – på Instagram.

Det är den prestigefyllda tidningen Times som gjort en årlig lista på 25 personer runt om i världen som anses vara de mest inflytelserika på nätet. Och ni kan väl gissa vilka som hamnat på en topplacering på den listan? Jo, det är det nya brittiska superparet prins Harry och hans Meghan.

Instagramkontot har 9 miljoner följare

Tidningen Times nämner speciellt deras sätt att använda Instagram, parets konto startades i våras och har på kort tid fått över 9 miljoner följare världen över. Som en jämförelse kan vi nämna att prins William och Kate med sin sida, Kensington Palace, har 9,6 miljoner följare i skrivande stund. Och det kontot har legat uppe betydligt längre än Meghans och Harrys.

Times menar att hertigparet av Sussex visar ett nytt sätt att få folk ta del av viktiga projekt och lära sig mer om olika välgörenhetsorganisationer. Med andra ord – saker och företeelser som ligger dem varmt om hjärtat.

För visst delar de också bilder på sin lille bebis Archie Harrison som nyligen döptes i ett privat kapell inom Windsor Castle. Men det är ändå foton och information om hertigparet av Sussex stiftelse som dominerar i deras Instagram-flöde.

Fick en miljon följare på bara en timme

”De har en modern syn på vad kungliga kan skapa med sitt inflytande och man har via sin Instagramsida belyst frågor som miljöförstöring och mental hälsa. De lyckades få en miljon följare på bara en timme efter de skapat sitt konto”,  skriver tidningen Time i sin formulering.

Meghan

Andra kända namn på listan är till exempel amerikanska Alexandria Ocasio-Cortez som många hoppas ska bli nästa demokratiska presidentkandidat. Även Donald Trump finns med på listan med sitt omtalade Twitterkonto.

Vi hittar också artisten Ariana Grande som har 223 miljoner följare på sina konton på Instagram och twitter. Här finns också gänget bakom de som organiserat protesterna i Hong Kong samt skådespelerskorna Jamela Jamil och Jada Pinkett Smith.

Foto: TT och Instagram/SussexRoyal

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: