Harrys och Meghans uppmaning – följ Greta Thunberg på Instagram

Harrys och Meghans uppmaning – följ Greta Thunberg på Instagram

Med 9 miljoner följare på Instagram uppmanar nu hertigparet alla att börja följa bland annat Leonardo Dicaprio, WWF och ingen mindre än – Greta Thunberg.

I början av april startade Harry och Meghan sitt gemensamma Instagram konto. Under loppet av ett dygn fick de flera hundra tusen följare. Numera är följarantalet snart uppe i hela 9 miljoner, vilket är som att i princip hela Sverige skulle följa dem.

Sedan kontot startades har de valt att dedikera varje månad till ett specifikt ämne som de uppmärksammar lite extra. Hertigparet följer i samband med detta ett antal nya konton kopplat till ämnet varje månadsskifte. I maj uppmärksammade de psykisk ohälsa, i juni backade de PRIDE-rörelsen och igår påbörjades den tredje kampanjen – denna gång för miljön.

Meghan och Harry använder sitt Instagramkonto för att nå ut med sina hjärtefrågor.

Meghan och Harry använder sitt Instagramkonto för att nå ut med sina hjärtefrågor.

“Snälla besök dessa konton”

Under gårdagen la de upp ett kollage med bilder där de uppmanande sina följare att börja följa 15 miljöinriktade konton. Några av kontona de uppmärksammade var Världsnaturfonden och Leonardo Dicaprios miljöorganisation. Men kontot som verkligen stack ut i mängden var ingen mindre än svenska klimataktivisten Greta Thunberg. I kollaget syns nio bilder av djur, natur och klimataktivister. På en av bilderna håller ett barn upp en skylt med citatet “Du är aldrig för liten för att göra skillnad”, av Greta Thunberg.

Till bilden skriver Harry och Meghan bland annat:

“Miljöförstöring har setts som ett en nödvändig biprodukt till ekonomisk tillväxt. Först nu börjar vi märka och förstå den skada som vi gör. Med nästan 7,7 miljarder människor som lever på denna jord så kan varje val och varje handling göra skillnad”.

Se inlägget här:

Foto TT