Harrys ord om Prins William : Trappar upp bråket “Ärkefiende”

07 jan, 2023, 14:17 
Harry, Prins William

Prins Williams nysläppta memoarer "Spare" innehåller allt och lite till. I Intervjuer inför boksläppet konfronteras Harry kring starka uttalanden om sin bror.

Annons
Känner du till prins Harrys ex?
Känner du till prins Harrys ex?

Prins William och Harry pågående gräl trappas upp ytterligare...

Harry har öppnat upp om den kungliga tiden mer än någonsin sedan början av december när hans och Meghans dokumentär släpptes. Harry börjar det nya året med att släppa en bok som avslöjar fler av hans upplevelser som prins.

Prinsens bok innehåller allt och lite till. Harry avslöjar bland annat att han haft problem med droger, att han dödade 25 talibaner under sin militärtjänstgöring i Afghanistan och att han "förlorade sin bror" dagen som William och Kate gifte sig.

Beskriver ett fysisk bråk i boken "Slog mig till marken"

I ett utdrag ur boken som The Guardian kommit över berskriver Harry ett bråk med brorsan i sin dåvarande bostad i London.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Prins William ville diskutera hur han ansåg Meghans beteende olämpligt. Brödernas diskussion eskalerade och till slut ska William ha använt fysiskt våld mot sin lillebror.

”Han grep mig i kragen och slog mig till marken. Jag landade på en hundskål som gick sönder under mig. Jag kände hur bitarna skar in i mig. Jag låg där omtöcknad en stund. Sedan reste jag mig och sade till honom att gå därifrån”, skriver Harry i boken.

Harry tvingas förklara: Det starka uttalandet i intervju

Harry gjorde en intervju med Good morning America–programledaren Michael Straham inför boksläppet. Straham tar upp ett starkt uttalande från Harrys bok.

Programledaren berättar att han kan läsa i boken att Harry beskriver prins William som en "älskad bror" och "ärkefiende"

— Det är starka ord. Kan du utveckla hur du menar?

— Det har alltid varit en tävling emellan oss, på ett märkligt sätt. Jag tror att det härstammar i att han är tronarvinge och att jag var reserv, svarar Harry.

Annons

Straham menar att Harry är väldigt transparent i nya boken. Han är förvånad över hur öppen prinsen är:

— Han håller inte tillbaka på något. Jag läste boken från början till slut, man förbluffas över hur öppen han är.

Källorna: Prins William är förkrossad

Harry lämnar starka uppgifter om de bråkiga och turbulenta åren med sin bror, prins William.

Den äldre tronarvingen, prins William, ska enligt källor vara förkrossad över det sätt hans lillebror framställt honom i boken. Ännu har inte brittiska hovet kommenterat Harrys bok "Spare".

Foto: TT

Annons