Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles fick berätta sanningen om faderskapet för Harry

15 apr, 2013, 08:02 
Annons

Vilket triangeldrama! Charles värsta stund var när han skulle berätta för prins Harry vem hans pappa var…

Likheten mellan James och Harry är alldeles för uppenbar, menade ett stort antal personer som drev på ryktet om att Harrys pappa egentligen var Dianas älskare James Hewitt.

Berättade sanningen

Medveten om skvallret tog prins Charles mod till sig och hade ett möte med sonen – som Harry sent ska glömma. Det ägde rum på sommaren innan prinsen började på anrika privatskolan Eton.

Annons

Faderskapet

– Det finns folk som tror att James Hewitt är din far, men så är inte fallet. Du är min son, sade Charles. Enligt Mail Online lyssnade Harry uppmärksamt och utan invändningar.

Såg upp till

Harry hade alltid sett upp till Dianas vän, men insåg nu att mamman haft en kärleksrelation till Hewitt.

James Hewitt

Prins Harry gillade mammas vän James Hewitt och blev imponerad redan som liten av kavallerist-officierens berättelser. Det bästa treårige Harry visste var att komma ned i vardagsrummet, sedan han badat, satt på sig pyjamasen och borstat tänderna, och lyssna till Hewitt. Harry ville också bli soldat. Och det blev han ju!

Harry var otröstlig när James Hewitt stationerades utomlands och hans mamma Diana ingick ett förhållande med James Gilbey – som Harry kallade “inte kul”.

Annons

Dianas älskare

Inte heller var han speciellt road av Dianas älskare, Dr Hasnat Khan. Hjärtkirurgen var snäll och trevlig, men ingen modig krigare!

 Dramatiskt

James Hewitt skulle emellertid komma tillbaka in i Harrys liv, på ett mycket dramatiskt sätt.

Ut offentligt

År 2002 gick Hewitt ut offentligt och meddelade att han inte var prins Harrys pappa.

Inte pappa till Harry

– Jag kan garantera er att jag inte är fadern, sade han. Vi har samma hårfärg och folk tycker att vi är lika. Jag har aldrig uppmanat till jämförelser och trots att jag var med Diana länge, så är jag inte pappa till Harry.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Koltbarn

När jag träffade Diana hade Harry redan lärt sig gå. Jag måste tillägga att han är en mycket stiligare grabb än jag någonsin var.

Annons

Ryktet alltjämt kvar

Men trots Hewitts förnekanden, finns det fortfarande många inom de kungliga kretsarna som inte kan släppa saken.

Uppenbart

Harry hade alltid sett upp till Hewitt, en äkta krigshjälte, en överste i första Gulfkriget som också agerat mentor till prins Harry genom åren. Harry hade inte riktigt förstått att han och hans mamma haft en kärleksaffär. In i det sista trodde Harry att de bara var goda vänner.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

 

 

Annons