Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Harrys vädjan till Charles – känslosamma orden: ”Vill du inte se dina barnbarn?”

29 nov, 2023, 17:30 

Konflikten mellan prins Harry och kung Charles trappas upp.

Annons

När man tänker sig att stormen runt det brittiska kungahuset tilltagit, lagt sig en smula och börjat omfamna någon form av stiltje, så kommer en ny grej som gör att familjekonflikten kommer upp till ytan igen.

5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Boken Endgame, författad av den amerikanska journalisten Omid Scobie, har nu skakat om familjen igen – och återigen är det prins Harrys relation till sin far, bror och svägerska som är i fokus.

Omdi Scobie beskriver bland annat om den ilska som uppstod när Frogmore Cottage, en bröllopsgåva från drottning Elizabeth och som fungerat som Harrys och Meghan Markles bostad i Storbritannien, inte längre fick användas av paret.

Annons
Prins Harry
Prins Harry.

Trista beskedet till Harry

Författaren Omid Scobie beskriver det hela som "ett billigt grepp från en sårad far bunden till ett institutionssystem som ofta är intolerant mot mänskliga känslor", skriver Page Six.

Harry ska ha blivit rejält upprörd över Charles beslut. Han ska dessutom ha påpekat för kungen att det skulle bli svårt för honom att träffa sina barnbarn, Archie och Lilibet, framöver.

Frogmore Cottage ska också ha varit det enda säkra alternativet för Harry och familjen när de besökt Storbritannien, då området bevakas av beväpnade vakter.

Annons

”Vill du inte träffa dina barnbarn?”

Enligt Page Six ska Harry arbetat hårt för rätten för att få använda livvakter när hans familj befinner sig i Storbritannien – och att det är därför som han inte är bekväm att åka dit med barnen.

Omid Scobie hävdar att prins Harry ringde kung Charles dagar efter att han blivit tillsagd att flytta ut sina saker från Frogmore Cottage.

Då ska Harry ha konfronterat sin pappa och sagt: ”Vill du inte träffa dina barnbarn?”.

Kung Charles
Kung Charles.

Foto: TT

Annons