Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hasse Aro indragen i mordrättegång – sitter i vittnesbåset

04 aug, 2023, 10:00 
Felicia Plåt
Hasse Aro
Hasse har programlett Efterlyst i 20 år. Foto: tt

Hasse Aro ska vittna mot misstänkte Ångemördaren.

Annons

Hasse Aro är en av Sveriges främsta programledare. I långköraren Efterlyst har Hasse Aro tillsammans med sitt team lyckats hjälpa och lösa olika brottsfall.

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Hasse har varit programledare för programmet i cirka 20 års tid, han har även producerat flera olika program som exempelvis Expedition Robinson, Diskutabelt och Ikväll.

Trots att hans jobb i Efterlyst jobbet gör mycket nytta för samhället finns det såklart baksidor med att jobba med att lösa brott, det kan bli både obehagligt och farligt.

Vittnar i mordrättegång

Under 2020 tog programmet upp Ångemordet, då en 24-man misstänkts ha mördat en annan ung man i Ånge. Nu har även Hasse Aro dragits in i mordrättegången då han ska vittna mot 24-åringen.

Annons

Detta på grund av att den misstänkte ska ha mordhotat Hasse efter att programmet uppmärksammade fallet. Trots att det kan vara jobbigt att vittna tycker Hasse Aro att det är bra att mannen ställs inför rätta.

– Det är ju det allvarliga brottet, det som hände mig är ingenting, säger han till SVT Västernorrland.

Ska ha mordhotat psykolog

Den 24-åriga mannen misstänks inte bara ha mordhotat Hasse utan även en kvinnlig psykolog som medverkade i programmet. Han ska ha hotat henne via internet.

Rättegången inleddes under förra veckan och mannen har erkänt att han har rånat offret men har nekat till mordet. Det är fyra personer som är dömda för inblandning i mordet på den unga mannen i Ånge 2019.

Annons