Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hästtävling med kunglig glans

13 jul, 2016, 12:10 
Det blev ett kärt återseende för drottning Silvia och kungens kusin, Benedikte i tyska Aachen bara ett par dagar före Victorias födelsedag.
Annons
Silvia-2

Svenska kungaparet gav glans åt världens största ridsporttävling, CHIO. Evenemanget är en tillställning där kungligheter, politiker och andra celebriteter träffas, och i år stod drottning Silvia i fokus. I Tyskland struntar man ju nästan i att hon är drottning av Sverige och ser henne som sin egen drottning – flickan av folket som gifte sig med en kung.

silvia-456

Så var också 40 000 människor på plats då hon invigningstalade vid arenan och jublet visste inga gränser. Hon är ju så förtjusande nätt och vacker och har en så varm glimt i ögonen att alla känner att hon talar direkt till dem. Inte undra på att flera vi vill se henne som sin drottning. Kungen är ju van vid att Silvia gör succé och såg stolt ut vid hennes sida hela vistelsen genom.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
nathalie-ste

Dessutom blev tillställningen lite av en släktträff, kungen är ju kusin med prinsessan Benedikte, som var hedersgäst tillsammans med kronprinsessan Mary på tävlingen för tre år sedan. Benedikte är ju själv en duktig ryttare och driver sedan länge ett framgångsrikt stuteri i Tyskland. Hennes dotter, prinsessan Nathalie, är en världsstjärna i dressyr och tävlar med en häst från sin mammas ägor.

Nu är ju Silvia beskyddare av det svenska deltagandet och Sverige tävlingens partnerland, men frågan är väl om inte åtminstone kungen en smula i hemligheter hejade på sitt kusinbarn.

Av Kristina Svedell

Foto: IBL

Annons