Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hatade bilden på Camilla sprids igen – jämförs med Diana

08 maj, 2023, 14:28 
Camilla har krönts till drottning vid Charles sida, men det finns de som tycker det är fel.
Annons

Kung Charles kröning den 6 maj 2023 blev en händelse att minnas. Nästan exakt 70 år efter att hans mor krönts till drottning var det hans tur att genomgå den hundratals år gamla ritualen, allt medan världens blickar riktades mot Storbritannien.

Johan T Lindwall i London: ”Alla pratar om Diana”Brand logo
Johan T Lindwall i London: ”Alla pratar om Diana”

Vid sin sida hade han sin Camilla, som kröntes till drottning och därmed kan släppa titeln drottninggemål. Detta var en uttalad önskan från den framlidna drottning Elizabeth, som ville att Camilla skulle kallas för just drottning efter sin egen bortgång.

Det här har rört upp känslor, både i landet men också i resten av världen. Många frågade sig när de såg Camilla ta emot drottningkronan på sitt huvud, hur hade det varit om det var prinsessan Diana som suttit där i hennes ställe?

Camilla och Charles kröntes i lördags.

I samband med detta har en gammal händelse dragits upp från gömmorna. Vissa anser fortfarande att Camilla har tagit en plats som var menad för Diana och det finns ett speciellt tillfälle som blivit extra hårt utsatt.

Annons

Prinsessan Dianas ”Revenge dress”

År 1994 stormade det i den brittiska kungafamimljen och särskilt runt Charles och Diana. Hans otrohet hade uppdagats och de flesta antog att Diana var förkrossad över hela historien. Det var i samband med det, den 29 juni 1994, som hon gjorde ett val som skulle gå till historien. Vid en middag på The Serpentine Gallery i Kensington Gardens dök hon upp i en kort draperad sidenklänning med bara axlar och visade världen att hon inte skulle visa sig besegrad. Den döptes till "The Revenge Dress" och är fortfarande ikonisk.

Vad många kanske inte vet är att även Camilla året senare skapade kontrovers med sitt klädval, men inte på ett positivt sätt. Hon dök nämligen upp i en axelbandslös figurnära svart klänning, påfallande lik den Diana hade burit dagen innan. Detta väckte såklart enorm uppmärksamhet, men inte på ett bra sätt. Själv vill hon nog bara glömma hela situationen, men nu har den väckts till liv igen. Bilder på Diana och Camilla i de liknande klänningarna sprids på internet och följarna är inte sena att kritisera.

”I all välmening, vad i helvete tänkte hon? Jag vill veta tankegångarna.” skriver en följare.

”Camilla kommer aldrig någonsin bli prinsessan Dianas jämlike!!” skriver en annan.

”Det finns bara en riktig drottning. Länge leve drottning Diana!!” skriver en tredje.

Annons