Hedvig Bloms och Victor Söderströms tuffa tid före förlovningen

Kronprinsessan Victoria och Hedvig Blom

Hedvig Blom och Victor Söderström ska gifta sig. Men de har haft en tuff tid före förlovningen.
Slå på ljud

Hedvig Blom och Victor Söderström delade med av sig den goda nyheten via Hedvigs Instagram-konto. Paret är förlovade!

"JA JA JA", skrev Hedvig till bilden, där hon bar en urläcker förlovningsring.

Hedvig Blom och Victor Söderström ska gifta sig

Som elvaåring var Hedvig själv brudnäbb vid kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop och lämnade över ringarna till kronprinsessparet.

Hedvig är dotter till prins Daniels syster Anna och kusin till prinsessan Estelle och prins Oscar. Kusinerna står dessutom varandra nära. Victoria och familjen har firat jul tillsammans med Hedvig, mamma Anna och pappa Mikael Söderström, och Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Victor å sin sida, är hockeyproffs och förutspås en lysande framtid. Men han har nog behövt Hedvigs stöd extra mycket på sista tiden.

Victor var uttagen till junior-VM tidigare i år, där det svenska laget lyftes fram som en guldkandidat. Men i stället blev det uttåg redan i kvartsfinalen, mot ärkerivalerna Finland.

Tårarna inför alla

Flera av spelarna var otröstliga, och lagkaptenen Philip Broberg grät öppet i sin tv-intervju efter matchen.

– Det kommer ta ett tag att smälta det här. Hockey betyder allt för alla spelare i det här laget, det tror jag alla där hemma ser också. Alla sliter och kämpar för varandra i det här laget, därför känns det extra surt. Alla grabbar älskar varandra i det här laget. Det känns så surt att det ska behöva sluta så här, sa Philip medan tårarna rann.

Aftonbladets krönikör Hans Abrahamsson beskrev förlusten som "ett haveri"

"Det går egentligen inte att skylla på någonting annat än en allt för svag insats i just den här matchen. För få var som bäst när det behövdes som bäst. Juniorkronorna hade en semifinalplats i sin hand, men lyckades ändå ge bort den. Jag är den första att gratulera Finland som inte har någon av sina bättre årgångar på plats i Edmonton och fick klara sig utan storstjärnan Kaapo Kakko", skrev Hans.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott