Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hela Danmark förbereder sig nu inför lillprinsens dop

24 jul, 2009, 14:07 
Agneta Nisbeth
Hela landet går just nu i väntans tider, till helgen är det stort dop i Møgeltønders kyrka. Då får också det danska folket och vi alla andra veta vad den lille prinsen kommer att få för namn av sina föräldrar, prins Joachim och prinsessan Marie.
Annons

För någon dag sedan anlände det kungliga skeppet Dannebrog till hamnen i Haderslev med drottning Margrethe, prins Henrik och så prins Joachim och hans hustru Marie och de tre barnen. Det vill säga prins Joachims söner, prins Felix och prins Nicolai samt den nye lille prinsen som ska döpas nu den 26 juli.

Prins Joachim, prinsessan Marie och sönerna Nikolai och Felix.
Prins Joachim, prinsessan Marie och sönerna Nikolai och Felix.

De möttes alla av folkets jubel, flaggor viftades med och kameror blixtrade. Det här är något det danska folket ser fram emot.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hela den kungliga familjen ska nu försöka vila ut innan det stora dopet som lockar kungligheter från både när och fjärran. Enligt kunglig dansk tradition är det ingen som får veta namnet på den lille innan prästen förklarar honom döpt nu på söndag.

 

Foto: TT

Annons