Hela kungafamiljen samlad…

Hela kungafamiljen samlad...
Annons

Så har vi hela den kungliga familjen samlad för fotografen under mottagningen på slottet, efter lysningen mellan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Efter lysningsgudstjänsten bjöd kungafamiljen in till Lysningsmottagning där prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bland annat kunde ta emot presenter.

Annons

Som sig bör blev det också ett familjefoto i samband med mottagningen efter lysningen tidigare under dagen, mellan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Prinsessan Madeleine med sina blivande make.

Det blivande brudparet tog emot gästerna.

På bilden ovan ser vi Victor Magnusson, Prins Carl Philip, Sofia Hellqvist, Tatyana D’Abo, prinsessan Madeleine, Chris O’Neill, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, Eva O’Neill, kronprinsessan Victoria, prins Daniel Tord Magnusson, Patrick Sommerlath och Maline Sommerlath på ett familjefoto.

Mottagning

Fotot med familjen togs vid mottagningen på Stockholms slott efter lysningsgudstjänsten i Slottskyrkan för prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill under söndagen.

Chris visar sin mor vad de fått.

Talman Per Westerberg med fru Ylwa Westerberg samt statsminister Fredrik Reinfeldt representerade riksdag och regering vid mottagningen.

Riksdag och regering överlämnade gemensamt fyra ljusstakar som formgivits av professor Sigurd Persson, en svensk ädelsmed, industridesigner och skulptör.

Prinsessan Madeleine är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland.

Kungaparet och Eva O’Neill.

Ännu ett familjefoto – taget under söndagen.

Innan mottagningen hölls en privat lunch i Prinsessan Sibyllas våning.

Av Agneta Nisbeth
Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

335 kommentarer till “Hela kungafamiljen samlad…”

 1. fia andersson skriver: 19 maj, 2013

  Saknar Prinsessan Christina.


 2. Jenny skriver: 19 maj, 2013

  På Expressens hemsida finns en chatt om lysningen med Johan T Lindwall, och där dyker än en gång frågan upp om varför kungaparet väntade i åtta år med att träffa Daniels föräldrar. JTL säger att han inte har en aning, men också tycker det är konstigt. Dock undrar jag: hur vet vi att de aldrig träffades före förlovningen? Då sågs de första gången i officiella sammanhang, men ingen kan veta om de inte setts långt dessförinnan, helt privat.


 3. Ingela skriver: 19 maj, 2013

  Ja nu har väl kungen och drottningen satt ner fötterna i alla fall. De accepterar en n…modell i Svenska kungahuset eftersom Fr Hellqvist finns med på famlijebilden.

  Trodde jag aldrig skulle ske!


 4. UllaZ skriver: 19 maj, 2013

  Tack för fina bilder! Det blivande brudparet ser glada ut. Prinsessan Madeleine ser strålande ut.


 5. Kate skriver: 19 maj, 2013

  Borde inte det blivande brudparet stå i mitten ?
  Varför ser alla så dystra ut för, man skulle nästan tro att det är en begravning dem befinner sig på!
  Madde, fin klänning men färgen katastrof
  Victoria, katastrof och hon passar inte ii uppsat
  Silvia, Mycket fin outfit, finaste av alla
  Sofia, Ser gladaste ut av alla men klänningen är en katastrof.


 6. annica* skriver: 19 maj, 2013

  Fin bild på hela familjen! Saknar prnsessan Christina dock! Kungens övriga systrar antar jag kommer på bröllopet, liksom Christophers övriga systrar!


 7. Kate skriver: 19 maj, 2013

  Jag är helt övetygande om att CP och sofia kommer atta gifta sig, skulle inte förvåna mig ifall det förlovar sig innan årets slut.
  Interssant att Sofia såg gladaste ut på lysning när det själv verket är Madde som ska vara gladaste då det är hon ska gifta sig snart.


 8. annica* skriver: 19 maj, 2013

  Vilket tjatande om Sofia, ja hon är med på familjebilden… Tihi! =)


 9. annica skriver: 19 maj, 2013

  Säger som flere, var var prinsessan Christina? Hoppas hon mår bra. Lilla Estelle kunde gott ha varit med på familjebilden.

  Chris är ju en riktig charmknutte då han ler och ser glad ut. Men hur ska han klara en lång vigsel + kortege utan sin cigg? 😉


 10. ella skriver: 19 maj, 2013

  Men kära nån så ni håller på! Skäms vuxna människor. Låt dom få vara som dom är. Allihop är jättefina och vi kan vara stolta över våra fina representanter för Sverige. SLUTA klaga på allt – var glada!!


 11. annica skriver: 19 maj, 2013

  Sofia ser (för) glad ut på dop och lysning och (för) allvarlig på begravning, tycks många tycka. Jag anser nog det varit värre om det varit tvärtom….


 12. juju skriver: 19 maj, 2013

  10# tack !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 13. Kristiina frän Turku skriver: 19 maj, 2013

  Det är tråkigt att titta på detta, när man kommer ihåg hur Victoria och Daniel behandlades och när man kommer ihåg deras mottagning. Bilderna var mycket värre och inga stora familjebilder sågs. Daniel, Jonas och Emma fick inte synas i många, många år. Allt har verkligen förändrats på kungafamiljen, alla dess medlemmar behandlas inte på samma sätt.


 14. Maria skriver: 19 maj, 2013

  Nr 10 och 11. TACK!!!!!!!


 15. tina skriver: 19 maj, 2013

  Chris´mamma ser ut som något från filmen “Döden klär henne”… ??? Tycker också att det är konstigt att Madeleine och Chris inte står i mitten!!?? Varför?????
  Vårt kungahus gör mig mer och mer förvånad. Varför backar kungaparet inte???


 16. Britt PerssonHelafamiljensamlad skriver: 19 maj, 2013

  Bravo ella! Det är säkerligen många som håller med Dej och mej!


 17. Britt PerssonHelafamiljensamlad skriver: 19 maj, 2013

  Både nrf 10 ella och nr 11 annica verkar vara toleranta och fina människor!


 18. Tanten skriver: 19 maj, 2013

  #10…Tack ….Exakt vad jag kände också. De är så fina allihop (fast Eva O´Neils hatt är väl inte så snygg).


 19. Anna skriver: 19 maj, 2013

  Jag vet inte riktigt hur den svenska kungafamiljen tänker när det dels har en kvinna som inte än officiellt tillhör kungafamiljen, med på de officiella bilderna och som samtidigt har den bakgrund som Sofia har. Jag vill vara tydlig med att jag per defention inte har något mot Sofias bakgrund och att det kanske till och med skulle vara en tillgång när kungahuset arbetade med utsatta kvinnor. Men då måste Sofia kunna stå för den delen av sitt liv och även tala öppet om det. Med tanke på hur många gånger hon har låtit sig intervjuas, kan man förväntat sig att hon skulle reda ut de frågetecken folk har om det.


 20. pia skriver: 19 maj, 2013

  3 “Ingela” Jag undrar också, men vi har ju sett hur C-P:s sambo steg för steg smygs in i familjen. Man väntar på folkets reaktion, rena “sensiträningen”. Jag har sagt det förut och det stämmer. Det är bedrövligt, men så här gör man nu i kungafamiljen. Victoria och Daniel är de enda jag känner någon respekt för numera. Daniels föräldrar är toppen på alla vis. Törs man kommentera mrs O´Neills “blomkruka” utan att få drevet på sig. Obs, jag är INTE avundsjuk eller sur.


 21. veramedmera skriver: 19 maj, 2013

  Ojoj hur kan någon veta när V o Ds resp föräldrar träffades?

  Och tycker ni att kungahuset ska följa den oftast hårt kritiserade seden i fundamentalistiska religionsyttringar av olika slag, där föräldrarna bestämmer vem deras barn ska gifta sig med?


 22. Sthlm skriver: 19 maj, 2013

  Det här var då sannerligen inte mycket till kungligt.
  Tord Magnusson med son, Silvia med sin “brorson”, Sofia Hellqvist med sin mentor Daniel Westling. Allting känns så enkelt och billigt, inte alls vad man hade förväntat sig av prinsessan Madeleines lysning. Var är Chris O´Neills systrar med respektive. Kanske dags att lägga ner kungahuset och låta dem leva på sina förmögenheter.


 23. Snorkfröken skriver: 19 maj, 2013

  Jag undrar det där släknamnet D’Abo. Det finns i Finland staden Turku, Åbo på svenska. Under medeltiden kallades staden Aboa på latinska. Finns det finska anor även här? (Willem-Alexander har både svenska och finska anor)


 24. Anna skriver: 19 maj, 2013

  Till alla som gnäller över urringningen på Madeleines klänning:
  Jämför denna med Viktorias brudklänning så inser ni snabbt att systrarna visar lika mycket axlar.

  Skäms på er!


 25. Lilla My skriver: 19 maj, 2013

  #24. Har jag missat något här? Vilka har gnällt? Jaja… det finns mycket att bry sig om mer än några bara axlar… t ex att Sofia får finnas på familjebilden. Snacka om att kungahuset gör bort sig igen.


 26. Britt skriver: 19 maj, 2013

  Varför står inte förlovningsparet i mitten?
  Det är väl ändå dessa två det handlar om.


 27. Anki skriver: 19 maj, 2013

  Tycker att det ser bra ut alltihop utom den upp och nervända blomkrukan som Chris mamma har på sig! Chris ser extremt blyg ut och nervös! Tur det finns ciggisar!


 28. Kerstin Bergström skriver: 19 maj, 2013

  #3 ingela Elak som vanligt.Alltid bitter.Kanske de är förlovade det vet vi inget om.Det kommer väl isf fram efter bröloppet.


 29. Midnattsol skriver: 19 maj, 2013

  Kungahuset jobbar hårt för att bli Eurotrash… De har snart slagit Monaco med hästlängder. Nu börjar man undra vad det är för fel på dem, man förväntade mig mer klass på Madde.

  Men å andra sidan förstår man ju varför Chris inte vill tillhöra kungafamiljen, utan vara sin egen man och rädda prinsessan från detta öde. Han är som sagans riddare! De gör helt rätt i att stanna i N.Y.. Grattis Madde till en RIKTIG man!


 30. Kicki skriver: 19 maj, 2013

  We are missing P. Christina!!! Nice pictures of the future bride and groom. Why on hearth is Sofia there??? She is not officially in the royal family.


 31. Julia skriver: 19 maj, 2013

  Vi får nog räkna med att Carl Philip kommer att gifta sig med Sofia. Förhållandet har pågått länge och det går inte att backa. De som skulle ha ställt krav på prinsen har inte gjort det, nämligen föräldrarna.

  Tråkigt tycker jag att det är att Carl Philip inte verkar lycklig. Han har inte förmågan att stå upp för sig.

  Det kommer säkert att bli reaktioner ute i världen. Å andra sidan har ju kungligheter alltid stått för skandaler.


 32. Eva skriver: 19 maj, 2013

  Hon är supersöt vår Kronprinsessa och har valt en jättefin klänning. Chris O’Neills syster passar bra i sin hatt, den är sommarfräsch!


 33. Sophia skriver: 19 maj, 2013

  Vad menas med “en RIKTIG man”? Har han skäggväxt? Är han skattesmitare? Muskulös? Rökare? Lakonisk?


 34. Cessi skriver: 19 maj, 2013

  Kungens systrar förlorade titeln Kunglig Höghet när de gifte sig – alla utom Birgitta som gifte sig med en tysk prins (Hohenzollern). Om detta tillämpas konsekvent så åker Madeleine rimligen ur kungahuset nu? Hon kan ju ändå behålla prinsesstiteln och rycka in och representera ibland, som Prinsessan Christina gör.


 35. Zilva skriver: 19 maj, 2013

  # 25, Lilla My. Instämmer med dig! Kungahuset gör bort sig totalt genom att ta med Carl-Philips flickvän i detta sammanhang efter att ha behandlat kronprinsessan Viktorias pojkvän, som lort i hela 8 år. Men lille Carl-Philip ska väl ha sin vilja fram i allt, eftersom det är synd om honom, som inte fick bli kronprins….. Ursäkta att jag tog i lite här.


 36. Eva M skriver: 19 maj, 2013

  Jag är säker på att det blir förlovning efter bröllopet(kanske fel) annars skulle Sofia aldrig fått vara med på familjebilden tänk om det skulle ta slut innan . Detta är en officiell förlovningsbild. Chris mamma brukar då ha stil men denna outfit är gräslig. Såg nyheterna och det visades en snutt från kyrkan där såg man lyckan i det blivande brudparet.


 37. emma_h skriver: 19 maj, 2013

  till Snorkfröken_23

  NEJ-har ingen anknytning till Finland…Chris svågers familjenamn är d’Abo of West Wratting Park (egen SeparatSläkt) hänvisar till det 17oo-talsgods i England där systern bör m högadlige man Henry D’Abo och deras tre barn.

  ej alls släkt m artisten eller Skådisen som annars föreslås här


 38. Jenny skriver: 19 maj, 2013

  22# Sthlm,

  “Brorson”? Varför citationstecken?


 39. Malmoellen skriver: 19 maj, 2013

  Nä, nu är måttet rågat! En familjebild som publiceras med en modell??? Grattis till republikanföreingen! Trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva detta och funderar på vad kungens kusin, dronning Margrethe säger om det hela. Ja, en sak är säker , det skulle aldrig ske i Danmark!
  Ska man ha en kungafamilj som ska vara något upphöjd ska det vara något särskilt med denna familj.


 40. Anna skriver: 19 maj, 2013

  Det här blir konstigare och konstigare…ska inte huvudpersonerna alltid stå i mitten?! Här ser det ut som om kungaparet är huvudpersoner…

  Jag förstår ingenting.

  Tycker också att ingen ser riktigt glad ut. Nej, jag letar inte fel hos någon, men jag minns bilderna från när kungaparet förlovade sig 1976, och även Victorias och Daniels förlovning…trots att Daniel var sjuk vid den här tidpunkten och av naturliga skäl ganska trött, såg de ändå betydligt lyckligare ut än det här paret. Allt ser arrangerat ut.


 41. Charlotte skriver: 19 maj, 2013

  Carl Philip og Sofia virker mere lykkelig sammen end det kommende brudepar. Madeleine ser glad ud, når Chris endelig smiler, men det er sjældent til hende.
  Jeg synes efterhånden det viser en selvoptaget person med er stort ego! Måske veluddannet, men ikke særlig velopdragen!
  Man må håbe, at han ikke føler sig for fin til at smile og vinke til folket på bryllupsdagen. Ellers begynder det at ligne et proformaægteskab.
  Dronning Silvia ser efterhånden heller ikke længere ud, som han er svigermorsdrømmen.


 42. emma_h skriver: 19 maj, 2013

  Cessi: “Kungens systrar förlorade titeln HKH när de gifte sig – alla utom Birgitta som gifte sig m en tysk prins. Om det tillämpas konsekvent så åker Madeleine rimligen ur kungahuset nu?”

  NEJ
  den avgörande faktorn är om man har regentens & Regerings Ja i ryggen – det Hade Victoria, Nu även Madde – och inom kort även Prinsen
  Hagasessorna var EJ tronföljare +saknade arbetsplikt åt SVE för övrigt – deras status var bara HKH Prinsessa innan giftermål
  (ej medarbetare) …dvs irrelevant jämförelse tyvärr
  Hagasessorna hade heller inte sin chefs & pappas löfte att få följa sitt hjärta i val av make


 43. Eva H. skriver: 19 maj, 2013

  Ja, nu har det hänt! Sofia med på en officiell bild med kungafamiljen! Det visar att kungens valspråk äntligen infrias och SvD kommer att förlora prenumeranter om de nu håller vad de lovat under åren. Men strunt i det, det kommer fler och yngre tolerantare i stället, de andra klarar vi oss utan. Jag undrar liksom flera med mig, var är Christina och varför står inte dagens huvudaktörer i mitten?


 44. Birthe Vejrum skriver: 19 maj, 2013

  Madeleines kjole har samme skærning om hals/skuldre som kronprinsesse Marys brudekjole.
  Mærkværdigt med alt tjatande om Sofia, Som jeg ser det kan hun sammenlignes med prinsesse Lilian, og det var jo en fin alliance.
  Altså glæd jer dog over Carl Philip har fundet en pige, som gør ham glad, DET ER NEMLIG DET VIGTIGSTE AF ALT!


 45. Midnattsol skriver: 19 maj, 2013

  33. Sophia
  Han tar prinsessan med sig, över Atlanten till “fjärran land”, så att hon slipper bo i Sverige nu när det ändå går utför Jag blir inte arg om M inte representerar Sverige så mycket mer; det är egentligen bara bra om hon inte förknippas för mkt med fam. Hellqvist-Bernadotte…

  Kalla mig elak, men jag är besviken på dem. Här flinar SH på bild, utan att vara officiell medlem av kungahuset, något som troligen inte hade hänt om det varit Emma P, för hon var en alldeles vanlig vettig person. Minns hur det var för Daniel också… Det är min fulla rätt att klaga på dem som skall representera mitt land, när de inte uppfyller de enklaste kraven ens. Nu förlorar vi en fin prinsessa som ersätts med en.. miss SLITZ…


 46. nina skriver: 19 maj, 2013

  Undrar om Chris mamma klätt upp eller ut sig..


 47. Maria skriver: 19 maj, 2013

  #10 Ella. Bra skrivet! Somliga orkar hålla på….


 48. Tor Dyvel skriver: 19 maj, 2013

  Kungens systrar förlorade sina “Kunglig Höghet”-titlar, men snart kommer “modellen” fröken Sofia seglande fram och upphöjs till svensk prinsessa, – WOW!!!


 49. Grethe Fauland skriver: 19 maj, 2013

  Varför kan ni inte ge plats till Sofia, kungahusen ger plats till dom unga på ett annat sätt nu. Danmark inviterer samlevere tillsammans till fest, Prinsesse Benediktes son kan inte gifta sig med den han vill ,men då han gjorde slut med hende och forlovede sig med en adlig fick han ett nervsammanbrott några få veckor före dom skulde gifta sig,är det hvad ni önskar för Prins Carl Philip.
  Jag tyckar att dom så glada utt på expressens live tv alla


 50. Saara skriver: 19 maj, 2013

  Kungahuset.se har ju själva publicerat “familjebilden” med Sofia !! Bara att gratulera!! 🙂


 51. Mari skriver: 19 maj, 2013

  Jättefint att Sofie H fick vara med, nu blir det Herr och Fru Bernadotte snart, hoppas jag!


 52. Hermine skriver: 19 maj, 2013

  Lycka till Prinsessan Madeleine och Gratulationer till herr Christoffer O`Neil.


 53. M skriver: 19 maj, 2013

  Om någon missat det så finns det finns två “officiella ” familjebilder, Sofia är bara med på den ena, säkert en “säkerhetsåtgärd” från främst Madeleines sida. Skulle mindre smickrande saker om Sofia komma fram samt om CP skulle bryta med henne är det ju inte så roligt för Madeleine att ha hennes närvaro förevigad på hennes lysningsfoton!! CP och Sofia är ju inte ett par officiellt.


 54. ellinor blomquist skriver: 19 maj, 2013

  Mycket märkligt, vad gör fröken Sofia på en familjebild?
  Alla regler om etikett osv-ingen är officell förrän förlovning ingåtts, detta borde kungahuset hålla på,
  men,men , som kungen säkert håller med om: efter kaffet vill ………


 55. Sandra skriver: 19 maj, 2013

  Tycker det var ett konstigt beslut att låta Sofia vara med. Det måste de som fattat beslutet väl ändå förstå att pressen kommer att fokusera på detta historiska faktum mer än det blivande brudparet. Tror Carl Philip och Sofia hade vunnit stöd från fler skeptiker om Sofia hållt en låg profil tills efter bröllopet. Det verkar som kungen har två valspråk ett för Sverige i tiden för Carl Philip och ett för Sverige i tiden för sina döttrar.


 56. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 19 maj, 2013

  Hur kommer det sig att Sofia Hellqvist är med på en så otroligt offentlig bild som den ovan? :O

  Jag är rent ut sagt chockad(!) Har vi sett Jonas Bergström på den offentliga lysningsbilden 2010?? Eller är det så att prinsen har fått privilegier som ingen av prinsessorna kunnat drömma om!

  Vad är detta?!?!


 57. M skriver: 19 maj, 2013

  Förresten, har någon lagt märke till luftrummet mellan Sofia H och Chris syster?


 58. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 19 maj, 2013

  Prinsen och Sofia är ju inte ens förlovade… Vad är det som händer i vårt gamla fina kungahus?!


 59. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 19 maj, 2013

  http://www.svtplay.se/klipp/1234923/lysning-infor-brollopet

  Här är sekvensen från bröllopet.

  Ytterligare en sak som chockar mig är att se att Sofia följer med de kungliga ut i speciealutgången… De är ju INTE FÖRLOVADE ENS!!!


 60. Bibbi skriver: 19 maj, 2013

  Var är prinsessan Christina?


 61. mona skriver: 19 maj, 2013

  #34 Att kungens systrar utom Birgitta inte är kunglig eftersina bröllop beror enbart på att vi inte hade kvinnlig tronföljd, på den tiden Gamle kungen accepterade inte frånskilda , icke kungliga fruar till sina söner, därför förlorade de prinstiteln.Kungahuset idag är modernare och mer i tiden. Kungen själv är ju gift icke kungligt så då kan han inte neka sina barn. Man ska gifta sig med den man älskar, inte med någon kunglig bara för sakens skull.


 62. Marianne skriver: 19 maj, 2013

  Chris mor borde lära att klä sig av vår vackra och stilfulla drottning


 63. miayahoo.se skriver: 19 maj, 2013

  Det måste kännas märkligt ändå för Victoria att Sofia får vara med i alla sammanhang-bara för att C-P insisterar.Innan förlovningen så flyttade DW ut till Victorias hus vid Drottningholm och var skriven där.Han gav upp sin första handskontrakt på Östermalm. Inte fick han synas med familjen för det.Jonas var sambo med PM på hovstallet långt innan förlovningen.C-P anses vara snäll och duktig men svag.För snäll helt enkelt.Systrarna har tyckt att Sofia bestämmer för mycket över honom och det ser han inte-eller han vill inte erkänner det.Det har gått väldigt fort och hon är utan egen försörjning-yrke och utbildning.Hon var utan lägenhet också.Hyrde i andra hand.


 64. Chris skriver: 19 maj, 2013

  Hur kommer det sig att frk Hellkvist finns på fotot med kungafamiljen!! De är väl ändå inte förlovade och då bör hon inte finnas med. Jag undrar varför kungabarnens respektive behandlas så olika.


 65. Karin skriver: 19 maj, 2013

  Madeleine ser stilig ut , men som det är synd att den tiden är förbi när man kände stolthet över Sveriges kungahus och dess medelmmar.


 66. Ann-Christine frisk berglund skriver: 19 maj, 2013

  Jag fasar för hur Prinsessans blivande svärmor kommer att spöka ut sig på bröllopet. Förfälig hatt och alldeles för kort klänning.

  Se så öt P.Madelene är för att inte tala om Kronprinsessan enkel å så fin klänning


 67. Sarah skriver: 19 maj, 2013

  Underligt nok så vil de samme personer, som mener, at CP skal følge samme tradition, som Kongens farbrødre og miste titel eller kort og godt blive hr (og fru) Bernadotte, når han gifter sig med Sofia, ikke lige så konsekvente, når det gælde Madeleine, selvom Kongens søstre giftede sig borgerligt langt senere med mænd, der heller ikke fik titler. Nu gifter Madeleine sig med en mand, der ikke opfylder betingelserne for at blive medlem af kongehuset, så burde i det mindste deres børn blive uden titel og arveret til tronen. Det har Hovet endnu ikke udtalt sig om og svenske journalister spørger ikke meget ind til noget.
  PBoo/ Emma_h: Jeg ved, at Sverige først fik kvindelig arvefølge omk. 1982, så spar mig for en lang forklaring! Denne kommentar er mit synspunkt.


 68. emma skriver: 19 maj, 2013

  SH en katt bland hermelinerna


 69. Elle skriver: 19 maj, 2013

  22 # “Brorson” vad menas?
  Familjen måste man “dras” med, inte mycket att ha i hatten ofta, men den ena familjen lika god som den andra.. i detta fall.


 70. Esther skriver: 19 maj, 2013

  Hvilket karneval skulle Chris’ mor på? Går det an å kle seg så smakløst? Mage har hun også. Håper hun finner noe passende til bryllupet.


 71. Cecilia skriver: 19 maj, 2013

  Varför är alla så negativa? Kan ni inte glädjas med kungafamiljen i stället? Roligt att se Chris skratta på bilderna 🙂 Han har sett lite obekväm ut hittills..


 72. miayahoo.se skriver: 19 maj, 2013

  Eva Oneill hade för korta armar på klänningen och inga strumpbyxor och hatten ser ut som en hjälm.Hon är över 70 år .Läpparna ser en aning för tjocka ut.Silicon? Onaturligt.En kvinna kom till mottagningen helt vardags kläd utan minsta ansträngning och kappan på-kaki byxor.Uppfriskande!


 73. pia skriver: 19 maj, 2013

  34 “Cessi”. Helt rätt. Ska paret bo i NY så lär det ändå inte bli fråga om mycket till representation från Madeleines sida.


 74. PBoo skriver: 19 maj, 2013

  Härliga glada bilder! Men förvånande att lysningsparet inte står i mitten inte står lite framför de andra så de kommer i fokus – måtte bröllopsbilden bli bättre! Fascinerande att P Carl Philips sambo som i alla fall inte är officiell fästmö är med på den officiella bilden. Inte ens P Madeleine fick sitta med sin familj vid sin systerdotters dop utan placerades utifrån sin kungliga position och hon fick inte heller vara med på den officiella bilden från dopet. Sen Chris blev P Madeleines fästman har P Carl Philips sambo fått sitta med familjen både vid begravning o lysning o nu givetvis vid bröllopet. Varför så annorlunda bestämmelser ang P Carl Philips sambo?


 75. Hilde skriver: 19 maj, 2013

  Merkelig bilde.
  Det blivende brudeparet burde vel stått i midten og deres respektive på den siden de hører hjemme.

  Kristiina från Turku
  Jeg tror at man velger å ta med alle familiemedlemmer er for å markere at dette er en familiebegivenhet,et familieanliggende, at bryllupet er privat.
  I motsetning til Victorias lysning og bryllup som var et offentlig anliggende.


 76. Hilde skriver: 19 maj, 2013

  Sthlm
  Respektløst å kalle medlemmer av kongehuset for billig og enkle.det samme gjelder deres øvrige familiemedlemmer. Dette er en familiebegivenhet,ikke et offentlig anliggende som da kronprinsessen hadde lysning.

  Julia
  Reaksjoner ute i verden? Tror du de bryr seg eller kjenner til stele middelalderske hoffregler. Her i Norge er den generelle oppfatning av Sveriges kongehus at de er stele, konservative, snobbete og lite folkelige. Unntaket er Victoria,som framstår som folkelig,sympatisk og jordnær. Hun er den eneste som gillas ordentlig i Norge.
  Tror at disse bildene vil gjøre at kongehuset i Sverige vil oppfattes som mer menneskelige, moderne og folkelige.
  I Norge var Haakon og Mette-Marit offisielle samboere allerede for over 10 år siden. Velkommen etter.


 77. Anna skriver: 19 maj, 2013

  #22

  Har alltid tyckt Victoria är lik sin
  “kusin” Patrick Sommerlath 😉


 78. Bridget skriver: 19 maj, 2013

  Chris O’Neill ny prins Ernst August? fast amerikan – får hoppas att intuitionen är fel!


 79. Lisa skriver: 19 maj, 2013

  Nej Cessi, skillnaden är att M finns med i successionsordningen och kan bli regent. Det kunde inte kungens systrar. Skulle detta inträffa så blir säkert Chris prinsgemål förstås. Nu däremot kan han arbeta med sitt som vanligt.
  Har väl aldrig sett så stillösa klänningar i alla färger. Frisyrerna kan inte ens nämnas.Saknar svängar som borde ha tagits ut.


 80. PBoo skriver: 19 maj, 2013

  # 34 Cessi

  Sedan 1980 står avkomlingar till Carl XVI Gustaf oavsett kön i tronföljden. P Madeleine är för tillfället nr 4. Lika lite som när P Carl Philip gifter sig att som du så ‘trevligt’ uttrycker det “rimligen åker ur kungahuset” ska P Madeleine göra det. Vid Kungens systrars giftemål var det dels enbart män som stod i tronföljden, dels blev kvinnor o män som gifte sig med s.k. ofrälse av med sin titel. Kungen gav sina systrar en hederstitel där de kallas för prinsessor men de ingår inte i kungahuset – med undantag av P Birgitta som gifte sig med en prins. Se vilka som ingår http://www.kungahuset.


 81. PBoo skriver: 19 maj, 2013

  GRATTIS P Madeleine och Chris!
  GRATTIS Danmark till Eurovision!
  GRATTIS TRE KRONOR, Sverige – GUUULD!!!
  GRATTIS Prins Daniel att du fick dela ut GULD-medaljerna!
  UNDERBAR MINNESRIK FESTLIG DAG!!!


 82. ATL skriver: 19 maj, 2013

  OH, if these unimportant things are all you have to worry about, your lives must be fabulous!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa manga dumma kommentarer, visar lite brist pa finess och klass. Det tycks vara en nodvandig sak for en del manniskor att alltid hitta fel pa andra. Typiskt svenskt, i alla fall i vissa samhallsklasser. Have a glass of nice wine and enjoy your evening!


 83. Eva skriver: 20 maj, 2013

  Jag tror aldrig CP och Sofia kommer att gifta sig. De bor ju redan ihop. Vad är skillnaden? Därför är hon med. Hit men inte längre!

  Kan de bo ihop, kan de likaväl ha barn utanför äktenskapet. Vad är skillnaden? Vem tror de att de lurar?

  Man kan inte både äta kakan och ha den kvar!

  Det är inte mycket att respektera och beundra. Ser ut som vilket familjefoto som helst.


 84. mona skriver: 20 maj, 2013

  Vilken lag reglerar hur ledsen man ska vara eller hur glad
  har aldrig sett denna bestämmelse.
  Beror väl på personlighet, en del är alltid glada, andra kan inte visa sorg offentligt, men ingen gör fel.
  Låt Sofia vara. Chris ville fortsätta med sitt jobb och kan då inte enl.
  regler vara prins så enkelt är det.
  Fy vad jag avskyr er som bara kan gnälla.


 85. lwi skriver: 20 maj, 2013

  Tycker det är skrämmande vilken skillnad kungaparet gör på sina barn Daniel fick hålla sig i bakgrunden i 10 år fick inte visa sig med familjen förrän dom var förlovade . Sofia tar dom med på semester och har med på familjefoto att dom inte skäms att göra sån skillnad och CP och de är inte förlovade ens ..


 86. Eva skriver: 20 maj, 2013

  Kungafamiljen skämmer ut sig, när de låter Hellqvist vara med på bild såhär. Man förlorar all respekt för deras omdöme, jag vill inte bli representerad av en sådan person som Hellqvist. Kungafamiljen har spelat ut sin roll, nu är det dags att gå med i republikanska föreningen:

  http://repf.se/


 87. Ingela skriver: 20 maj, 2013

  28 Kerstin Bergstöm synd att du uppfattR mig som elak. Jag tror inte på ett ältenskap mellan C-P och Sofia. Så enkelt är det. De har alldeles för olika bakgrund och uppfostran.


 88. Ingela skriver: 20 maj, 2013

  Och nu kan jag inte ens stava längre. Äktenskap ska det stå.


 89. allegra skriver: 20 maj, 2013

  “34”
  Ska bli intressant att se hur det går med titeln Sveriges prinsessa när Madeleine gifter in sig i en icke-svensk katolsk familj. Hon vill säkert behålla titeln.
  Sverige är dock inte så värst sekulariserat när det kommer till kritan. Den Augsburgska trosbekännelsen är svenska monarkins fundament.


 90. Bittan skriver: 20 maj, 2013

  # 20 Pia, # 22 Sthlm, # 25, Lilla My. Bra skrivet.

  Sedan håller jag med C-P verkar inte glad numera och SH smilar som vanligt när fotografer visar sig.
  Kungahuset har sjunkit i mina ögon, jag som alltid varit rojalist!
  Sedan var det bra att Chris inte fick någon titel utan förblir herr.


 91. anders skriver: 20 maj, 2013

  “Eurotrash” och och uppochner vända blomkrukor till hattar? Herreugud vad en del spyr ur sig galla som vanligt på det här forumet! Och vilket tjat om att Sofia Hellqvist var med på bilden..Varför skulle hon inte vara det i egenskap av Carl Philips flickvän? Get a life!!


 92. Ultra Nivea skriver: 20 maj, 2013

  PM jätte fin i sin klänning design Per Engsheden. Kanske en hint om vem som designat grudklänningen. PM kommer att vara HKH Prinnsessan Madeleine även som gift. Det bestämms av kungen och inte av hans döde farfar som bestämde titeln för kungens systrar. PM är dessutom dotter till en kung vilket kungens systrar aldrig var!! Så sluta tjata om vad som var aktuellet för 50 år sedan Sverige är inget amishkollektiv där tiden står stilla tack och lov så får kvinnor och män i vårt land gifta sej med vem dom själva väljer.


 93. Annelie skriver: 20 maj, 2013

  10# Tack Ella, bra sagt!!


 94. Jessica skriver: 20 maj, 2013

  @ Sthlm nr 22 och Midnattsol nr 29,

  jag känner exakt likadant som Ni. 🙁
  Man prövas sannerligen till det yttersta som svensk rojalist.
  Ärligt talat så bryr jag mig snart inte;
  varför skall jag göra det om inte kungafamiljen gör det?
  Åt helsike med allt och låt Sverige representeras av
  n—a t—-r (o) (o) i stället.


 95. Jessiee skriver: 20 maj, 2013

  Tror att det börjar bli dags att svenskdam tar bort sina kommentar möjligtheter. Personligen tycker jag att kommentarerna här, bara blir elakare och elakare. Jag är en sann rojalist och jag gillar dom allihop, men är även medveten om att dom är människor som vi alla andra. Och har rätt att följa sina hjärtan dom med. Bytheway så håller jag med nr 11 ella, bra sagt.


 96. Jessica skriver: 20 maj, 2013

  Låt oss tänka och fokusera på en enda sak;
  att en äkta svensk prinsessa och kungadotter skall gifta sig.

  Det är prinsessan Madeleine´s och herr Christopher O´Neill´s
  bröllopsdag som närmar sig och all uppmärksamhet tillhör dem.
  Nu och i fortsättningen borde vi inte bevärdiga ett ögonblick
  av vår tid till någon som bevisat inte förtjänar det.

  Ignorera det totalt – mer är det faktiskt inte värt.


 97. SA skriver: 20 maj, 2013

  #74… PBoo
  Hvor du dog altid har ondt af, hvad Sofia må og gør i forhold
  til hvad Daniel og Jonas fik…… skulle næsten tro, at du
  ønsker svenska kungahuset var et slags armishkollektiv
  (ref. #92 Ultra Nivea). Det virker som du er imod et hvert
  nyt tiltag indenfor kongehuset.
  Du skriver også, at det, at Kongens søstre beholdt deres titler,
  var en hæderstitel…. sikke en masse sludder du måske kan
  bilde svenskerne ind her, tihi, men ingen nordmænd og
  danskerekøber dine egne teorier… ZZzz!!!


 98. Evita Jansson skriver: 20 maj, 2013

  Är hovprotokollet avskaffat?


 99. EL skriver: 20 maj, 2013

  Intressant att ingen av kungens syskon var med på lysningen, när vid kronprinsessans lysning var alla med. Och var var en del av Mr O’neills syskon, att flyga inom Europa tar inte lång tid.


 100. Julia skriver: 20 maj, 2013

  Victoria såg ut som en blyg konfirmand i sin långa klänning. Söt på alla vis.

  Vår kung som inte tycks kunna säga nej till sin son kommer att tillåta förlovning, bröllop och prinsesstitel till Sofia Hellquist. Kungen förstår nog bara alltför väl Sofias attraktioner för Carl Philip. Han är väl inte opåverkad själv.


 101. Olga skriver: 20 maj, 2013

  Till # 29 , Midnattsol – det är en del svenska folket som tycker likadant , men få törs att såga så ) …
  En strålande glad SH på ” familjebild ” , en smula ansträngande stämning vilar över alla…bara konstigare och konstigare alltihopa…
  stilla undran om familjen B. försöker bara överleva själva till vilket pris som helst och tänker inte alls på landet-folket som de skulle företräda faktiskt…


 102. Lotta skriver: 20 maj, 2013

  Lysningen var ju privat, därför var det inte så konstigt att CPs sambo var med efter CPs krav. Skulle hon kanske gå ut samma väg som allmänheten? Men någon glädje förde hon ju inte precis med sig.


 103. Lotta skriver: 20 maj, 2013

  Chris systrars familjer i österrike håller mycket låg profil. Speciellt deras män. Men en lysning i Sverige är ju inte precis något man måste komma till. Se bara på Madeleines kusiner i Stockholm. En av familjen Magnusson söner var där.


 104. Helen skriver: 20 maj, 2013

  Förlovningen på kommande, annars skulle Sofia inte ha varit med på bilden.


 105. M skriver: 20 maj, 2013

  En liten hint till SvD redaktion ang. kommentaren 84 Mona ” Fy vad jag avskyr alla” är detta nöjaktig läsning? Det är dags att SvD s redaktör tar itu med kommentatören “Mona” som spyr galla över andras sakliga inlägg!!


 106. M skriver: 20 maj, 2013

  98, Evita : Ja, den frågan skulle vi vilja ha hovets svar på!


 107. My skriver: 20 maj, 2013

  Ser lite lustigt ut när våra prinsessor fortfarande kör sin “ljuva flick-look”, de närmar sig 40 år och är knappat flicksöta längre. De danska prinsessorna tex klär sig stiligt för sin ålder, det är riktit snyggt.


 108. Linnea skriver: 20 maj, 2013

  Jessiee och Ella håller också med Er !
  Alla är vi bara människor med fel och brister.
  Att här hålla på att risa människor vi inte känner stup i ett
  blir trist i längden.


 109. Birgitta Jonsson skriver: 20 maj, 2013

  Äntligen en passande hårfärg för Madeleine! Hoppas hon behåller den till bröllopet.


 110. Bittan skriver: 20 maj, 2013

  # 87, Ingela, jag hålller med dig som vanligt!


 111. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  61_MONA-CITAT “…Kungen själv är ju gift icke kungligt så då kan han inte neka sina barn. Man ska gifta sig med den man älskar, inte med någon kunglig bara för sakens skull…”

  eftersom CG som tillträdd Regent aldrig omfattats av TronföljarRegeln beträffande Val av Make/Maka kunde han välja helt själv, Mona – utan att behöva inhämta ngns godkännande
  det berör V CPoch M som yrkespersoner&sveriges ansikte utåt

  ” När det gäller successionsordningens äktenskaps-bestämmelser är inte monarken bunden av dessa utan kan ingå äktenskap med vem han eller hon vill.”


 112. Susanne skriver: 20 maj, 2013

  Nu får ni sluta hymla om “brorson” och “kusin”…säg vad ni menar i stället! Är det konstigt att två kusiner liknar varandra, eller att en brorson liknar sin faster? Trots allt delar de en hel del gener!


 113. Maria skriver: 20 maj, 2013

  Kanske Carl-Philip och Sofia redan förlovat sig (inofficiellt)? Svenska folket är tvunget att förlåta Sofia för hennes gamla ungdomssynder och acceptera att det är henne Carl-Philip vill gifta sig med.


 114. Ingrid skriver: 20 maj, 2013

  Till redaktionen
  Undrar sedan länge hur denna Mona får härja fritt med sitt förtal av andra som har en annan åsikt än hon har själv?


 115. pia skriver: 20 maj, 2013

  “Ingela” och “Bittan”. Det är skönt att möta liktänkande på det här stället. Jag har just tagit mig en titt på Chris O´Neills CV och det “går inte av för hackor”. När presenterar hovet Sofia H:s CV? Det borde ske innan det blir förlovning, men jag tvivlar på att det blir så.


 116. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  mona_84 Citat: “Chris ville fortsätta med sitt jobb och kan då inte enl. regler vara Prins så enkelt är det.”

  Nej Mona Prins aldrig varit aktuellt – som ingift man kan man ej stå över sin fru i rang… Prins är rangmässigt högre än prinsessa
  – därför kunde D bli prins ty Kronprinsessa är snäppet finare…
  Chris fick välja eftersom man som HKHare o Del av Kungahuset ska vara tillgänglig för Khusjobb – rätt meningslöst om du är på annan kontinent, C är nog van att som andra människor jobba heltid och sett att HKHuppdragen för M (exklusive CHF-jobbet) varit sporadiska Varför slänga bort år av fokuserade studier & upparbetad karriär?


 117. Eva M skriver: 20 maj, 2013

  Ibland undrar jag om den olika behandligen prinsen får grundar sig på att kronprinstiteln fråntogs honom. Kungen var ju inte alls glad åt detta. Men att Sofia är med på dessa bilder är att gå för långt i särbehandlingen trots att dom är sambos. Chris mamma brukar vara så elegant här har hon en outfit som är gräslig får henne att se äldre ut den vida korta kjolen gör att hon ser ut att ha en kraftig mage hon ser så grå ut på något sätt vad har hänt. Hoppas vi får se den eleganta Eva på bröllopet.


 118. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  sarah

  om jag inte misstar mig… i norge finns samma äktenskapskonstellation m ML – deras barn r m i tronföljden… Varför? de har kungligt blod via sin mor


 119. Anna skriver: 20 maj, 2013

  Om Sofia är så accepterad som familjemedlem och förlovningsringen bara är en formalitet, förstår jag inte varför hon inte väntar och låter Madde ha sin lysning ifred. Jag menar hon kommer med all säkerhet hamna på många sådana här bilder tids nog. Dessutom bygger kungahuset på traditioner och de har en svår uppgift att försöka navigera till nya tider med krav på öppenhet och identifikation samtidigt som man ska bevara sin värdighet. Att låta Sofia vara med den här bilden tyder på att det svenska kungahuset har kört vilse.


 120. Snorkfröken skriver: 20 maj, 2013

  > 37 emma_h
  Tack för svaret!


 121. Anna skriver: 20 maj, 2013

  #38

  Det är många som undrar över det verkliga släktförhållandet mellan Silivia och kungabarnens “kusin” Patrick Sommerlath 😉 Han har ju som bekant gått som en “son i huset” sedan han var 15 och verkar inte sakna sina “officiella” föräldrar.


 122. Eva M skriver: 20 maj, 2013

  Kom just på en sak som ingen skrivet. Ni har klagat på Chris ovårdade skägg men såg ni inte att han rakat sig han vet vad som gäller.Snyggt eller hur????


 123. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  117

  beslutet m CGs bistånd togs via 2 omröstningar varav den 1a då prinsen låg i mammas mage – då kan den knappast ha “tagits ifrån” honom
  m den logiken skulle hagasessorna “kompenserats” för att vi hade manlig tronföljd under deras levnad o låtit dem behålla titel o rang


 124. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  snorkfröken

  här är släktträdet finns både hertigar nån earl m.m de är ingifta i några av englands äldsta familjer uppenbarligen t.o.m Stuart Plantaganet dvs gammal kungaätt

  /E


 125. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  snorkfröken ursäkta glömde ju länken…
  http://www.william1.co.uk/r27.htm


 126. Ulla skriver: 20 maj, 2013

  # 113 Maria
  Ingen tvinger dig til noget, heller ikke at acceptere eller elske Sofia, du kan jo sammen med dine ‘venner’ fortsætte med at skrive, som I gør, det kaldes ytringsfrihed — men ville du have, at Carl Philip skulle tvinges til at gifte sig med en han ikke elsker ?
  Jeg tror du har i, at CP har friet – officiel forlovelse kommer på Öland i sommer og brylluppet står i Stockholm næste år i maj… og Estelle bliver brudnäbb. 😉
  # 111 “M”/emma_h
  Finder du noget i successionsordningen, der er til hinder for, at HKH prins CPs hustru bliver både prinsesse og hertuginde ???


 127. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  ulla det r upp till vår kung (enligt grundlagen) efter han o regering välkomnat CPs val
  annorlunda f ingifta fruar – globalt sett bland hkhkollegor – tar sin makes rang p automatik men kvinnliga varianten alltid “lägre” – sofia får m all säkerhet båda 2 ty CG har aldrig nekat sin son ngt, är syrrorna som haft krav på sig att prestera o följa regler o gömma pojkvänner i åratal


 128. Julia skriver: 20 maj, 2013

  # 119 Anna Tycker också att kungahuset “kört vilse”. Tror inte att drottning Silvia och Victoria är så glada åt förbindelsen mellan Carl Philip och Sofia men det är kungen som bestämmer. Victoria har ju uttryckt att hon tycker att Sofia styr Carl Philip.

  Vi får väl se när Sofia blir mer varm i kläderna vad som kommer att krävas när det gäller boende o.a. Det finns nog ingen blygsamhet där inte. Ideliga konflikter med kungafamiljen och så småningom tröttnar folket.


 129. MissFinland skriver: 20 maj, 2013

  Tack MIdnattsol för dina inlägg. Instämmer!


 130. Maria skriver: 20 maj, 2013

  126. Ulla, du missförstod mej totalt. Läs min kommentar ordentligt.


 131. caterine skriver: 20 maj, 2013

  Måste kännas sårande för Madeleine att Victoria blev så hyllad för sin vackra klädsel och utseende och att paret inte var mittpunkt på fotona. M:s klädsel var inte lyckad urringningen hasade ner och nederdelen breddades med applikationerna. Det hela verkade vara en trist tillställning, bara Sofia såg glad ut. Jag tror att prins Daniel inte har haft det lätt med kungen, man har som tidigare påpekat att kungen aldrig ses samtala eller umgås med honom. Var var prinsessan Christina? Är hon sjuk igen? Och prins Daniel var på hockey på kvällen, undrar om det var “tillåtet”.


 132. PBoo skriver: 20 maj, 2013

  # 97 SA

  P Madeleine fick inte sitta med familjen när hennes systerdotter döptes, fick inte vara med på den officiella bilden, men P Carl Philips sambo får – varken logiskt eller rättvist! För över detta till tidigare norsk o dansk situation o fråga dig om du skulle vara lika nöjd då! Pinsamt att du bara angriper mig – då så många fler yttrat sig om detta o i hårda ordalag, jag inte gjort. Men kan göra nu så du blir nöjd! Sofia fick vara med på bilden då hennes sambos f.d. med man var bjuden – av erfarenhet vet vi att hon o sambon har svårt att hantera det! Sen – armlöst i kyrkan?! Mönster som drar blickar till sig – som att bära vitt på bröllopsdan o inte vara brud!


 133. PBoo skriver: 20 maj, 2013

  # 97 SA – Lögner o okunskap inte attraktivt – läs o lär! Tihi! “Genom sitt giftermål med en icke-kunglig man avstod Margaretha enligt tidens praxis från sin ställning som kunglig prinsessa men fick ändå hederstiteln Prinsessan Margaretha, fru Ambler.” “Genom sitt giftermål med en icke-kunglig man avstod hon enligt tidens praxis från sin ställning som kunglig prinsessa men fick ändå hederstiteln Prinsessan Désirée, friherrinnan Silfverschiöld.” “Genom sitt giftermål med en icke-kunglig man avstod hon enligt tidens praxis från sin ställning som kunglig prinsessa men fick ändå hederstiteln Prinsessan Christina, fru Magnuson.” P Birgitta enda som är prinsessa av Sverige pga gift m en prins.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsessan_Margaretha
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsessan_D%C3%A9sir%C3%A9e
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsessan_Christina
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsessan_Birgitta


 134. ingalisa skriver: 20 maj, 2013

  #85 lwi. Du kan väl lägga fram dina synpunkter på bröllopet. Du är ju bjuden och nära vän. Kungafamiljen lyssnar säkert på dig.


 135. PBoo skriver: 20 maj, 2013

  #59 Moder Svea

  Stort tack för länk från kyrkan – här förstår man varför alla som var på plats kommenterat att P Madeleines klänning var mycket vacker – den gör sig helt klart bättre i ‘verkligheten’ än still-bild!


 136. Eva M skriver: 20 maj, 2013

  123 emma h jag vet detta. Ibland kan du missuppfatta hur jag utrycker mig det gällde även om prins Oscar Bernadott och prins Carl jag vet detta. Nu menar jag inte detta till dig men ibland verkar det som somliga är med i syföreningen märka ord. Önskar dig en trevlig solig em. Mvh Eva M


 137. Eva M skriver: 20 maj, 2013

  Inte alls konstigt att Patrick S söta tvillingpar är med prinsessan M är gudmor åtminstone till det ena barnet kanske blivande brudnäbb. Bra att dom får “träna” lite på uppmärksamheten inte så lätt när alla stirrar och man måste hålla sig stilla i den åldern.


 138. Titti skriver: 20 maj, 2013

  Är det SÅ Här vår kung tycker att en kungafamilj skall se ut som skall representera Sverige så skall Carl Gustaf inte vara kung.
  Var det ett ultimatom från Carl Philip så kunde prinsen bli hemma. Allt som nu händer inom familjen Benadotte är katastrofalt.
  Det här var Madeleines och Chris dag. Men övriga familjen såg inte glada ut. Något hade hänt.
  Synd att prinsessan Christina inte kunde vara med. Men var hennes övriga 2 söner ? Hela familjesammansättningen såg lite ut som man tager vad man haver.
  Jag tycker faktiskt synd om Madeleine.Hon får kompromissa mycket.


 139. py skriver: 20 maj, 2013

  Underbara bilder på dom allihopa!och speciellt på Carl philip och Sofia. tror nog att det blir förlovning väldigt snart!! så vänj er allihopa! och sluta gnälla nu!!! ha en trevlig måndag alla! py.


 140. Titti skriver: 20 maj, 2013

  Är det SÅ Här vår kung tycker att en kungafamilj skall se ut som skall representera Sverige så skall Carl Gustaf inte vara kung.
  Var det ett ultimatom från Carl Philip så kunde prinsen bli hemma. Allt som nu händer inom familjen Benadotte är katastrofalt.
  Det här var Madeleines och Chris dag. Men övriga familjen såg inte glada ut. Något hade hänt.
  Synd att prinsessan Christina inte kunde vara med. Men var var hennes övriga 2 söner ? Hela familjesammansättningen såg lite ut som man tager vad man haver.
  Jag tycker faktiskt synd om Madeleine. Hon får kompromissa mycket.


 141. Eva skriver: 20 maj, 2013

  Iwi 85#

  Håller med en annan skribent om att du kan ta upp det direkt med kungaparet när du ändå är på Madeleines bröllop (du skriver ju under en annan rubrik här på hemsidan att du är bjuden och tänker gå).

  OM det nu är sant som du säger, är det inte sina barn kungaparet gör skillnad på, utan deras val av partner.

  Är du inte rädd för att hamna i onåd i kungliga kretsar om du hänger här och kommenterar i tid och otid;.)


 142. Marie skriver: 20 maj, 2013

  Saknade prinsessan Christina, den sista Bernadotten med stil.
  Mycket märkligt familjefoto. för övrigt.
  Vår Kungafamilj har gått helt vilse som någon skrev.
  Inget av “kungabarnen “väljer ståndsmässig partner,
  trots att det dräller av prinsar och prinsessor i Tyskland.
  Gamla värderingar? Javisst, men det är ju på denna grund monarkin står och fortlever.
  Man kan inte äta kakan och ha den kvar.
  Har aldrig gått och kommer aldrig att gå.
  Vad månne bliva av detta?


 143. S.P.H. skriver: 20 maj, 2013

  # “PBoo”
  Jeg undrer mig over, at du altid har noget at udsætte på Sofia, først troede jeg faktisk, at det “kun” var hendes n-billeder, men det er åbenbart alt.
  Når så mange synes, at Madeleines “lille aftenkjole” måske ikke var så velvalgt, så må du straks hen og skrive nedsættende om Sofias helt perfekt kjole til dagens lysning i slotskirken. Tihi !
  Men så bliver du jo heller ikke arbejdsløs ved tastaturet, når hun snart bliver prinsesse! 😉


 144. Maryou skriver: 20 maj, 2013

  Eva M, förr skulle tronen ärvas av en man och av äldsta barnet. Detta ändrades så att äldsta barnet oavsett kön ärver tronen. Så kungen kan vara glad över nuvarande tronföljd. Förr hade hans familj mist hela tronen med äpple och allt!


 145. Jojo skriver: 20 maj, 2013

  # 67 Sarah # 118 Emma_h
  Interessant. I Norge har de Ari Behn, hvis børn indgår i arvefølgen, men han har jo modsat Chris samme statsborgerskab, som sin hustru ?
  Madeleines gudmoder Benedikte har også kongeligt blod i årerne, men hun er gift med en tysk statsborger og hendes tre børn har ingen arveret til den danske trone.
  Men du mener, at Madeleines børn bliver tronfølgere, som I jo kalder alle i Sverige. Jeg ville tro, det krævede, at de bliver født og vokser op i Sverige, men man hælder måske mere til den norske model ? Synes ikke ret meget er regelsat, det går mere efter tidens praxis!


 146. Lilla My skriver: 20 maj, 2013

  #112. Googla på hans för- och efternamn, så förstår du mer sedan…


 147. Maja skriver: 20 maj, 2013

  Gud bevare konungen för att han ställer till med!


 148. Pat skriver: 20 maj, 2013

  Kan det tänkas bli förlovning för Hellström och CP redan innan Madeleines och Chris bröllop?
  Den 6 juni kunde väl isåfall vara en passande dag!


 149. Ingrid skriver: 21 maj, 2013

  Vilken rolig släkt de fick vår kungafamilj, kan ni tänka er en släktmiddag med respektive och deras föräldrar samlade?


 150. Maggan skriver: 21 maj, 2013

  Vårt respekterade kungahus var tog det vägen?


 151. Hm skriver: 21 maj, 2013

  Här brukar det ju grälas och kritiseras i högan sky när det gäller prinsessors och drottningars kläder hur snygga och stiliga de än är. Men något förskräckligare än den arma Chris’ mors fasansfulla utstyrsel har vi inte sett förr.


 152. emma_h skriver: 21 maj, 2013

  pat-citat: Kan det tänkas bli förlovning för Hellström och CP redan innan Madeleines och Chris bröllop?
  Den 6 juni kunde väl isåfall vara en passande dag!

  6 juni vore väl OLÄMPLIG dag PAT så nära inpå bröllopet då Madde förtjänar själv få njuta och va i rampljuset ihop m sin make
  du såg häromdan att sofia slipper ring-tvånget – hon GÅR IN m de kungliga SITTER m de kungliga FOTOGRAFERAS m de kungliga UTAN PROBLEM TROTS PRAXIS & HOVETIKETT bland HKHkollegorna oavsett Kungahus – då kan SoCP gott vänta n-å-g-r-a dar till tills M+C’s festligheter är över
  Nationaldan ska fokus va på Sverige och HKH-familjen som kollektiv


 153. agnetha s skriver: 21 maj, 2013

  Det borde vara själv klart att hon enbart heter Fru O’Neill, och ingenting annat! Hon flyr ju från landet så..O där borta i USA heter ju fruarna ingenting mer än Här kommer fru o herr Lars Andersson tex korkat men så är det. De kommer att sätta knut på sig själva tyvär om nu ej Daniel o Victoria ta över snabbt.


 154. TiaraTankar skriver: 21 maj, 2013

  Karlsson (på Taket) hade också en propeller. På ryggen.


 155. Pamela P skriver: 21 maj, 2013

  Enligt Hufvudstadsbladet i Finland är alla som har namnet d’Abo eller D’Abo släkt. Den gemensamma förfadern var en katolik som flydde undan reformationen från hemstaden Åbo i Finland till Schweiz. Sedan har släkten förgrenat sig över Europa och inte alla medlemmar är katoliker längre även om de flesta torde vara det. Hbl skrev om det då Bondfilmen med Maryam d’Abo var aktuell år 1987. Sedan måste jag påminna er svenskar om att staden heter Åbo på svenska och inte Turku som är finska.


 156. LaTindra skriver: 21 maj, 2013

  Undrar i mitt stilla sinne hur det kommer att bli både med det ena och det andra i kungafamiljen, efter att Hellqvist gift sig med CP och blivit Prinsessa…
  Då släpps väl alla tyglar loss!


 157. PBoo skriver: 22 maj, 2013

  # 143 S.P.H.

  Om du läst vad jag skrivit så skulle du märkt att jag skrev att de personer som sett P Madeleines klänning i verkligheten berömde den mycket, något jag förstår sen jag sett live-bilder, att klänningen gjorde sig mycket bättre live än på still-bild! Ang. exv. Sofias klänning anser jag att armlöst inte passar i kyrkan vid ett sånt tillfälle, jag anser också man ska välja ett mönster o färg som inte drar till sig blickarna f huvudpersonen. Om du sett släktfotot som Kungen av ngn olustig anledning valt som officiellt foto så sticker Sofia ut med sitt röriga mönster o blå färg, medan Chris systers o mammas mönster var lugnare o färgen gick i ton m P M o KP V.


 158. PBoo skriver: 22 maj, 2013

  # Jojo

  P Carl Philips och P Madeleines barn blir prinsar o prinsessor och hamnar i tronföljden så länge de uppfostras som protestanter och de bor/växer upp viss del i Sverige. Hur mycket de måste bo här är inte detaljerat. Men som jag skrivit under annan artikel, i Sveriges riksdag står politiker och säger att svensk är man om man åkt tunnelbana! Så de lär nog inte behöva bo/växa upp här så mycket – med tanke på allas lika värde osv! Alla info om successionsordningen, krav på tronföljare osv. finns på officiella sidor på nätet.


 159. Eva skriver: 22 maj, 2013

  117#

  Bortsett från att det var egendomligt rent juridiskt att grundlagen ändrades retroaktivt, får vi nog ändå vara glada över att så skedde, för en mer lämplig tronföljare än kronprinsessan Victoria får man nog leta efter…!


 160. emma_h skriver: 22 maj, 2013

  NEJ PamelaP_155 det stämmer i-n-t-e…

  Tatiana är ingift i släkten D’Abo of WEST WRATTING PARK dvs det gods släkten har – är utrett redan i br media tack vare släktforskare
  SE SLÄKTTRÄD http://www.william1.co.uk/r27.htm
  de har franska rötter ursprungligen


 161. emma_h skriver: 22 maj, 2013

  tillägg_pp nr155
  alltså EJ samma släkt som finns på wikipedia m känd skådis o känd sångare bland annat


 162. Pamela P skriver: 22 maj, 2013

  #160-161 emma_h Så vitt jag kunde se så var födelseår och dödsår från 1800-1900 talet här på släktutredningen så ingenting motsäger att alla d’Abo och D’Abo har samma förfader som på 1500-talet flydde från Finland till Schweiz eftersom hans ättlingar har förgrenat sig över Europa.


 163. Pensionär skriver: 22 maj, 2013

  Sofia är en stark tjej. Tänk att i över fyra år stötts och blötts på dessa sidor med alla negativa åsikter, och hon står rakryggad fast vid sin kärlek. Det är inte många som skulle klara det.


 164. Pensionär skriver: 22 maj, 2013

  #132
  Även Madeleines bästa vän bar ärmlöst i kyrkan, skandal eller ……


 165. Bakom vattnet skriver: 23 maj, 2013

  #113#: “Kanske Carl-Philip och Sofia redan förlovat sig (inofficiellt)? Svenska folket är tvunget att förlåta Sofia för hennes gamla ungdomssynder och acceptera att det är henne Carl-Philip vill gifta sig med.”
  De kan nog gifta sig med varandra, men SH har längre rad synder än ungdomssynder och blir aldrig accepterad av svenska folkets majoritet. Hon blir aldrig prinsessa och hon kan aldrig bo i något slott (bara i sommarslott Solliden, som kungen äger). Tex. aldrig i “farmslottet/koslottet” Stenhammar. Kungen kan hoppas, men aldrig!


 166. Bakom vattnet skriver: 23 maj, 2013

  Menade nog slotten, som svenska stat/kungahus osv. äger.


 167. Ingela skriver: 23 maj, 2013

  #163 Pensionär Hur vet du att Sofia är en stark tjej? Skulle inte tro att hon sitter och läser detta som vi skriver. Tid har hon väl i och för sig eftersom hon inte jobbar.

  Men tänk om det inte bara är kärleken hon kämpat för? Kan ju även vara en titel som tex prinsessa och så en förmögen make.
  Den tanken har aldrig slagit dig?


 168. Pensionär skriver: 23 maj, 2013

  #167
  Det kanske är vanligt i dina kretsar att tjejer gifter sig till rikedom och titlar men i det stora hela gifter man sig nog av kärlek. Det är min uppfattning.
  Jag tror nog att Sofia är medveten om vad som skrivs om henne, tänk om det vore din dotter eller syster som hängdes ut. Hur skulle du då känna dej. Och – jag vet om att det finns bilder på henne så du behöver inte “gå i taket” för det. Men man kan ändra sig, livet har många vändningar.


 169. Petter P skriver: 23 maj, 2013

  O, ve och fasa…ska det förblindade svenska folket stillatigande åse huru fröken Sofia sakta men säkert lyckas genskjuta sig ända upp till toppen och kanske t o m bli landets First Lady…!?


 170. ella skriver: 23 maj, 2013

  Grattis fina Prinsessparet!
  ..och..jaaa dåå, vi tänkte väl… bredflinande pinup-sofia i fokus…
  Synner ligen opassande faktiskt.


 171. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  pamela p
  att säga att alla m namnet d’abo är automatiskt släkt m varann och samtliga har ursprung i Finland vore likvärdigt m påstående typ att “alla johanssons är släkt m varann” – helt orealistiskt m andra ord
  även i sve finns adliga ätter m olika grenar som är fristående från varann ibland med helt olika adelstitel-nivå/ursprung
  har aldrig påstått att den länk jag bifogade var den i media omnämnda släktutredningen, dock tyckte jag den var tillräcklig f att påvisa vad jag angav: Att Tatianas familj tillhör egen släkt och dess namn är mer än bara d’abo, m annat ursprung än F


 172. Marguerithe skriver: 23 maj, 2013

  “77”
  Jag tyckte det var trevligt att någon i släkten “orkade” komma till lysningen. Ingen från Kungens sida var närvarande. En stark markering faktiskt. Thord Magnusson kom för syns skull i sista minuten.
  Patrick Sommerlath är son till Walther Jr och Michelle Sommerlath. Efter föräldrarnas skilsmässa var sonen i stort behov av extra stöd och hjälp vilket Drottningen såg och han växte sedan upp på Drottningholm med Kungaparets barn.
  Trevligt att se att det har gått bra för honom.


 173. My skriver: 24 maj, 2013

  #168, man ska inte underskatta kärleken till pengar….


 174. Ingrid skriver: 24 maj, 2013

  Stark markering mot vem ?
  Chris och dennes familj rör sig i miljöer som förmögenhetsmässigt ligger betydligt över vad Madeleine tar med sig i boet.
  Jag tror inte att många förstår vilken omgivning Chris kommer ifrån.
  Men det är typiskt ankdammen Sverige. Det är bara att gratulera Madeleine.
  Men som vanligt har Kungahuset agerat ogenomtänkt vid lysningen, även om det var kris med släktens närvaro. Christina hade med säkerhet sina djupa skäl.
  Sofias närvaro ser jag bara som en akut hjälp. Normalt hade hon aldrig kommit med.


 175. Marguerithe skriver: 24 maj, 2013

  “174” Ingrid,
  Christopher O´Neill är mycket omdiskuterad i de europeiska kungahusen med tanke på hans verksamhet. Kungaparet håller andan och hoppas att bröllopet ska avlöpa väl.
  Vem är det som inte varit utanför ankdammen Sverige, och som vi ser här blir helt förhäxade av pengar.


 176. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 175 Marguerithe

  Vad är det jämt du vill insinuera?! Varför skulle kungahusen i Europa ha problem med en person född o uppvuxen i England o på kontinenten o med ett CV som de flesta kungliga o icke kungliga inte kommer i närheten av gällande såväl utbildning som yrkeserfarenhet, o med en far vars morfar var en self-made man som startade med två tomma händer o under sin levnad byggde upp o ägde 2 banker o vars familj fick gator o torg uppkallade efter sig?! Vad menar du med; “Kungaparet håller andan och hoppas att bröllopet ska avlöpa väl.” Syftar du på Sthlmriot som nått Solna?


 177. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 172 Marguerithe

  Om det var som du skrev “en stark markering” att P Madeleines kusiner, fastrar osv. inte kom på lysningen – tar jag för givet att de lär utebli från bröllopet! Var det från Chris familjs sida också “en stark markering”, då inte hans släkt var representerad i större omfattning? Nåja, en hel del kungligheter kommer på bröllopet – de tycks inte ha något behov av att göra “en stark markering”!


 178. Marguerithe skriver: 24 maj, 2013

  “176” PBoo,
  Jag insinuerar absolut ingenting. Jag har nästan exakt samma uppfattning som danskar och norrmän försökt göra gällande här hela våren, d v s adekvata kommentarer. Svenskarna här säger helt fräckt att man scrollar förbi dessa inlägg. Pinsamt minst sagt.
  Varför ska svenskar alltid utmärka sig som korkade och lättmanipulerade, inte minst när det gäller människor som uppges ha pengar. Danskarna ironiserar och norrmännen tar illa vid sig av dessa mobbingdrev som förs mot de man anser vara svagare.
  Jag är tacksam att de orkat hjälpa till att försvara.


 179. Marguerithe skriver: 24 maj, 2013

  “177” PBoo,
  Den lilla släkt Christopher O´Neill har, mor och 2 halvsystrar kommer ju att vara på plats. Han har ju inte haft en familj att tala om. Tidigt i livet placerad på hårda internatskolor och med en mor som rest runt och festat.
  Jag hoppas för hans skull att han kommer att få känna familjegemenskap när han kommer in i vår Kungafamilj, där man bryr sig om alla.
  I övrigt har ju ingen offentlig gästlista lagts ut.


 180. Ansan skriver: 24 maj, 2013

  #177# PBoo, ,
  Håller helt med. Marguerithes inlägg går ut på att skriva er P Madeleine och/eller Christopher O´Neil. Så gemet att skriva om föräldrarnas skilsmässa. Något som han inte har i sin hand.

  Marguerithe ve du vad internatonell press skriver om SH? J sådant som SH själv hade kunnat råda över.

  Att vissa inte kom på lysningen ska vi nog inte dra några växlar på. Det är dyrt/ tar mycket tid,att åka fram och tillbaka til Sverige när man ska komma ett par vveckor senare till bröllopet.


 181. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 178 Marguerithe

  Du skriver; “Jag har nästan exakt samma uppfattning som danskar och norrmän försökt göra gällande här hela våren, d v s adekvata kommentarer.” Och vad är dessa? Och hur kan alla danskar o norskar ha samma åsikt om vilka som gifter in sig i Sv.kungafam?!Det duger med ett f.d. utvik som gifter in sig i den svenska kungafamiljen (förhoppningsvis i alla fall inte i kunghuset), men inte med en man som har en oerhört gedigen utbildning o arbetslivserfarenhet. Hur tänker du/ni där?! Och vad menar du att Chris “inte haft någon familj att tala om”?! Har 5 systrar! Han började på internat v 14 års ålder, många barn i Engl. mkt tidigare!


 182. Marguerithe skriver: 24 maj, 2013

  “180” Ansan/PBoo,emma_h,
  Du (ni är ju samma person) deltar ju aktivt i den hetsjakt som pågår här sedan flera år på Sofia Hellqvist. Jag kan inte acceptera de svenska mobbingdreven. Vår civilisation går under.
  Jag vistas mer utomlands än i Sverige och får naturligtvis nya intryck och läser annan media än bara den svenska.
  Jag försöker ha adekvata kommentarer.
  Jag känner till din åsikt och brukar inte gå i polemik med dig. Varför försöka tysta mig? Jag hade säkert försvarat dig om jag tyckt att något gått för långt här.


 183. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 180 Ansan

  Javisst är det fascinerande att de personer här som ständigt anklagar allt och alla för mobbing av Sofia, är de som skriver ned (mobbar) värst när det gäller P Madeleine o Chris! Det tog nog ganska hårt på många att P Madeleine har valt en man med högre utbildning än någon inom Kungahuset i Sverige och mer än flertalet inom många andra kungahus och som därtill har lång arbetslivserfarenhet och är självförsörjande. Och med en släkt som i USA har fått flera gator och torg uppkallade efter sig. Men det är klart för många här är utbildning, yrkeserfarenhet inte väsentligt – utan bara att vara söt och smal och ständigt leendes!


 184. emma_h skriver: 24 maj, 2013

  180 Bra skrivet Ansan, skriv lite oftare – Hvdsaken att varje familj var representerad inte att de mangrant skulle sluta upp det viktiga är 8Juni…

  179 …gav nedsättande kommentar om Chris utbildning & mor
  Skickat barn utomlands periodvis och till internat/privatskolor har CG&Silvia gjort – liksom alla tidigare generationer i HKHfamiljen B (Sigtuna Lundsberg o Engelska Eton) gjorts som brukligt är inom kretsar där förstklassig utbildning är i fokus, har inget m graden av “föräldraomsorg” hemmavid att göra – att det förbigått rojalisten Marguerithe förvånar


 185. Marguerithe skriver: 24 maj, 2013

  “183” PBoo,
  Det är nog jag och flera med mig som har den höga utbildning att vi kan bortse från saker som betyder så lite i det stora hela. Att ha en masterutbildning från Columbiauniversitetet är väl bara en ganska medelmåttig utbildning enligt mina kriterier.

  Mobbing är en sak, och den förs ju av dig bl a mot en enskild person i Sverige.
  Madeleine har en power i Sverige och i sin familj och kan inte bli mobbad, det är den stora skillnaden. Därför måste man tillåtas ha åsikter ibland om henne också.


 186. emma_h skriver: 24 maj, 2013

  Lägg av Marguerithe 182
  För det 1a vi är TRE OLIKA PERSONER
  För det 2a finns mina inlägg kvar här där det FRAMGÅR att jag välkomnar Sofia som FruB samt att mina enda synpunkter är på henne beträffande YRKESLÄMPLIGHET & FÖRMÅGA ATT VA REPRESENTANT för SVERIGE hon är “yrkesperson” för mig, då vi ej umgås privat
  Till Skillnad från Dig är jag saklig baserar mina argument på fakta
  utifrån min Rojalistiska övertygelse & jämförelse m andra ingifta sessors Bakgrund år 2013
  Ta inte ordet “mobbing” i din mun om du inte vet vad du talar om
  Tyder du andras inlägg som “Fan Läser Bibeln” är det Din Huvudvärk och rent förtal/ljug


 187. Ansan skriver: 24 maj, 2013

  #182# Marguerithe,,

  Du kan säga mycket om mig men inte påstå att jag är en mobbare. Den som mobbar här är faktiskt Du, när du skriver dna nedsättande kommentarer om P Madeleine och Chris. Dur har kritiserat allt och det finns att läsa här under flikarna.

  Att man anser att en SH inte är lämplig för en OFFENTLIG roll och anger sakskäl så är det inte mobbing.


 188. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 182, 185 Marguerithe Wow! Vi är 3 helt olika personer! Jag vet inte vad som gör att du hallucinerar, men sluta med det o sluta m falska anklagelser! Vet inte var jag ska börja! En fil.kand. i internationella relationer, och examen i ekonomisk administration och därutöver en masters i ekonomi fr Columbia är mycket hög utbildning – något majoriteten kungliga eller icke kungliga har svårt att slå! Du säger att du har högre utbildning – vad har du för utbildning o yrkeserfarenhet? Du insinuerar, skriver ned o mobbar (alla kan bli mobbade!) P Madeleine o Chris i princip jämt. Du förlöjligar Chris utbildning o yrkeserfarenhet, liksom hans barndom och uppväxt o släkt.


 189. Pamela P skriver: 24 maj, 2013

  #171 emma_h Namnet d’Abo är så pass ovanligt namn att de måste tillhöra samma släkt. Det var dagstidningen Hufvudstadsbladet (Hbl) som skrev om det år 1987. De geneologiska källor som bevis. Jag glömde att berätta att den finländske förfadern var en ofrälse av enkel börd. Han hade endast ett fadersnamn, alltså ett son-namn som inte gick att använda i Schweiz där han kallades för mannen från Åbo. Han tog då efternamnet d’Abo. Hbl sade att majoriteten av släkten inte var adlig. Det var vissa grenar som var det.


 190. Julia skriver: 24 maj, 2013

  Jag har funderat över denna person Marguerithe som utan uppehåll skriver nedsättande om prinsessan Madeleine och hennes fästman.

  Marguerithe skrev vid något tillfälle att hon “varit behjälplig i att skaffa kungaparet nya vänner utomlands”?????. Hon vill alltså antyda att hon är nära vän med kungaparet och umgås i deras kretsar.

  Har Marguerithe någonsin tänkt på hur far och mor upplever detta ständiga dissande av deras yngsta dotter?


 191. Pamela P skriver: 24 maj, 2013

  #171 emma_h Unga ofrälse män av enkel börd kunde ta sig upp i samhället i Finland före reformationen. Det kan ha berott på en skillnad på vilken klosterorden som bar ansvar för kristnandet av Norden. I övriga Norden var det Benediktinerna som stått för det och kyrkan där hade romansk kyrkorit men Finland hade i huvudsak kristnats av Dominikaner och hade dominikansk kyrkorit. Dominikanerna var mera intresserad av det lärda ordet än Benediktinerna. Det var så det gick till då småpojkar skickades i väg av byaprästen att studera vidare till antingen kyrkliga ämbeten som t.ex. präst eller icke-kyrkliga ämbeten som t.ex. skrivare.


 192. Evita Jansson skriver: 24 maj, 2013

  Jag förstår inte Marguerithes agenda som rojalist. Att höja sambon till skyarna med hennes tvivelaktiga bakgrund samt brist på arbete och utbildning och samtidigt nedvärdera prinsessan Madeleine och hennes blivande make som har de bästa tänkbara meriterna. Vad gäller skönhet finns ingen som är vackrare än prinsessan Madeleine. Dessutom har hon en kunglig uppfostran. Mr O´Neill har också en mycket gedigen uppfostran och utbildning.

  Att ha en masterutbildning på Clumbiauniversitetet slår sambons 2-åriga teaterutbildning med hästlängder. Ditt inlägg anser jag är skadligt för monarkin.


 193. Pamela P skriver: 24 maj, 2013

  Om SH gifter sig med CP skulle båda må bättre av att bli Greve och Grevinna Bernadotte af Wisborg än att de är/blir prins och prinsessa. Sofia skulle som grevinna slippa kungliga uppdrag och hennes förflutna skulle vara mindre intressant än om hon var en offentlig person såsom prinsessa. Det är möjligt att SH skulle acceptera en grevinnetitel för att slippa bli uthängd i media, men kommer hennes mentor Barbro Ehnbom att acceptera det med tanke på de pengar hon antagligen lagt ut på att föra ut SH i offentligheten och in i kungahuset?


 194. Pamela P skriver: 24 maj, 2013

  Det finns ett tomrum på bilden mellan Sofia och Chris syster. Blir Sofia prinsessa så får hon leva med att folk (både kungliga och icke-kungliga offentliga personer) drar sig undan henne pågrund av hennes förflutna. Så därför borde det vara bäst för alla att hon blir grevinna utan några kungliga uppdrag.


 195. M skriver: 24 maj, 2013

  185 MARGUERITHE,” Madeleine har en power i Sverige och i sin familj och kan inte bli mobbad” jag vill verkligen inte förfalla till personangrepp, men med en sådan svenska är jag förvånad om du själv har gymnasiekompetens. Du tycker inte att Chris utbildning är någonting att skryta med, du kanske tycker att Sofias är mer värd? Dessutom är det så att de erkända utländska universiteten håller mycket högre klass än de svenska. Det är t ex ingen hemlighet att svenska studenter inte klarar av självständiga studier, inte kan skriva en en grammatisk, och ibland inte heller innehållsmässigt begripligt, korrekt text.


 196. M skriver: 24 maj, 2013

  Det är verkligen patetiskt hur dina preferenser lyser igenom, och jag kan bara stämma in i klangen från föregående talare: håll dig till saklig och konkret kritik och var beredd att ta emot densamma från oliktänkande!


 197. M skriver: 24 maj, 2013

  Dessutom förvånar det mig att du Marguerithe kallar dig rojalist! Dina åsikter om att Madeleine, som priviligerad ( och knanske t o m vit och rik) inte kan bli mobbad låter snarare som klassisk snyftig vänsterretorik! Dvs om man är en framgångsrik människa kan man inte vara förtryckt, bara om man är fattig och obildad, känns det igen?


 198. Ansan skriver: 24 maj, 2013

  #185#Marguerithe,
  Det vore intressant att veta vilken fin utbildning du anser dig besitta.
  De som har en gedigen utbildning har oftast ett rörligt intellekt och vet skillnaden på bisak och huvudsak. Kan också fatta beslut som är bra på sikt. En Masters från Columbia University är en fin merit. Columbia Unversity är rankad som nr 15 på världsrankingen.


 199. Carine skriver: 24 maj, 2013

  Fina bilder på blivande brudparet!
  Till er som bara kastar tråkiga kommentarer till varandra här på sidan:
  “Kommentarerna ska hålla en god ton och vara en nöjaktig läsning.
  Alla kommentarer som är en upprepning eller inte håller god samtalston riskerar att redigeras eller refuseras,”


 200. Ingela skriver: 25 maj, 2013

  #187 Ansan håller med dig om att Frk Hellqvist inte är lämplig för en OFFENTLIG roll. Det måste ju vi få skriva och säga eller hur och det är inte mobbing.


 201. Marguerithe skriver: 25 maj, 2013

  “190” Julia,
  Nu är du “ute och reser”. Det har uppgetts i media och även i denna tidning att Kungaparet bygger upp en vänkrets utomlands.
  Om det är så förstår jag dem verkligen.


 202. Julia skriver: 25 maj, 2013

  # 201 Marguerithe Du har själv skrivit att du “varit dem behjälplig med att få vänner utomlands”. Varför backa på detta påstående nu?

  Du svarar inte på frågan om hur du tror att kungaparet känner inför dessa ständiga påhopp som du levererar på deras dotter.

  Din agenda tycks vara en och densamma: Höja fröken Hellquist till skyarna med syfte att underlätta att få in henne i kungafamiljen.


 203. Marguerithe skriver: 25 maj, 2013

  Julia, Ingela, Ansan, M, Evita Jansson, PBoo, emma_h

  Som jag skrivit i en annan tråd kommer jag att minska mitt deltagande på detta forum. Jag fortsätter mitt hårda arbete för Roj. föreningen och monarkin i vårt land på andra fora där man möter kunniga medskribenter.
  Det verkar som att detta är ett forum för människor där pengar är viktigare än klass, vilket ju är mycket talande för Sverige generellt idag.


 204. emma_h skriver: 25 maj, 2013

  varsågod Marguerithe
  lite fakta om brudgummens familj via länk som annan skribent bifogade häromdan

  http://vivamaxima.centerblog.net/10566-bientot-un-mariage-princier-en-suede


 205. Pensionär skriver: 25 maj, 2013

  #202
  Varför stanna vid kungaparet. Hur tror du Sofias föräldrar känner det?


 206. mona skriver: 25 maj, 2013

  #194 Pamela jag är helt övertygad om att Chris syster inte har en aning om Sofias som du säger förflutna.Man ska ge alla en andra chans även Sofia. Vad är det med dig , gör skillnad på folk.
  Vi är alla likt.a mycket värda. På ditt jobb går du runt och frågar
  folk om de varit nakna, berusade eller något annat och sedan sätter upp en skylt, detta rum är pestsmittat.
  Undrar om ni som är så pryda duschar i mörker eller med kläderna på. kanske alla pryda skulle skaffa burka. Så slipper en enda liten bit naken hud visas. Att frysa ut folk är mobbning Pamela.


 207. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 25 maj, 2013

  Jag tycker som sagt att det är HELT GALET att Sofia är med på en sådan offentlig bild som på prinsessan Madeleine och Cris O’Neills lysningsbild. Jag förstår inte varför hon har fått möjligheter som ingen annan av de tidigare pojk-och flickvännerna till kungabarnen. Vad är det som gör att man lägger sig ner när det bara gäller fröken Hellqvist?! Hon bör väl räta sig i ledet som alla andra som varit tillsammans med dem?

  Genom att hon nu fick vara med på denna OFFICIELLA bild har man således ACCPETERAT henne. Vad blir nästa steg?


 208. K.K. skriver: 25 maj, 2013

  # 194 Pamela P & Co Hvor mange 100 gange har I/Ni efterhånden skrevet, at Sofia og CP skal blive enten hr. og fru Bernadotte eller greve og grevinde ??? Det begynder at blive ret ensformigt at læse med her faktisk, men Ni skriver det måske til støtte for hinanden fra Signe til Ansan ? Jeg synes det røber et noget enfoldig tankesæt. Men det er måske meget svensk at tænke sådan, men lad være med at overføre den til, at sådan sådan tænker man også i udlandet, for det gør man ikke i det 21. århundrede:
  ¤ Norge har fået en enlig mor, som kronprinsesse.
  ¤ Katolske Spanien en fraskilt kronprinsesse, som tilmed har fået en abort.
  ¤ Danmark fik som de første en prinsesse med anden etnisk baggrund (kinesisk).
  Og hvad er det egentlig, der er så fint ved et kongehus anno 2013 ? Der er faktisk noget påtaget UNDERDOG over at dyrke det så fanatisk.


 209. Molin skriver: 26 maj, 2013

  Nej, ikke hele kongefamilien, det nyeste familiemedlem “Siri”
  mangler. Men her er hun med sine lykkelige forældre:
  http://4.bp.blogspot.com/-8R26wnlsqs0/UaD-KzZejZI/AAAAAAAA04w/nH6yfDtyakw/s1600/foto%C4%9Fraf+2.JPG


 210. Marguerithe skriver: 26 maj, 2013

  “209” Molin,
  Fin bild. Jag blir glad varje gång jag ser Carl Philips äkta glädje.


 211. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  # 203 Marguerithe

  Det finns oerhört många skribenter här som har ofantligt stor kunskap om de kungliga båda svenska o andra o i ett historiskt perspekitv o dessa skulle göra ett mycket bättre jobb än många av dem som kallar sig för “hovexpter” o som får yttra sig i media! Många av oss som inte har fullt lika mycket kunskap om de kungliga är villiga att lära oss o vi bidrar m mkt samhällig kunskap, tar reda på info osv. o jobbar för bevara monarkins roll m.m. Är det “klass” att inte ha utbildning o ha arbetat som utvik? Är det “inte klass” att ha en masters o regelrätt yrke?


 212. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  Ska givetvis vara “samhällelig” i min förra kommentar.


 213. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  # 208 K.K.

  Citerar;

  “¤ Norge har fået en enlig mor, som kronprinsesse.
  ¤ Katolske Spanien en fraskilt kronprinsesse, som tilmed har fået en abort.
  ¤ Danmark fik som de første en prinsesse med anden etnisk baggrund (kinesisk).”

  Jag är chockad! Vilka fördomar! Vilken inskränkthet! Vilken r-ism!

  Fråga dig istället vad dessa hade med sig, inte minst de två sista – gedigen utbildning och yrkeserfarenhet! Ngt Sofia saknar!


 214. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  # 203 Marguerithe

  Citerar; “Jag fortsätter mitt hårda arbete för Roj. föreningen…”

  Har du alltså skrivit här på uppdrag av Rojalistiska föreningen? Om så är fallet – har ni fått i uppgift av Rojalistiska föreningen att “sälja in” Sofia? Vem har i sånt fall Rojalistiska föreningen fått sitt uppdrag ifrån? Ska vi i sånt fall – om detta stämmer – tolka det som att det som skrivs på Flashb. är sant, att det finns en “hållhake” på en i Kungafamiljen o därför detta sker? För inte kan väl Kungen och resten av Kungafamiljen ha godkänt sättet du (ni) försökt “sälja in” Sofia, genom att alltid nedvärdera (mobba) Kungaparets yngsta barn o dennes blivande make?!


 215. emma_h skriver: 26 maj, 2013

  Fakta-FEL K.K Letizias 1a äktenskap ägde rum CIVILT…
  varpå det ANNULLERADES så i Katolska Kyrkans ögon vigde de Ingalunda ngn Frånskild, utan 1 OGIFT kvinna – och VAD har en eventuell abort att göra m hennes HKH-YRKESLÄMPLIGHET att göra??? Inget, Att 1 foster stöts bort i förtid är en medicinsk fråga som bara angår Letizia (är privat) ngt K. Kyrkan vore enig i

  Och att som Du försöka Skam-stämpla 1 ansvarsfull ensamstående Mor som ofrivilligt övergavs av fadern då graviditeten var 1 faktum men ändå fixat Försörjning + Studier har inte heller det någon Negativ klang i Omvärldens ögon 2013 då Singelhushåll idag är MER ÄN VANLIGT liksom Barn m 1 förälder.
  Universitets-Kompetens hade MM till skillnad fr en viss annan
  DK-Margerethe lär ha krävt ej-Danska fruar till sönerna f övrigt!
  – Oavsett vad Du nyss skrev betvivlar jag att du lever “med Din tid” & I detta År100:e!’ Och Noll av dina Ex berör CV/Kompetens


 216. M skriver: 26 maj, 2013

  Marguerithe, “Klass” är väl knappast någonting som man förknippar med din protege Sofia H. Här är det väl just “pengar snarare än klass” Dessutom, jag tror inte alls att du är rojalist, inte nog med att nog nedvärderar prinsessan Madeleine, dina kommentarer om att hon inte kan kränkas för att hon är överklass är klassisk vänsterretorik, och så långt ifrån rojalism som man kan komma.


 217. emma_h skriver: 26 maj, 2013

  203_Marguerithe
  Det är väl snarare just lite mer “Klass” som efterfrågats här i debatten(o ej pengar) – då det upplevs som Brist på klass varit problemet på vissa håll (dock ej i samhällsnivå-hänsyn utan generell klass)
  Högklassig Bakgrund Högklassig Kompetens Högklassigt Beteende liksom Respekt för HKH-traditioner & Hovetikett, Livsval, CVinnehåll, Särbehandling av Syskon i vissa lägen

  Att en viss person m familj som Du haft svårt för länge råkar vara född ekonomiskt oberoende har väl inget m den Situationen att göra. CP V och M har alla haft kärestor exvis under uppväxten som saknat fett bankkonto rika föräldrar eller family connections men godtogs av CG&S iafall

  apropå Ditt Citat: “Det verkar som att detta är ett forum för människor där pengar är viktigare än klass, vilket ju är mycket talande för Sverige generellt idag.”


 218. camilla skriver: 26 maj, 2013

  Det må være ethvert forældrepars ønske, at se sine børn lykkelige og det gælder i såvel hytte som slot.
  Og den glæde har dronning Silvia og kong Carl Gustav !!!
  # 207 “Moder Svea”
  Ja, det må være et stort problem for dig, at du ikke forstår, at vi nu skriver 2013, for det er det, der gør, at Sofia er med på billederne! Og nästa steg bliver forlovelse, og nästa steg derefter bliver ægteskab!


 219. Skotten skriver: 27 maj, 2013

  # 157 PBoo
  Du er simpelthen helt utroligt, tihi, dér er ikke den ting, du ikke kan finde et eller andet at kritisere ved Sofia og ja,ja, det virker bare så dumt at man skrattar.… Tror nok, det var Mrs. Eva O’Neill, der tiltrak sig mest opmærksom med sin korte kjole og hat. Dårlig stil på en 72-årig. 😉
  Hvad har du at udsætte på Sofia og CPs helt vidunderlige og nuttet lille hundehvalp (#209) ?? Det skulle have været en huskat, ikke ? … en hund tiltrækker sig jo opmærksomhed, når den skal luftes.
  Men der bliver meget dejlig plads at tumle sig på, når familien flytter til “villaen”.


 220. Marguerithe skriver: 27 maj, 2013

  PBoo, emma_h, M,
  Läs kommentarerna från Norge och Danmark. En rekommendation bara. Jämför aldrig en äldre man med en ung flicka. Det är fel och orättvist.

  Jag är tveksam till Christopher O´Neill. Försök respektera min åsikt.
  PBoo, mitt arbete för rojalistiska föreningen är helt ideellt och inte på någons uppdrag. Man kan faktiskt göra goda saker för samhället utan att få ersättning.


 221. Bo Ring skriver: 27 maj, 2013

  Marguerithe snickrar lite på sin image bara, PBoo. Treenigheten är ingenting i jämförelse. Och rojalistiska föreningen betackar sig, skulle jag tro 😀


 222. mona skriver: 27 maj, 2013

  #200 Ingela du klandrar Sofia, det är mobbning.
  Tänk om någon skulle skriva att hon Ingela får inte synas offentligt här på jobbet, vi placerar henne i källaren, det är utfrysning och mobbning. Du får ha åsikter men klander är lika med förtal.
  Mobbning är det när man pekar ut en peson och ifrågasätter dennes liv och leverne. Glöm inte att vi är alla lika mycket värda.
  Även modeller har ett människovärde. Drömjobbet för många är
  just modell. Skulle du stoppa din dotter från en modell karriär.
  Kan du förklara varför naken bilder eller bikinibilder är så hemska?


 223. Ansan skriver: 27 maj, 2013

  #222# Mona,
  DU mobbar och skriver nedsättande kommentarer mot dina medskribenter. Enbart av det skälet att de motivera sin ståndpunkt angående en offentlig position i Svenska samhället, Detta är verkligen inte OK det du håller på med.


 224. emma_h skriver: 27 maj, 2013

  Mona
  fotomodell & glamourmodell r 2 olika yrken i 2 olika sammanhang. Modebranschen är det som dröms om…
  förvräng inte fakta är du snäll
  okontrollerbar ofrivillig återpublicering av glamourbilder senare i yrkeslivet är mardrömslikt


 225. Cecilie skriver: 27 maj, 2013

  #220 Marguerithe
  Dette sted er det eneste sted de navne, du har nævnt i en tidligere kommenter, kan skrive, så selvfølgelig har de søgt sammen her, og der er altid nogen, der får ‘et kick’ af at se deres signatur på tryk.
  Og for at få det til at fylde mere skrives under mange signaturer, fx er # 121 “Bo Ring”, den 4. eller 5. Irena bruger i denne uge! Til gengæld er her blevet færre danske (og måske også norske), jeg gætter på, at folk forsvinder, når de finder ud af, hvor ‘faked’ alting er. Kigger stadigvæk ind her af og til (og siden 2009), men nu kun forud for store begivenheden i det svenske kongehus.


 226. Cecilie skriver: 27 maj, 2013

  Ups…… jeg ville have delt dem op i 2, fordi det blev mere end 10 linjer, men ser, at det mislykkes. Den ene kom med 2 gange……


 227. M skriver: 27 maj, 2013

  222 Mona, Lägg ner dina kommentarere om du inte innan skaffar dig en ordbok och är beredd att bemöta kritik sakligt och väluppfostrat. “Klander” och “förtal” är inte samma ord och har inte samma betydelse . Man kan klandra Sofia för att hon ställer Kunghuset i dålig dager genom att styra och ställa. Men att man tycker att hon är olämplig till att representera Sverige och ger uttryck för detta är inte att “klandra ” utan någonting som kallas “åsikt”, och “att anse” Att tycka att Sofia inte skall vara i blickfånget är inte att sätta henne i källaren(bisarrt!) utan även detta en åsikt. Att man säger att Sofia är olämplig som prinsessa är inte mobbing. Det är en åsikt.


 228. emma_h skriver: 27 maj, 2013

  PamelaP 189+191 Nej INGET Finland alls. Har spårat släkten “Dábo of West Wratting P” ända bak till 1600talet Svärfaderns Sl:Första var 1 man som hette Jonas Hansen (betydde son till Hans) Han var s.k. tanner (färgare av Skinn) namnet D’Abo börjades användas av hans son Johannes D’Abo… “the name Abo is either “dweller by a river” or a man from Aabo – the Medieval name for the current Aabosysssel, where the present town of Aarhus stands.” Familjen varit mkt bosatt i Holland då släkten tycks varit flamländsk, många barn bosatte sig Norden men 1 gren sökte sig till holländska kolonin Sydafrika (Von ABO) medan Chris ingifta släkt dök upp i England runt 1700t borgare &hantverkarsläkt initialt som giftes in via adelsfamiljer så att nu är Syster Tatiana (via svärmor) ingift i 1 av Englands finaste släkt träd vimlandes av Hertigar kungasläkter, utl.kungahus 2st Henrikd8:e-fruar t.o.m och förgreningar till Diana, Will & H – helt otroligt att detaljerat få följa en familj bakåt i tiden tillom William Erövraren på 1000talet (Englands urfader)
  ps/Hittade några Dábo:s i Sve t.o.m som också här gifte in sig i några av sve´s mest kända adelsfamiljer… ej ngt i Finland/d.s


 229. PBoo skriver: 27 maj, 2013

  # 219 Skotten

  Tja, skottar är ju kända för att skälla/gruffa mycket (syftar på hundrasen)! Lugna nu ner dig lite! I min allra första kommentar under den här artikeln nämnde jag inte Sofia, men trots detta flög en dansk/norsk (ser inte alltid skillnad i skrivspråk) på mig om Sofia! För att inte göra denna kommentator så besviken föll jag till föga o kommenterade Sofias val av klädsel! Jag står för min åsikt – Sofias klänning skiljde sig från allas andra i färg o mönster o drog blickarna till sig. Medvetet val? Vet ej! Varför tolka min länk negativt o läsa in ngt som inte finns – säger mkt om dig själv! Tycker valpen är söt! Även om inte favorithundras. Voff, voff!


 230. PBoo skriver: 27 maj, 2013

  # 220 Marguerithe

  Citerar; “Jämför aldrig en äldre man med en ung flicka. Det är fel och orättvist.” Varför gör du Chris till en “äldre man” – han har inte fyllt 40 än! Stackars KP Frederik – han måste i dina ögon var nära pensionsåldern – han fyllde nämligen 45 år häromdagen! Varför gör du Sofia till “en ung flicka” – hon är en kvinna som väl nästa år fyller 30 år! Hon är alltså inget “barn” som du oförskämt försöker göra henne till! Att jämföra; vid samma ålder som Sofia är nu hade såväl hennes blivande svägerska P Madeleine hunnit skaffa sig en fil.kand. + magisterkurser o några års arbetslivs-erfarenhet, för att inte tala om Chris studie/yrkesmeriter v 29 år!


 231. PBoo skriver: 27 maj, 2013

  # 220 Marguerithe

  En lättnad att du inte har fått uppdrag av Rojalistiska föreningen att skriva här! Säkert en lättnad för dem också! Kan inte tänka mig att de skulle understödja ett sånt förakt och ibland ren mobbing av Kungen och Drottningens yngsta barn HKH Prinsessan Madeleine som tyvärr mycket ofta visar här! Det är ovärdigt en rojalist och rojalistiska föreningen. Att man i princip dagligen gör något utan egen vinning för samhället och sin medmänniskor, det är vi nog oerhört många som gör – förhoppningsvis majoriteten! Även om senare års “utveckling” i Sverige, Europa osv visar drastiskt på motsatsen. En skrämmande “utveckling”.


 232. emma_h skriver: 27 maj, 2013

  MargueritheCITAT
  “…Jämför aldrig en äldre man med en ung flicka. Det är fel och orättvist…

  Som en parentes…Med tanke på att Chris är 39 och Sofia blir 30 – så är ingen av dom varken “Ung Flicka” eller “Äldre Man”…

  båda är tämligen jämnåriga då killar mognar senare …men nog är båda vuxna/MEDELÅLDERS om du ska va korrekt vill säga

  Då HKHbranschen 2013 ställer likvärdiga krav om kompetens på sina Tronföljare liksom HKHjobbande Ingifta oavsett Kön i flertalet kungahus m Kognatisk Tronföljd – vars arbetsuppgifter är samma/Jämlika kan Du visst Utan Problem Jämföra CV Bakgrund uppfostran Bildningsnivå på Kvinna/Man som är i begrepp att åta sig liv som ingift i Kungafamilj livet ut – men ska man bedöma lämplighet för CPs snara (fru&) Kollega bör Du nog jämföra S med ingifta prinsesskollegor av Idag


 233. Alice V. skriver: 27 maj, 2013

  #215 Emma-h: Jeg tager mig til hovedet, når jeg læser din svarkommentar vedr. Letizias ægteskab. Ægteskabet havde juridisk gyldighed, men ikke kirkens velsignelse, så ja -det var heldigt, at det var et katolsk og ikke et protestantisk.Men mener du personligt, at Sofia skulle være mere ‘uværdig’ til det svenske kongehus, fordi der ligger lidt ungdomsbilleder af hende, som ikke kan annulleres end Letizias juridisk bindende ægteskab, der efterfølgende blev annulleret ? Så har jeg et andet spørgsmål: Chris er katolik. Hans far har været gift før, har 3 døtre fra tidl. ægteskab(er) – Chris mor har tre ægteskaber og fået et barn i hvert af dem .Man må så gå ud fra, at Chris er født i et ægteskab, som kun er civilt indgåetog uden kirkens velsignelse … eller hvad ?.Er han så værdig til at blive gift med Sveriges prinsesse ???


 234. mona skriver: 27 maj, 2013

  klander kritik, anmärkning, ogillande, tillrättavisning, tadel, ris, påtalan, förebråelse, beskyllning, ovett, skrubbor (motsatsord: beröm, lovord
  Sex typiska mobbningsbeteende:
  ◾Förtal ◾Undanhållande av information ◾Saboterande av arbetsuppgifter ◾Utfrysning, åsidosättande, negligering ◾Försök att injaga rädsla ◾Kontroll av arbetstagaren i syfte att skada
  Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. Med “är ägnade” åsyftas att uppgifterna typiskt sett ska räcka för att få den utpekade missaktad. Det behöver inte visas att uppgifterna faktiskt har lett till missaktning. Ej heller behöver det visas att anklagade hade uppsåt att uppgifterna ska leda till missaktning.

  Hoppas du kan läsa. Att ni uttalar er om mig är kränkande. Jag mobbar ingen, använder bara era egna metoder. Men mobbare försvarar sig alltid med att de bara har åsikter.


 235. AFia skriver: 27 maj, 2013

  206 222

  Sluta med att använda mobning i varje inlägg…..
  Tänk igenom vad som skrivs inna du skickar dina kommentarer….
  Låt oss också få lite stil på kommentarerna……


 236. PBoo skriver: 27 maj, 2013

  # Pamela P, emma_h mfl Bidrag t intr. disk. om d’Abo-släkten m många nordiska namn, o ingifta Mecklenburgare! Samt den engelska delen av släkten som tycks börja m William Erövraren. Historia är roligt! Om fel, korrigera! Som andra min 1:a ggn m fler än 10 r! Hoppas okej. Anne Plantagent (dotter t Richard Plantagent, 3 rd Duke of York, Protector of England o syster t Richard III King of England 1483, m släktskap t William I ’the Conqueror’ Kung av England 1066), verkar vara “urmoder” till kommande generationer som ”gifter in” den ”första” Manners i släkten; Sir George Manners 11th Baron de Ros of Helmsley, där nästkommande är; Thomas Manners, 1st Earl of Rutland (1525), 12th Baron de Ros of Helmsley. Dessa är förmödrar/förfäder till Lady Ursula Isabel Manners (dotter t John Henry Montagu Manners, 9th Duke of Rutland), som är mor till John Henry Erland d’Abo (hans far är Robert Erland Nicolai d’Abo, son t Gerard Louis d’Abo, där ”urfader” tycks vara Johannes Abo ca 1615, son t Jonas Hansen), som är gift m Tatjana Maria Margareta Nina (f Schoeller), som är halvsyster t Christopher O’Neill.

  http://www.william1.co.uk/r27.htm
  http://www.william1.co.uk/r1.htm
  http://www.royalblood.co.uk/D295/I295785.html
  http://www.royalblood.co.uk/D296/I296942.html


 237. Linnea skriver: 27 maj, 2013

  229 PBoo Voff! Voff! Voff! Voofff !!!


 238. M skriver: 28 maj, 2013

  Nämen snälla SvD, skicka ut MONA, tack!


 239. emma_h skriver: 28 maj, 2013

  1 ALICE…Du tar 1 ord i din mun som jag ALDRIG använt mig av
  “OVÄRDIG”(uvärdig) =ren l-ö-g-n det r YrkesrollLämplighet det rör sig om som HKHare… S kan bli del av CGs familj & CPs Fru… Som jag påpekat i flera år – men gärna inte som del av det Khus som jag r arbetsgivare till
  VAR VÄNLIG VAR 100% SÄKER ATT INGA SPRÅK PROBLEM DRABBAR DIN FÖRSTÅELSE!!! Utgå enbart fr mina Exakta ord Tack – annars påtvingar du mig helt annan åsikt ÄN VAD JAG HAR
  2 som jag skrev till KK på slutet “Noll av dina Ex berör CV/Kompetens”
  3 Det är inte bilderna främst utan yrkesrelaterade ?:n Om du behagar fokusera innan du svarar mig
  4 angivna privatlivs-ex som Ovan påverkar ej 1 människas yrkesduglighet (Ett Anullerat Civilt äktenskap r Upplöst FYI)


 240. PBoo skriver: 28 maj, 2013

  # 233 Alice

  Visst finns det vissa svenskar här också som har samma obskyra åsikter, men hur kommer det sig att det just är från Norge och Danmark som så många framhåller hur “ovärdigt” m.fl. groteska ord, ni tycker en skilsmässa är, ni tycker att ha barn m flera än en man/kvinna är, o där ni är så fixerade vid en person m annan kristen inriktning – det är ju inte så att Chris tillhör en av de andra två stora religionerna som förnekar att Jesus Kristus är Guds son,då kunde vi pratat om problem att gifta in sig i Kungahuset MEN nu gifter Chris in sig i Kungafamiljen, som Ari Behn ‘svärsonen f helvetet’. Fascinerande skillnader Dan, No, Sv!


 241. PBoo skriver: 28 maj, 2013

  # 233 Alice

  Har inte KP Letitzia bl.a. utbildning som journalist och arbetat som de under flertalet år? Visst journalasiter idag i Sv ligger som den yrkesgrupp med i princip sämst/lägst förtroende, men det är oavsett en yrkesgrupp som det i flertalet fall kräver en viss form av både utbildning o yrkeserfarenhet för att kunna utföra. Klä av sig och under ca 10 års tid göra utvik kräver egentligen ingen utbildning alls och ger heller inga användbara i meriter för att verka som en del av ett Kungahus som representerar ett land osv. Däremot krävs det inte mer för att få gifta sig idag UTANFÖR Kungahuset, in i en familj, Kungafamiljen, m då uteblir titlar osv.


 242. Ulla skriver: 28 maj, 2013

  #239 Emma_h
  Hvad ville du bruge livet på, hvis SvenskDam nedlagde denne kommentarboks ?
  Jeg tror du og PBoo havde brug for akut krisehjælp for jeres afhængighed.


 243. PBoo skriver: 28 maj, 2013

  # 242 Ulla

  Ooh vad gulligt att du engagerar dig i mig! Puss på dig! För mig att detta rolig avkoppling t intensivt arbete o f att jag är monarkist o stödjer det SVENSKA Kungahuset som välfungerande samhällsinstitution (stödjer överlag även nuv kungafamilj, även om vissa av dem gör val o tar beslut som kan påverka den SVENSKA monarkin som historisk institution negativt o då som medborgare i SVERIGE kritiserar jag pga att jag bryr mig om o vill ha kvar monarkin i dess form som opolitisk, representativ , sammanhållande). Vad får du ut av kommentera på en SVENSK sida som till majoriteten handlar om SVENSKA kungligheter?


 244. AFia skriver: 28 maj, 2013

  238
  Helt riktigt

  234

  Ge dig nu Ms Mobning…. få lite stil på dina inlägg och sluta tjata…


 245. mona skriver: 28 maj, 2013

  #238 M Vill du inte se att jag hade rätt och du fel.
  Mobbare försvarar sig alltid med att de bra tycker saker utan en tanke på konsekvenserna. Att jag inte ska få skriva mina åsikter
  är också en typ av mobbning, du bestämmer vem som får tycka.
  Översitteri. Mina åsikter är lika mycket värda som alla andras.
  Mobbning är att utsätta någon för missaktning.


 246. AFia skriver: 28 maj, 2013

  238

  Helt riktigt

  234

  Ge dig nu…. Ms Mobning sluta tjata och få lite stil på dina inlägg…


 247. M skriver: 28 maj, 2013

  Svar till Mona: “Mobbing är att utsätta någon för missaktning”, njaaaaaaaaa, kanske i “Monaordboken”, THiHIiiiiiiiii
  “Vill du inte se att jag har rättt och du har fel” Nej det vill jag inte, jag tycker du är helt i ansaknad av såväl moraliskt omdöme som bildning! Du vet ju inte ens vad orden betyder och kan inte använda dem. Därför är det omöjligt att diskutera med dig. Dessutom är du obstinat och osaklig.


 248. Marguerithe skriver: 28 maj, 2013

  “225” Cecilie,
  Kan bara beklaga om danskar och norrmän slutar skriva här. Vi behöver deras sanna genomskådande åsikter. Här vill man inte höra sanningen. Det mesta handlar om the Emperors new clothes. Sorgligt.


 249. siv skriver: 28 maj, 2013

  238 mona Undrar hur nära frk H-kvist Du står.Du blir ju fanatisk när det gäller henne.


 250. PBoo skriver: 28 maj, 2013

  # 248 Marguerithe

  Frågat dig förut – vad är det för sanning som du anser att alla norskar och danskar skriver här om Sverige och det svenska Kungahuset? Kan du inte förtydliga vad det är du menar? Det jag kan se är att generellt skulle majoriteten norskar och danskar här bli överlyckliga om Sofia gift in sig i deras kungahus o representerat Norge/Danmark, och att många – som du – inte tycker att Chris fil.kand. i internationella relationer och examen i ekonomisk adminstration o masters i ekonomi samt arbetslivserf. är något värt (KP M-M praktiska masters är värd allt, liksom allas danska o norska kungligheters). Detta du syftar på?


 251. Marguerithe skriver: 28 maj, 2013

  “250” PBoo,
  Jag får skriva så kort som möjligt för att slippa dina 10 vänners elaka efterföljande inlägg.
  Mitt ställningstagande är enbart en rättvisefråga. Jag kan aldrig glädja mig åt ett bröllop oavsett titlar, utbildningar, förmögenheter, när man hur ledsen och förorättad brudens bror ser ut. Detta har danskar och norrmän skrivit väldigt tydligt om.
  Tycker du inte att Carl Ph:s liv och framtid är värd något? Ska han alltid buga och bocka för andra? Jag tror inte att Sofia räknar med så mycket för egen del, men man ser att hon försöker göra allt för att göra honom bättre till mods.


 252. AnneSvenskDamtidning skriver: 28 maj, 2013

  Ytterst handlar Monarkin om politik och därför ser man ju på dess representanter utifrån ett politiskt perspektiv. Monarkin måste ju också stå för vettiga och trovärdiga representanter annars riskerar den att skada sig själv och det uppdrag som dess representanter har att utföra. Monarkin behöver också skydda sig självt i från försvagning om den vill bestå. Monarkin kommer inte den heller vara starkare än dess svagaste länk Monarkin måste också se till sitt uppdrag och folket den ska representera och inte enbart sig självt
  och dess medlemmar.


 253. Helle skriver: 29 maj, 2013

  # 250 PBoo: Hmm, hmm, jeg tror du skal se de danske og norske synspunker, som en forståelse af, at det ikke har nogen særlig stor betydning hvem Madeleine og Carl Philip gifter sig med i forhold til statslige og kongelige opgaver for Sverige.
  De betydningsfulde uppdrag vil konge-og kronprinsesseparret stå for … og det er også dem, der fører kongehuset og slægten over i historiebøgerne. Det forstår Marguerithe — men ikke du PBoo m.fl.
  Chris vil aldrig få brug for en fil.cand. i forhold til det svenske kongehus, i realiteten kunne han være uddannet indenfor hvad
  som helst, absolut ingen betydning… kun at det er finere at være fil. cand. end fx. håndværker i din optik.


 254. PBoo skriver: 29 maj, 2013

  # 253 Helle

  Du utgår uppenbarligen från dig själv när du skriver “kun at det er finere at være fil. cand. end fx. håndværker i din optik.”! Om du pratar om människor är ingen “finare” utifrån utbildning, titlar, olika former av kapital osv. MEN för olika arbeten krävs olika kunskap. Jag skulle exv aldrig kunna klippa dig snyggt, då inte har utbildning som krävs för detta hantverk. Är oerhört skicklig inom mitt yrke utifrån gedigen utbildn. som behövs, tillsammans m bra arbetslivserfarenhet. En som ska representera Sverige är i behov av bra utb., arbetslivserf., allmänbildn. mm! Men om EJ ska ingå i Kungahuset, ej ska representera själv, då behövs ej!


 255. PBoo skriver: 29 maj, 2013

  # 251 Marguerithe

  Var har jag skrivit det du mkt fult insinuerar?! Citerar; “Tycker du inte att Carl Ph:s liv och framtid är värd något? Ska han alltid buga och bocka för andra? Jag tror inte att Sofia räknar med så mycket för egen del.” Om Sofia varit o är beredd avstå titel, avstå vara del av KUNGAHUSET, avstå representera själv, o istället beredd nöja sig m att gått f varit del av privata familjen Bernadotte t att efter Kungen valde använda släktbilden som officiell lysningsbild ha “upphöjts” till nu tillhöra Kungafamiljen – varför gifter de sig inte? Varför titlar o egen representation viktigare än kärlek f Sofia? Om kärlek viktigare f Sofia, då nu varit gift m P CP!


 256. PBoo skriver: 29 maj, 2013

  # 252 Anne

  Oerhört välformulerat och sant! Hoppas många läser din kommentar som tydliggör och täcker in allt på ett mycket informativt och konkret sätt. Detta borde alla rojalister inklusive Rojalistiska föreningen läsa och ta till sig!


 257. Ansan skriver: 30 maj, 2013

  #251# Marguerithe.

  Dina inlägg blir bara mer förvirrande. Vill bara informera dig om att CP har samma rättigheter som vilken annan myndig människa har i detta land. INGEN kan hindra honom att ingå äktenskap med den han själv önskar. Så min undran här är vad menar du med…”Mitt ställningstagande är enbart en rättvisefråga”.

  Att han sen väljer en person sm inte lämpar sig som officiell representant i kungahuset är en annan fråga. Och det en rättvisefråga för oss flesta. i sådant fall . Är det en prinsessa han vill ha ska han välja en sådan.


 258. mona skriver: 30 maj, 2013

  #247 Nu skriver du som värsta mobbaren. Jag är akademiker, jag kan svenska. Det är du som är obstinat.
  Du accepterar inte andras åsikter utan förnedrar den som tycker annorlunda. Synonym till missakta

  Missakta, ringakta, se ned på, ha liten respekt för, förakta, vanvörda (motsatsord: högakta, respektera)
  Detta är precis vad ni gör flera av er i denna kolumn. Jag har ingen som helst relation till Sofia. Men regerar på denna eländiga smutskastning av en för er totalt okänd person.


 259. Arne von Giebel Löfström skriver: 30 maj, 2013

  Prins Carl-Philip och Sofia avvaktar säkert med förlovning, tills allt är klart gällande om C-P får behålla sin titel eller ej vid giftemål med Sofia. Skulle han missta prinstiteln så är frågan hur man skall tolka arvsrätten för monarks äldste son, gällande Stenhammar. Kungen kan inte bara skriva över Stenhammar på C-P. C-P har ju som prins.


 260. snickarjohn skriver: 30 maj, 2013

  I dessa spalter pågår nu sedan ett par år en evig diskussion om Carl
  Philip Bernadottes flickvän. Det stöts och blöts om hon är värdig, ska ha titel och passar hon överhuvudtaget. Det är heta strider mellan skribenterna och meningarna går ofta isär.
  Jag konstaterar samtidigt att detta är en diskussion som nästan uteslutande förs här.
  Bland de personer jag träffar på regelbunden basis, släkt, vänner och kollegor, diskuteras detta inte alls. N.B, alla bland dem är inte republikaner!
  I annan press tycks kommentarerna också saknas.
  Det tycks mig bara i Svensk Damtidningsfält som man stöter på
  denna indignation och harm.
  Utan att blanda mig i striderna undrar jag om inte diskussionsdeltagandet fyller ett tomrum som med lite ansträngning skulle kunna fyllas med annat.


 261. PBoo skriver: 30 maj, 2013

  # 259 Arne

  Tror du verkligen att P Carl Philip skulle bli av med sina titlar? Jag kan inte reglerna till 100%, men vet att Kungen o Statsministern måste godkänna den som ska gifta sig med någon som ingår i Kungahuset o tronföljden. Om exv. den P Carl Philip gifter sig med (Sofia troligtvis) inte kräver några titlar, inte kräver att ingå i Kungahuset, inte kräver att representera Sverige – då förblir ju den ingifta privat och partner/respektive men utan officiell ställning o bara m vid vissa tillfällen – kan Kungen och/eller Statsministern då ändå säga nej? Kan man gå så långt som krav på avsäga sig titlar? Personligen tycker jag det låter mkt extremt!


 262. PBoo skriver: 30 maj, 2013

  # 260 snickarjohn

  Du har hängt här längre än de flesta – så devisen “på sig själv känner man andra” stämmer nog!


 263. snickarjohn skriver: 30 maj, 2013

  262,
  Var god notera att mitt inlägg e n d a s t gällde “flickväns-debatten”.
  Den har jag aldrig deltagit i.
  Därutöver får jag be Dig notera att den inte var riktad till någon
  särsklid skribent utan enbart en allmän reflektion.
  Läs den gärna en gång till.


 264. snickarjohn skriver: 30 maj, 2013

  Dessutom, bästa PBoo,
  Du har under denna tråd skrivit 29 inlägg,
  Jag har nu skrivit två……


 265. Linnea skriver: 30 maj, 2013

  260 Snickarjohn! Nu får jag hålla med Dig igen!!


 266. snickarjohn skriver: 30 maj, 2013

  Kul, Linnea!


 267. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 30 maj, 2013

  # 260 och # 265
  🙂


 268. marylou skriver: 30 maj, 2013

  Jag vill bara säga att det Snickarn skriver i 260 är det bästa jag läst på länge.


 269. PBoo skriver: 30 maj, 2013

  #263 nea

  Om du som du skriver aldrig tidigare har deltagit i vad du kallar för “flickvänsdebatten”, varför börja nu?! Men eftersom du nu engagerat dig kan återge från Svensk Damtidning som pratat med flera hovkällor som samtliga betonar att eventuell titel för exv Sofia bestämmer Kungen helt och hållet, varmed alltså Sofia inte blir prinsessa bara för att hon gifter sig m P Carl Philip. Sen lägger de till; “Att Sofia aldrig kommer att få titeln Hennes Kungliga Höghet står dock enligt våra källor klart redan nu.”


 270. Eva Lotta skriver: 31 maj, 2013

  Sofia H har stötts och blötts i ett par år nu.
  Jag har aldrig i kungahusets historia varit med om en person som har upprört så mycket negativa känslor. Det skulle i så fall vara Wallis Simpson som hade samma inflyttande på sin partner.
  Så nu tycker jag att det är slutdiskuterat på denna sajt. Vi är urtråkade Nog finns det annat att skriva om. Nu är det Madeleine och Chris som gäller.


 271. snickarjohn skriver: 31 maj, 2013

  269,
  Den som kan sin svenska ser tydligt att jag beskriver debatten, inte deltager.
  Att det fick Dig att gå igång är Svensk Damtidning enbart tacksam för.
  Och Du, “nea” är inte jag. Trodde Du det?


 272. Linnea skriver: 31 maj, 2013

  Apropå lysningsfotot. Tycker damerna O’Neill såg både
  vackra o glada ut. Kläderna dyrbara och passande.
  Ska bli spännande o se dem till bröllopet.Världsvana o eleganta.
  Undrar om Chris alla systrar kommer att delta?


 273. PBoo skriver: 31 maj, 2013

  # 271 snickarjohn

  My bad – ska givetvis vara snickarjohn o inte nea! Men kanske är ni ibland lika så det är lätt att blanda samman! Men ber om ursäkt för mitt misstag! Oavsett vilka ord du använder för att beskriva din roll i vad du benämner som “flickvänsdebatten” så har du engagerat dig – inget att skämmas över!


 274. Amie Bovallius i sommarstugan i Borgholm skriver: 31 maj, 2013

  Sofia kommer att bli en perfekt prinsessa, snygg och trevlig och vänlig!


 275. Ingela skriver: 31 maj, 2013

  #274 Amie Bovallius är det viktigt att Frk Hellqvist är snygg/vacker som många av er skriver?

  Är det inte bättre att hon har något i huvudet och kan tillföra något till kungahuset?

  Alla människor är vackra var och en på sitt sätt!


 276. Ingrid skriver: 1 juni, 2013

  Val av partner står man själv för, men i vissa possitioner måste man tänka först, innan det går för långt in i förhållandet. Men han hade väl inget val.
  Det är representationen av Sverige som står på spel. Trovärdigheten.
  Fru Bernadotte är OK.
  Synd om Madeleine som skulle få uppleva detta på sin lysning.
  Kungafamiljen kan vara glada över att Madeleine har gjort ett så bra val. Både med hjärtat och huvudet.
  Lycka till !


 277. Ingrid skriver: 1 juni, 2013

  En liten fråga mitt i debatten, är det viktigare för er vad man har på huvudet i stället för i ?
  Ska det svenska kungahuset bara vara klädhängare och se söta ut?


 278. Linnea skriver: 1 juni, 2013

  273 PBoo Joo denna flickvänsdebatten är att skämmas över!
  SnickarJohn mycket, mycket klok, som inte deltagit !


 279. snickarjohn skriver: 1 juni, 2013

  Dessutom PBoo 273,
  med den logik Du här uppvisar, deltog Bengt Bedriup i de fotbollsmatcher han kommenterade.


 280. Marguerithe skriver: 2 juni, 2013

  “198” Ansan,
  Det är självklart en merit att ha en MBA, men med höga utbildningar menar jag litterära utbildningar i humanistiska ämnen. Både du och sign “M” missförstår hela tiden mina inlägg, tyvärr.
  Jag är inte van vid detta när jag skriver i andra fora.


 281. Ingrid skriver: 2 juni, 2013

  Mona, för den som känner sig mobbad finns hjälp att få, kanske Svensk Dam kan hjälpa till.t


 282. PBoo skriver: 2 juni, 2013

  De som kommenterar engagerar sig – oavsett vad de själva vill kalla sitt engagemang för!


 283. emma_h skriver: 2 juni, 2013

  A von G. L-CITAT Skulle han missta prinstiteln så är frågan hur man skall tolka arvsrätten för monarks äldste son, gällande Stenhammar. Kungen kan inte bara skriva över Stenhammar på C-P.
  Vaddå “arvsrätt” & “skriva över”…? Stenhammar är i statlig ägo & därmed omöjligt att skriva över på ngn… Enda rätten här enligt donators testamente är ArrendeRätt – det är ju frivilligt ej alls tvingande St har fulltalig personal o klarar sig oavsett, V kan få 1 son också… DET ska inte styra huruvida en prins förblir prins eller ej På prinsens privat-ägda o renoverade Ökenäs finns ett jordbruk att implementera Alnarpkunskaper på, så bonde kan han vara ändå vid sidan av ev.Uppdrag fr Khuset


 284. Birthe Vejrum skriver: 2 juni, 2013

  Hej allesammen –

  Jeg har aldrig set noget lignende som denne laaaaange kommentarrække!
  Sofia Hellqvist har haft job som fotomodel, hvilket er et arbejde som alt andet.
  Søde Sofia kan man læse om på Wiki….., og her står, at hun i New York har læst til yogalærer og haft EGET yoga-studie, hvor hun har undervist. I New York venner! Måske har Sofia et par overraskelser i ærmet til svenskerne.


 285. Eva skriver: 2 juni, 2013

  280
  Håll dig gärna till dessa andra forum för likasinnade med dina åsikter.


 286. ATL skriver: 3 juni, 2013

  So Marguerithe, you are telling us that having a degree in literature is superior to having an MBA. A degree in business will get you a job, a degree in any of the humanities less likely to get you a well paying position, if any at all. Maybe as a sales clerk in a clothing store. What about a PhD in sciences? Not counted as higher education? Some of the comments in this magazine are pathetic.


 287. Ingrid skriver: 3 juni, 2013

  284
  Kolla om det stämmer med verkligheten innan du påstår något.


 288. Lotta skriver: 3 juni, 2013

  284 Det stämmer slet ikke Några ess i armen har Sofia bestämt inte. Det är bara det att hennes bakgrund av någon anledning har förvrängts. Wikipedia skriver och ändrar man själv. Du kan skriva vad du vill, det är ingen som ändrar något. Modell i den bemärkelsen har Sofia aldrig jobbat som, däremot har hon visat upp sig mer än lättklädd. Det har inte med yrket modell att göra.
  Det är bara att se hur mycket journalisterna tar och kan ta reda på från USA tiden. Att jobba som servitris är inget att skämmas för. Om det nu bara var det.
  Bröllop på lördag och det skall bli mycket roligt att se Madeleine lycklig och Chris som passar in som hand i handsken.


 289. emma_h skriver: 3 juni, 2013

  Birthe V – om du ska “informera” andra här så håll dig till f-a-k-t-a

  1 S genomgick EJ utbildning utan hade lärlingsplats
  Utbildning sker på skolor & S ”ledde” yogapass …viss skillnad
  2.yogastudion ÄGS sen starten AV kille m italienskt/amerikanskt ursprung
  ”… YTTP founder Greg Gumucio says, explaining the studios’ success.
  “… there’s a sense of community. We get a lot of students, artists, actors, dancers — those with creative juices who really don’t have the money to pay…”
  http://www.americanwaymag.com/greg-gumucio-yttp-founder-designer-1 http://www.nytimes.com/

  Birthe googla lite bättre än bara uppdatering via WIKIPEDIA


 290. Snorkfröken skriver: 3 juni, 2013

  Marguerithe (280) skrev: “…med höga utbildningar menar jag litterära utbildningar i humanistiska ämnen… ”
  Det finns ett Nobelpris i litteratur (= ett humanistiskt ämne), men det finns också pris i fysik, kemi och medicin. Menar du att bara littaraturpristagaren är högt utbildad och inte de andra som har även doktorsexamen i sina egna ämnen?


 291. Marguerithe skriver: 3 juni, 2013

  “285” “286” “290”,
  Jag blir mycket irriterad över jämförandet här mellan en person med akademisk utbildning och en annan som inte har någon sådan.
  Att spela ut en person mot en annan är fult och kränkande och visar mest att de som ägnar sig åt detta saknar både utbildning och bildning.
  Vi har i Sverige många utbildade människor, men tyvärr går inte denna hand i hand med bildning.


 292. Ingrid skriver: 3 juni, 2013

  291
  Så bra, då behöver du ju inte oroa dig då det gäller hovets bildningsnivå och de nya ingifta!
  Enligt dig då stämmer det bättre att vara outbildad men
  bildad?
  Intressant att följa denna debatt framöver då de andra kungahusen satsar på både utbildning och bildning.


 293. S.P.H. skriver: 3 juni, 2013

  # 284 Birthe Vejrum: Mange svenskere bliver godt sure, når man ikke mener, at Sofias unge fortid skal dømme hende ‘ude’ fra det ‘fine’ kongelige selskab for evigt. Mht. til wikipedia, så er den ‘den guddommelige sandhed’ for bl.a. PBoo, når det drejer sig om alle andre end Sofia, så er alt pludselig løgn! Men det meste, der skrives dér er udokumenteret, og det gælder for alles vedkommende.
  # 287 Emma_h: Har man været elev, har man vel også tilegnet sig en del faglig viden, som fx når flere skriver om Madeleines ‘magisterkurser’ som uddannelse ? Forøvrigt synes jeg, at man omgås meget lemfældigt med magistertitler her, du har oplyst du selv har en, så lidt spild at bruge så meget tid her, kanske. 😉 I DK tager det almindeligvis 6-7 år at blive magister, en overbygning på en cand. mag.


 294. emma_h skriver: 3 juni, 2013

  C & S spelas EJ ut mot varann. Om vi bortser fr Dina känslor ifråga & är sakliga kräver lagen att X som avser gifta s m prins/-essa förr som nu 2013 att denne X granskas på likartat sätt som tidigare HKHgenerationer & i andra Kungahus…
  Gr.lagen säger att för att bibehålla rang titel tronföljd försörjning bostad o andra privilegier måste make/maka anses lämplig av både regent o arbetsgivaren då det r en kombinerad roll Yrke+Privat livet ut. Att M och CP slår till iår gör ofelbart att båda 2:s lämplighet utvärderas för sig (mot ingifta motsvarigheter hos kollegor ida OCH mot Varann. F-bakgrund Livsval Uppfostran Karriär Utbildningsnivå etc – Likt i 1 rekryteringsprocess sker m flera sökanden-oavsett Bransch
  Kungl. Khus/Hov idag r jämlika m likartade arb.uppgifter, tr-följd, så ingifta “ska” HKHJobba, va “kompetenta” goda föredömen


 295. emma_h skriver: 3 juni, 2013

  SPH… Wikipedia har biljoner sidor – vissa är helt korrekta och har flertalet artikel länkar nertill till andra infokällor…som ligger till grund för sagda Wmaterial som du kan klicka dig vidare till om du önskar dubbel kolla Fördelen m W är att det är enkelt o lättläst formulerat
  Wikipedia sidor om kändisar r oftast författade av PRfolk som kan skarva m faktauppgifter & lägga till påhittat för att individen ska framställas så positivt som möjligt
  Lärlingsplats på Yogastudio är ngn som informellt via learn by doing-principen vid sidan av ngn kunnigare lär sig olika rörelser
  Birthe trodde felaktigt att S utbildat sig på lärosäte dvs genomgått teori praktik + kvalificerade lärare och certifierande examen
  – DET är vad “läst sig till” betyder på SVE.


 296. Titti skriver: 3 juni, 2013

  emma_h
  Du har många inlägg Tack
  Kanske kan vi få en förklaring till varför Car Philip och Sofia inte höll en låg profil med sitt förhållande under lysningen. Om CP nu tycker att Sofia är den lämpliga, så tycker nog jag att de kunde ha väntat med att basunera ut det till efter lysningen. Så hade det inte varit så många känslor i omlopp här på sidorna. All denna irritation förtar ju nästan all glädje över Madeleines och Chris bröllopet.


 297. Ingrid skriver: 3 juni, 2013

  Men som sagt det är ingen garanti att man har bildning bara för att man saknar utbildning som 291 vill göra gällande.


 298. Birthe Vejrum skriver: 3 juni, 2013

  Hej igen – det er fantastisk som blodet kan komme i kog rundtom,
  alletiders! Er det ikke bare fint med al den information man får? Der er bare den hage ved det, at gud og hvermand kan lave informationssites om alt og ingenting.
  Når Sofia er inde i varmen må man formode, at det svenske kongehus har undersøgt og godkendt pigens baggrund. Sådan har det været i det danske “hus”, Prinsgemalen blev gransket helt tilbage til Napolionstiden ( lidt af dette kan man læse om i portræt-bogen “ENEGÆNGER” s. 97, af: Stephanie Surrugue) og sådan har det sikkert også været for de nytilkomende piger i huset.
  Frisk mod til alle svenskere.


 299. Linnea skriver: 3 juni, 2013

  Och över alltihopa lyser moder sol!
  Povel Ramel.


 300. Ingela skriver: 3 juni, 2013

  #284 Birth Vejrum

  Var och en blir salig på sin tro!


 301. Eva Lotta skriver: 4 juni, 2013

  Kungen har helt enkelt gett upp när det gäller Carl Philip. Någon check up som Chris har fått gå det ju inte att göra med Sofia. Jag tror att CP vill slippa representationen, men då har han hoppat i fel tunna.
  Prinsessan Madeleine kommer säkert tillbaka till Sverige när det första barnet kommer. Det är bara att kryssa fingrarna.
  Sofia i värmen ? Det skulle hon ha tänkt på långt innan.


 302. mona skriver: 4 juni, 2013

  Till alla er som har förutspått den stora skandalen.
  Att när Sofia visar sig offentlig med kungafamiljen
  ‘första gången. Så kommer alla svenska tidningar att publicera alla n-bilder på Sofia, ja utländska också, landet prydas av löpsedlar om den svenska synden och omoralen.
  Var finns detta mina damer, inte en enda bild, eller ens en antydan har jag set. har ni? Måste kännas snopet när vi vedestyggliga ra… inte fick rätt denna gång heller?


 303. Ansan skriver: 4 juni, 2013

  #302# Mona,

  Du är nog lite för snabb i dina slutsatser ang SH. Det ligger framtaget material på redaktionerna för publicering , den dag det meddelas att SH skall ha en offentlig roll.


 304. emma_h skriver: 4 juni, 2013

  va…så DU väntade dig verkligen “sån” publicering PRECIS JUST NU Mona??? Verkligen?
  Trots att det vore respektlöst o skulle förstöra glädjen för Kfamiljen gästerna & oss förväntansfulla som glädjs med den Prinsess-brud som r på vippen att gifta sig m sin “drömprins”??
  Du tycker inte att Madde kan få njuta & glädjas dessa dagar ifred efter all väntan och planering…utan 1mediedrev som då skulle förstöra för bruden & fokusera på fel person (Sofia får SIN tid sen)


 305. Singoalla skriver: 4 juni, 2013

  Eftersom kungaparet åldras och kronprinsessparet förhoppningsvis ska sätta fler barn till världen behövs Carl Philip i kungahuset. Han är född prins och det finns ingen orsak att ändra på det oavsett vem han gifter sig med. Prins är en titel, ingen legitimation som kan dras in!
  Kan ni sluta lägga er i kungafamiljens privatliv. Vi lever på 2000-talet!


 306. mona skriver: 4 juni, 2013

  Ni missuppfattar mig, jag undrar ju bara var all publicering som så många har sagt ska dyka upp tog vägen?
  Ansan och Emma för det första så tror jag inte tidningarna
  har något planerat, den publiceringen skedde redan när Sofia sågs för första gången.
  För det andra så tror jag inte media tar sådana hänsyn,
  de gör allt för att få tjäna pengar.
  De flesta bilder finns hos Zlits som inte ens finns kvar.
  Tror inte gammalt material kan publiceras hur som helst.


 307. Eva skriver: 4 juni, 2013

  Det skulle aldrig bli över 300 kommentarer om inte SH varit med.

  Tycker mycket synd att Madeleine ska behöva konfronteras med detta under sin bröllopstid. Hoppas vi får reda på hur SH placeras under middagen. Där finns ju också regler.


 308. Ansan skriver: 4 juni, 2013

  #306# Mona,
  Att tro är detsamma som att inte veta! Vad du tror struntar jag i.


 309. Ingela skriver: 4 juni, 2013

  #308 Ansan håller med dig. Det måste ju komma fram någon gång hela hennes liv och levene som inte precis varit vitt som snö.

  Men jag tror det startar när de förlovar sig! Då är det mer ok för tidningarna att sätta fokus på henne!

  Tror du inte att hon hamnar vid samma bord som kungafamiljen då? Det tror faktiskt jag. Har kungen redan gjort bort sig kan han ju lika gärna fortsätta den inslagna vägen eller hur?


 310. iren skriver: 4 juni, 2013

  Jag hoppas att Kungen bordsplacerar Emma och Sofia mittemot eller brevid varandra.


 311. Ingrid skriver: 4 juni, 2013

  Kungafamiljen är satta att representera oss hela tiden därav är deras
  Val av partner viktigt även på 2000 – talet, om vi ska behålla monarkin.


 312. chriss skriver: 5 juni, 2013

  Man kan bara beklaga att turerna inför och efter Chris´och Madeleines bröllop till stor del handlar om Sofia Hellqvist!
  Så var det också när det gällde Estelles dop, och etter värre lär det bli denhär gången! Hon måste vara en riktigt lukrativ kassako för media i framtiden!


 313. Eva skriver: 5 juni, 2013

  Jag förstår att de har svårt med att veta var de ska göra av SH inför bröllopet. Hon passar ju inte alls in i detta sällskap. Dessvärre! Vad pinsamt för CP och familjen!

  Här kommer den imponerande listan på de inbjudna gästerna till bröllopet: http://www.aftonbladet.se/brollopet/article16900726.ab

  Det är nog många av dessa som blir chockade av situationen och inte vet hur de ska bete sig. Först är SH med på bild av kungafamiljen och sen är hon inte med på familjelistan. Finns det två kungafamiljer? En privat och en officiell? Eller hur ska det vara?


 314. Luffe skriver: 5 juni, 2013

  Denne lysning er jo fuldstændig overflødig og har været
  det siden 1973. Formålet tidligere var for at forhindrer evt.
  bigami… altså at man var gift til anden side.
  Når kongehuset holder fast i lysningen, ser jeg den mest
  som en ceremoni, hvor man modtager gaver forud for
  brylluppet. Den har ikke den officielle betydning, som flere tillægger den.
  #307 Eva
  Det er nu mest synd for dig og dine “holder med-støtter”, at ni
  skriver sådan noget pladder. Det lyder mitdt sagt ikke særlig begavet!!! Det må det de fleste tænke når de læser den slags!


 315. Eva skriver: 5 juni, 2013

  Bröllop för prinsessan Madeleine på lördag Gud var härligt
  Men jag tror inte Sofia förstår vad som väntar henne. Men hon är ju säker som amen i kyrkan. Är hon då även förlovad så är där ju inget som kan hindra henne att få en av de högsta tjänsterna inom PR branschen i Sverige.
  Lycka till Madeleine och Chris vi litar och hoppas på er.


 316. Ingela skriver: 5 juni, 2013

  #315 Eva är inte riktigt med på vad du menar när du skriver “är hon då förlovad så är det ju inget som kan ……..(osv) Vad menar du med det?

  Ja du Eva jag håller dessutom med dig om det du skriver ang frk Hellqvist hur ska hon kunna veta vad som väntar henne?


 317. mona skriver: 5 juni, 2013

  Tror ni på allvar att de utländska gästerna har koll på Sofia?
  Inte ens de svenska gästerna har det, såvida de inte går in på samma sidor som ni som skriver gör, varför denna moralpanik.
  Sofia har aldrig uttalat sig om kungafamiljen. Fram med bevis om det är tvärtom. Det är nog ganska svårt att urskilja enskilda gäster bland 400 st. Sofia syntes inte mer än någon annan gäst på dopet. Att hon inte finns på familjelistan är väl inte det minsta konstigt hon är inte barn eller ingift ännu till kungaparet. Jag ska hålla extra koll vid bröllopet och räkna antalet tvbilder på Sofia.


 318. PBoo skriver: 5 juni, 2013

  # 313 Eva

  Citerar; “Först är SH med på bild av kungafamiljen och sen är hon inte med på familjelistan. Finns det två kungafamiljer? En privat och en officiell? Eller hur ska det vara?” Precis. Kungen skulle aldrig valt använda släktfotot som officiellt lysningsfoto, utan fotot av lysningsparet, föräldrar, syskon. Av respekt formalia, svenska folket, Sofia. Först gör Kungen genom val av publicerat lysningsfoto henne som en del av släkten, familjen, officiell, men i listan av bröllopsgäster, som självklart Hovet /Kungen ansvarar för, då presenteras inte hon, som resten på lysningsfotot, som släkt utan som vän! Fult! Inte just mot varken officiella Sv el Sofia!


 319. Birthe Vejrum skriver: 5 juni, 2013

  Jeg tror ikke at Sofia kommer til at chokere nogen royale personer overhovedet – det har familierne selv gennem årene så rigeligt selv vist utallige eksampler på.
  Det er bare at ønske BRUDEPARRET TILLYKKE MED DAGEN.
  Selvfølgelig vil jeg se med på lørdag og nyde det altsammen.


 320. Sabine skriver: 5 juni, 2013

  Expressen har dette herlige udsnit af familiefotoet med
  de to små frøkener Sommerlath ( jeg har glemt, hvad de
  hedder), som helt sikkert skal være brudnäbbar.
  Ikke alene er de tvillinger, men de har også “valgt “helt ens
  mimik på fotoet.
  http://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=d5fa1838-08b5-42d4-9674-e2c386e0018f


 321. Eva skriver: 6 juni, 2013

  Jasså? Tillhör hon kungafamiljen eller inte? Ena dagen räknas sambor som gifta, andra inte. Ibland är SH med, ibland inte. Privat ibland, officiellt ibland. Stackars kungen och Silvia, men framförallt just nu Madeleine.

  Jag tror CP och SH aldrig kommer att gifta sig. De kommer heller aldrig att förlova sig. De är ju båda nöjda som det är. De bor och lever ihop. CP kan ärva Stenhammar och SH kan leka lyxliv utan att bidraga med någonting alls.

  De blir som Bertil och Lilian forever.


 322. Ingela skriver: 6 juni, 2013

  #321 Eva men de var i alla fall gifta eller hur?

  Fast jag undrar om inte hon vill gifta sig men inte han. Men eftersom Chris inte valde titel kommer inte hon heller få en titel hörde jag på expressen igår i något inbandad pratstund med bland annat Svensk Damtidnings chefred.

  Vet ej om det stämmer eller ej!


 323. Ansan skriver: 6 juni, 2013

  321 + 322,
  Om kungen tillåter giftermål mellan CP och SH vet han att monarkin kommer att vara ett minne blott inom en snar framtid. Han tror i så fall inte på en framtid som Drottningregent för Kronprinsessan utan låter alla göra som de har lust. Så om detta skulle ske tror inte kungen själv på monarkin.


 324. Ingela skriver: 6 juni, 2013

  #323 Ansan så sant som det är sagt! Tyvärr för jag vill gärna ha monarkin kvar!


 325. emma_h skriver: 6 juni, 2013

  M-citat: “Att S inte finns på familjelistan är väl inte det minsta konstigt S är inte barn eller ingift ännu till kungaparet.” Mona – apropå DagensFörklaring om varför S ej m på g-listan ihop m CGs familj: har du ändrat ståndpunkt nu??? häromdan skrev du: “Till er alla Sofia är officiell sambo m C-P det var inte D & J. Sambo ska bjudas på samma sätt som 1 make och maka.” https://www.svenskdam.se/2013/05/lysningen-har-inletts-madeleine-och-chris-pa-plats/
  gästerna fokuserar nog i 1a hand på brudparet, festen. o övriga 399gäster men det h-a-r skrivits flitigt utomlands om SHs bakgrund o gästerna behöver inte leta upp bilderna då spridda www-“länkar” leder dom dit, här o annorstädes i media/på www


 326. PBoo skriver: 6 juni, 2013

  # 323 Ansan

  Vet att jag tjatat om det, men även KP Victoria har visat att hon inte tror på monarkin efter sig själv, för då hade hon självklart givit sitt barn ett historiskt namn fr vår svenska 1000-åriga kunga/drottninghistoria! Tycker barnet förtjänar oavsett vad som sker i framtiden att ha ett historiskt namn som hon har rätt till (som alla släkter). Hon kunde haft 5 namn, alltså inget problem. Silvia var efter MORMOR inte Drottningen. Tycker inte bara hon utan även sv. monarkin o sv folket förtjänade att den första flickan i sv historia född som blivande drottning – detta gör henne än mer unik (alla barn unika) – o oavsett vad som sker – alla förtjänat det!


 327. mona skriver: 6 juni, 2013

  Emma_H Man kan missuppfatta om man vill.

  1.Familjelistan , inbjudningslistan, till bröllopet, innehåller,
  kungen, Drottningen, barn och ingifta.
  Den officiella listan alltså.
  2.Sofia är inte ingift ännu.
  3. Sofia ska som sambo bjudas.

  Beror på media hur mycket fokus som läggs på olika gäster.


 328. mona skriver: 6 juni, 2013

  Ansan jag vädjar till dig sluta mobba. Jag struntar i dig lika mycket
  som du struntar i mig. Men du måste börja tänka efter varför du sprider missnöje avundsjuka. Det är trist.

  Till alla andra Sofia mobbar varför skickar ni inte länkar till media
  på de bilder ni har? Om ni har? Om ni törs?


 329. Kerstin Bergström skriver: 6 juni, 2013

  #323Ansan Skyll inte på C.P och SH om monarkins vara eller inte vara.Idag om vi hade val så skulle en rödgrönröra vinna och det vet vi ju att de vill ha bort monarkin.Miljöpartiet sa häromdagen att kommer de till makten skulle de plocka bort det.Sedan vill jag veta vilka utländska tidningar som skriver om Sofia.Var senast i april i Tyskland och då köpte jag 3 tidningar och endast en tidning nämnde henne som C-P:s flickvän varken pos.eller neg.Läs boken Adios,Princess,får ni se .


 330. Ansan skriver: 7 juni, 2013

  #329#Kerstin Bergström,

  Om svenska folket vlill ha var monarki så kan inte MP avsätta den.Därför är det viktigt att kungahuset är lyhörda för svenska folkets åsikt. De människor jag känner tycker att det är genant att kungahuset visar upp en ev representant med sådan bakgrund. Tror att de tycker att svenska folket ska förlåta med tiden. Kungahusets uppgift är att förkovra det.
  Vill inte vara så elak att jag länkar utländsk press men googla du på den person som du vi veta så får du besked.


 331. Ingrid skriver: 7 juni, 2013

  Om kungen släpper in S , så gör han sin egen dotter en björntjänst.
  Ska bli intressant att se vad han tycker är viktigast, monarkin eller att behaga lillprinsen och hans…


 332. Kerstin Bergström skriver: 7 juni, 2013

  #330 Ansan Jag har Kiosken som favorit alla vårldens tidningar(behöver ej googel) i aug. när det hände i Cannes var jag inne och titta i flera franska tidningar.De visste inte vem hon var.Så fort jag kan försöker jag läsa utländskpress för att ni skriver här i forumet att det är så.Jag har inte hittat ngt.Vi svenskar vet vad hon gjorde för flera år sedan(historia) .Det är värre om det skulle komma fram ngr år efter bröllopp,som i Letzias fall.


 333. Ansan skriver: 7 juni, 2013

  332,,
  Vi i Sverige vet tillräckligt för att ta ställning. Bara för att inte du hittar vad internationell press skriver betyder inte det att de inte skriver. Den som letar han finner. Tycker inte att det är ok med en prins i slagsmål.

  Vad gäller Letzia har jag aldrig läst något som kommit fram i efterhand. Hennes tidigare äktenskap va känt redan då Tycker inte att jag behöver värdera andra länders kungahus utan sopar framför egen dörr. Varje kungahus uppgift är att förkorva de så gott man kan.


 334. KH skriver: 7 juni, 2013

  328:an Media har redan alla länkar, en del är borttagna men de flesta finns kvar. Skriv din adress här. Ska jag skicka bilder till dig.


 335. mona skriver: 8 juni, 2013

  Detta otroligt knasiga svammel bara fortsätter.
  Bråket i Cannes, de som slog Carl-Philip visste inte vilka de var.
  De hade ingen skylt med vi är kungliga om halsen.
  En av gästerna på bröllopet, finns säkert fler, har fotats helt naken,
  på samma sätt som Sofia.ni tror att dessa fotomodeller bara fotas med kläder på.Vill inte länka men kolla, Vicky anden, Caroline Winberg så får ni se att det inte bara är Sofia som begått den i era ögon otroligt förbjudna fotograferingen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar