Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hela familjen var ute för att fira kungens dag

05 maj, 2019, 20:00 
Agneta Nisbeth
kung Willem-Alexander drottning Mazima barn
Drottning Máxima och kung Willem-Alexander tog med sig alla barn till årets upplaga av "Koningsdag", kungens dag i Nederländerna.
Annons

Varje år är samma sak, en stor fest l landet under Koningsdag, Kungens dag som firas på olika platser i Nederländerna. Här ser vi kungafamiljen i Amersfoort där de underhölls av olika artister med uppträdanden på både gator och torg.

– Det var en dag full av härliga möten och fina historier. Vi njöt verkligen i Amersfoort, skrev kungaparet på Instagram när dagen var över för detta år.

maxima Willem-alexander och barnen

Och oj vad de hade vuxit, kungaparets tre döttrar. Kronprinsessan Amalia, 15, som nu är nästan lika lång som mamma med sina högklackade pumps, prinsessan Alexia, 13 som var fin i sin röda, lite damiga, dräkt och så minstingen prinsessan Ariane, 12 år i blå klänning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima fick under dagen lära sig mer om och testa på allt från sport till utbildning, hållbarhet, konst och kultur av olika slag, berättar man på hovets Instagram-sida.

kungafamiljen i Holland

Förutom kungen Willem-Alexander och drottning Máxima samt deras tre fina döttrar såg vi också prins Constantijn och prinsessan Laurentien i vimlet.

Annons

– Vi har verkligen haft en fantastisk dag här i solen med er, vilken fest ni har bjudit oss på, sa kungen förtjust när dagen led mot sitt slut.

Det var också en stor uppslutning med massor av folk som tagit sig till Amersfoort, vem vill inte se sin kungafamilj i verkligheten?

kung Willem-alexander drottning maxima med barn

Nu i januari 2019, flyttade nederländska kungafamiljen in i sitt nyrenoverade palats, det pampiga Huis ten Bosch i Haag. En flytt som varit efterlängtad, det har tagit tre år att återskapa den vackra byggnaden till sin forna glans men tidigare i år så kunde de äntligen få se sitt nya fina hem iordningställt – precis som de ville ha det.

Foto: TT

Läs även:

Annons