Hela Skavlan-intervjun – ord för ord

Hela Skavlan-intervjun - ord för ord
Annons

madeleine-chris-aoIkväll var det dags för prinsessan madeleines och Chris ONeills historiska framträdande i tv-programmet Skavlan. Prinsessan Madeleine och Chris kom in i studion hand i hand, där Adele och Jamie Oliver redan satt och väntade tillsammans med Skavlan. Paret hälsades välkommen och prinsessan Madeleine svarade på svenska – tack!
Hur går det med svenskan Chris?
– A little, svarade Chris på engelska och fortsatte: slowly, långsamt. Men jag förstår. När prinsessan Madeleine pratar med Leonore om ”hästen” och ”kaninen” då förstår jag. Men mer komplicerade saker är svårare.
Var kaninen ett av de första orden du lärde dig på svenska?
– Ja, för det är Leonores gosedjur.
– Vi kan inte leva utan ”the kaninen” flikade prinsessan Madeleine in.
– Det är hennes gosedjur, hon kan inte sova utan den. Kan vi inte hitta kaninen kan vi inte gå och lägga oss på kvällen.
Chris O’neill fortsatte:
– Vi hade promenerat genom Chelsea och insåg att hon tappade den. Jag fick gå tillbaka och leta i två timmar, fram och tillbaka…
– I regnet, la prinsessan Madeleine till.
– Ja, i regnet. Jag trodde någon hade kastat den i en soptunna så jag gick och letade i soptunnorna. Folk trodde att jag var galen. Men vi hittade den inte.
Hade den inget namn?
– Nej den hette bara kaninen.
Sjunger ni vaggvisor?
– Ja, hela tiden, svarade prinsessan Madeleine.
Du har verkligen haft tur Chris, för vi har engelskspråkiga gäster så därför pratar vi engelska här i dag.
– Jag vet. Fantastiskt!, svarade Chris.
Känner du igen fenomenet att folk blir nervösa omkring dig Madeleine?
– Ibland, men då ler jag och hälsar.
– Jag blir nervös när hon kommer in i rummet, la Chris till.
Ja, i början måste det ju ha varit lite jobbigt för dig? Att komma in i den här speciella familjen? Var du inte nervös? Att träffa kungen och drottningen?
– Jo, så klart. Men de gångerna kom det lite oväntat, så jag var inte förberedd. Så det avdramatiserade det lite. Men det finns ingen handbok, man får ta det som det kommer. Men ja, det var nervöst.
När du talar med kungen, din svärfar, hur tilltalar du honom?
– Snubben, skrattade Chris. Nä, jag säger alltid “sir”. Och ”maam” till drottningen.

Annons

chris-madeleine-2-ao
Hur fick du en prinsessa? Hur träffades ni?
– Bra fråga! Jag nyper mig i armen varje dag. Vi träffades genom gemensamma vänner i New York och levde liksom parallella liv. Jag såg att det fanns något mellan oss, det gjorde inte hon. Det var bara jag. Nej, men det fanns en kemi mellan oss… skratt och humor.
– Du får mig att skratta varje dag, flikade prinsessan Madeleine in.
– Vanligtvis åt mig och inte med mig men…
Vad var det du såg i Madeleine?
– Jag är en god människokännare. Det är det jag gör i mitt jobb. Hos Madeleine ser man det där stora leendet, de där ögonen… Hon är väldigt utåtriktad. Hon är så ärlig, och tillmötesgående. Och vänlig och inbjudande. Folk blir ju nervösa, men det tar hon udden av. Jag var inte så nervös eftersom vi möttes i privata sammanhang. Man ser vilken sällskapsmänniska hon är, det är underbart.
Vad såg du i Chris?
– Absolut humorn. Charmen, utseendet. Chris är en mycket omtänksam människa, och väldigt, väldigt generös. Han är en gentleman, på riktigt.
Har han förändrat dig?
– Ja, absolut. Han får mig att känna mig trygg. Vi är ett bra team. Vi gillar samma sak och det är lätt.
Har du ändrat Chris?
– Ja, det har hon. Jag har blivit lugnare.
Är ni olika?
– Både ja och nej. Jag är den lugnare. Chris är en känslomänniska.
– Med italienskt och irlänskt påbrå finns det väl en viss våldsamhet.
Så du har mer temprament, Chris?
– Absolut, jag är så lynnig att det är bedrövligt. Madeleine är väldigt svensk och lugn.

skavlan-madeleine-chris-ao
Hur hanterar du det, Madeleine?
– Leonore hanterar det bäst, hon bara tittar på honom och säger hej.
– Då veknar man på en sekund.
Vem är mest romantisk?
– Det är du, sa prinsessan Madeleine och tittade på Chris.
Ni har bott i New York, i Stockholm och nu bor ni i London. Och ni har två barn, så det har hänt en del. Berätta lite om ert liv här i London, bor ni i hus eller lägenhet? Hur är det?
– Vi lever ett väldigt vanligt liv. Jag är hemma på heltid med barnen. Chris, du jobbar mycket. Men när du är hemma försöker vi göra roliga saker ihop. På helgerna går vi på zoo och på marknaden i närheten och köper fina grönsaker.
Vem är bäst av er att laga mat?
– Jag har faktiskt aldrig lagat en riktig måltid till Chris. Jag är en usel hemmafru.
Om du var tvungen att laga något, vad skulle det vara?
– Svenska köttbullar. Chris är duktig på att laga mat. Så jag får knappt gå in i köket.
– Det är din ursäkt…, haha.
– Jag brukar fråga om jag ska hjälpa till, hacka något eller så men då svarar han bara ”nej, det blir så rörigt”.
Vad har du för paradrätt, Chris?
– På vintern lagar vi mycket matiga soppor, minestrone och sådant. Men jag gillar att laga olika saker.
Minns du den första måltiden du lagade till Madeleine?
– Det var nog min spaghetti aglio olio.
– De är ditt trumfkort, för att charma tjejer, skrattade Madeleine.
Berätta om Leonore och Nicolas. Kan ni se deras personligheter?
– Ja, speciellt med Leonore. Hennes namn betyder solsken och hon har alltid haft ett leende på läpprna.. Hon får oss att skratta varje dag. Hon är vild, sa Madeleine.
– Ja totalt vild, och hon har mig, sin far, lindad kring sitt lillfinger redan nu. Nicolas har haft det tufft på sistone, han har haft magsjuka, feber och nu hosta. Men när man ler mot honom så ler han. Han är en ”gentle soul”.
Är de som miniversioner av er?
– De är nog en bra blandning.
Har du märkt att du är lik din mamma, Madeleine?
– Inte än…Mina föräldrar var väldigt kärleksfulla och jag vet inga som är så generösa som dem men de var borta mycket när jag var liten, på grund av sina åtaganden som kung och drottning. Så jag känner att jag vill ägna all min tid åt mina barn just nu för det saknade jag när jag var liten. Vår generation är mer delaktig i barnens uppfostran, speciellt fäderna. Jag vet inte hur många blöjor du har bytt Chris?
– Massor! Tusentals!
– Madeleine och Victoria är födda att vara mödrar, sa Chris och fortsatte:
– Det är fantastiskt att se dem med barnen. Och jag kan se det hos Carl Philip också, när han ligger på golvet och leker och brottas med Estelle och leonore. De är alla tre väldigt varma och fina meed barnen. Det är härligt att se.

madeleine-ao
Ni är båda yngst. Du växte upp med fyra systrar Chris…
– Fem! Jag såg ut som Mick Jagger när jag var barn. De klädde mig och mamma klädde mig. Nu i efterhand ser det coolt ut men då var det förfärligt. Men det var fantastiskt att växa upp med så många kvinnor. Om kvinnor styrde världen skulle det vara en bättre plats än den är idag.
Har du formats av att vara lillasyster, Madeleine?
– Eftersom våra föräldrar var borta mycket tog min syster på sig storasyster-rollen. Hon lärde oss saker och hittade alltid på roliga saker. Min bror var mittemellan två starka systrar. Vi är fortfarande väldigt nära. På somrarna är vi på Öland och det var så roligt i somras när jag och Victoria gjorde samma saker som när vi var små, men nu med våra rgna döttrar. På morgonen samlar vi ägg hos hönorna och sedan plockar vi jordgubbar och rider…
Du hade ju en väldigt offentlig barndom. Att som barn vara så påpassad, är det ett bra minne, eller ett tufft?
– Mina föräldrar fick alltid huvudvärk när vi skulle ta familjefoton och sånt, för jag sprang alltid iväg och gömde mig. De var alltid tvungna att dra mig dit och jag bara skrek. Jag ville aldrig vara en del av det. Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag.
Kan du bli upprörd för Madeleines skull, av skriverier?
– Absolut, jag är hennes man. Men jag vet också att de som skriver om oss aldrig har träffat oss. Även om de låtsas det, har de aldrig umgåtts med oss.
– Man får försöka skapa en balans, eftersom medierna också är väldigt viktiga. Men det kan göra ont när media kallar mig arrogant eftersom jag inte svarar på dera sfrågor. Men det stämmer inte.
Har du någon gång önskat att Madeleine inte skulle ha varit prinsessa?
– Ja, det har funnits stunder. Det är intressant, i England är privatlivet heligt. Alla har rätt att hålla vissa saker privata. Den skandinviska transparensen, där man delar allt, är inte mer rätt eller fel. Men det är annorlunda och det var jag inte riktigt beredd på. Så vi något tillfälle tänkte jag att ”jag blev kär i den här kvinnan och nu måste jag anpassa hela mitt liv efter den person som jag älskar”. Det var inte alltid lätt.
Har du övervägt att avsäga dig titeln, Madeleine?
– Jag kan känna som Chris. Men om jag genom min titel kan belysa vissa frågor som jag tycker är viktiga, exempelvis barns rättigheter, så gör jag gärna det. Om jag kan göra skillnad så är jag stolt över att vara prinsessa.
Du arbetar nu med din mammas organisation Childhood? Vad har berört dig mest?
– När mamma grundade Childhood såg hon att ingen pratade om de här barnen, de här frågorna. Och det är fortfarande så. Men det är så viktigt att vi pratar om det. Bara i USA har ett av tio barn utsatts för övergrepp innan de fyllt 18 år. 85 procent av dessa barn är 11 år eller yngre. Jag blir bara mer och mer övertygad om att vi måste göra något åt detta.
– Nu när jag bor i England känner jag att jag kan göra mer för Sverige utomlands. Jag kan stödja svenskt näringsliv, Storbritannien är en stor marknad
Så du kan göra mer?
– Absolut!
Känner du några begränsningar som affärsman på grund av att Madeleine är den hon är?
– Jag gjorde det i mitt tidigare arbete och det var ett av skälen att jag lämnade det. Vi hanterade kapital å våra klienterns vägnar och de tyckte inte om att medierna kom så nära mig. Men nu har jag anpassat min verksamhet så att det är företagsverksamhet med stora multinationella institutioner.
Vad är det du gör?
– Jag har suttit vid fyra datorskärmar i tjugo år och arbetat med trading. Jag trivdes men det var dags att gå vidare. Jag hade sysslat mest med två branscher: betalningsprocesser och energi. Nu har jag indentifierat två möjligheter i de två branscherna som jag försöker affärsutveckla. Det handlar om långtidskontrakt så det tar tid att ro dem i land.
Många undrar hur länge ni kommer stanna i England?
– Vem vet, sa. prinsessan Madeleine. Just nu passar det oss, för Chris affärer. Och London är så perfekt. Det är nära hem till familj och vänner. New York var lite långt bort.
Har ni ett skandinaviskt hem här, eller har ni heltäckningsmatta i badrummet?
– Det är lite skandinaviskt. Men det är en mix.
Leonore kommer börja skolan när hon är sex?
– Det är fyra år dit och det vi gör är att vi ganskar olika alternativ coh vi ställer henne i kö och allt man ska. Vissa skolor tycker att man ska registrera barnet redan som nyfödd. Vi har sagt att vi ska titta på alla alternativ och ta det som det kommer, sa Chris.
– Det är viktigt att se till barnens bästa, flikade Madeleine in.
Hur ska ni fira jul?
– Vi ska fira jul här i London, med Chris familj.
Men julstrumpor och allt?
– Vi är lite konstiga i min familj. Vi firar jul den 24:e, på grund av min mammas tyska ursprung. Så vi har julgran och så.
– Vi kommer att vara i Sverige under större delen av december, och äta lite svenskt julbord, avslutade prinsessan Madeleine.

Foto: SVT/ All Over Press.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

54 kommentarer till “Hela Skavlan-intervjun – ord för ord”

 1. Aggie skriver: 11 december, 2015

  Vad gulliga de var!!
  Chris blinkade så vackert mot Madeleine
  Och deras blickar var så söta
  De verksr verkligen vara OTROLIGT kära!!
  Jag räknar med fler barn faktiskt
  De måste göra fler intervjuer tillsammans!!


 2. Olivia skriver: 11 december, 2015

  Nu kan jag skriva på svenska:) Hade makens platta tidigare då jag kommenterade. Någon skrev att det var underligt att Madeleine inte lagat mat till Chris…ännu. Vad är det för konstigt med det? Själv avskyr jag att laga mat.Min man lagar mat, jag städar. Blusen Madeleine hade på sig Vill ha! Som jag skrev tidigare, en härlig intervju. Adele är en gudabenådad sångerska. Perfekt slut på säsongen.


 3. Midnattsol skriver: 11 december, 2015

  Det var en fin och trevlig intervju och de verkar harmoniska och tillfreds i livet! De verkar samspelta och det är trevligt när båda får tala och ingen av dem tar över. Det var en bra sammansättning av gäster också, och sådant är alltid en fördel i sådana här program.

  Bra jobbat Madeleine (och Chris), men bara mer representation kan tysta kritiken, tror jag. En charmoffensiv i TV är bara tillfällig…


 4. My skriver: 12 december, 2015
  1. Inge L skriver: 13 december, 2015

   Helt uenig med dig og hr. JL!
   Jeg kender intet til ham, men Chris blev ikke hånet, men især udenlandsk presse skrev om hans aktiespekulation og postboksadresse på Caymanøerne og hans forklaringer derom og senere om hans pludselige løjerlige forklaringer om identitetstyveri!
   Men alt det gik man meget let henover i svensk presse, for er man akademiker og millioner, så er man fin i Sverige – uanset hvordan man er kommet til penge!!!
   Bemærk også lige debattørens nedladende omtale af prins Daniel: gallionsfigur


 5. Angelika skriver: 12 december, 2015

  Vet inte Madeleine att man firar den 24 dec i Sverige även med svensk föräldrar och att vi fick julgranen från Tyskland i senRe hälften av artonhundratalet. Så hennes familj är inte så speciell när det gäller detta


  1. Ninett skriver: 13 december, 2015

   Det var Christopher som svarade på frågan och han talade om SIN familj. De, dvs Chris och Madeleine med barnen skulle fira julen hos Chris familj och Fredrik frågade om de hade strumpor och annat. Fredrik Skavlan förväntade säkert att de skulle fira den 25 Dec. Madeleine vet alldeles säkert att julen firas den 24 i Sverige.


  2. ME skriver: 14 december, 2015

   Ganska roligt egentligen med tanke på tyskar: Leonore och Nicolas har ju ett väldigt starkt tyskt påbrå då både deras mormor och farmor samt morfarsmor är tyskor.


 6. LopNor skriver: 12 december, 2015

  Intressant att se hela intervjun utskriven.
  Hade varit väldigt spännande att höra en psykolog kommentera intervjun.
  en del saker reagerar man på när man ser den att Chris använder ordet “våldsam” att Madeleine säger att Leonore är den som blidkar honom bäst, genom att lägga huvudet på sned och säga “hej”, hej”. När jag såg Madeleine imitera Leonore i intervjun igår, att hon tittade på Chris som en hundvalp efter att han beskrivit sitt temperament som våldsamt. Rös jag. Det kändes obehagligt.


 7. H. Jensen skriver: 12 december, 2015

  Hvad var formålet med at gæste showet?
  Chris vil helst være en privatperson, er vel egentlig ikke så vild med den skandinaviske vi-skal-vide-alt-om-privatlivet?
  Madeleine selv mener hun er blyg og har svært ved at være i rampelyset, Chris mener hun er en meget udadvendt person ????
  Nåh, vi fik da det at vide, som var forventet og heller ikke andet!
  Undrer om de ikke har kok, Chris har vel ikke tid til at stå i køkkenet hver aften?
  Fin humor han har forøvrigt!


  1. Simone McGovern skriver: 31 december, 2015

   H. Jensen
   Vad var mening med Carl Philip i Hallenius Horna?
   Vad var mening med Victoria i Kvall med Luuk?
   Varfor ingen ifragasatter det? Bara varfor Madeleine & Chris ar med i Skavlan.

   Nu alla Kungabarnen varit med i olika intervju. Mycket bra!
   Madeleine & Chris gjorde ocksa fin intryck. Visade sidor manga kanner inte till.


 8. Stefan skriver: 12 december, 2015

  Det enda intressanta med intervjun var att Chris medgav att han under tjugo år arbetat med just Trading.
  Mer sofistikerat var det således inte. Inga långsiktiga investeringar eller djupsinnig analys utan endast kortsiktiga “Casinopengar”. En slags yrkesspelare i något finare förpackning än den på travbanan.


  1. Marguerithe skriver: 13 december, 2015

   Stefan,
   Intervjun var ju mycket tillrättalagd. Det som var känsligast var just vad Chris sysslade med. Tyckte ändå att han var enkel och ärlig i sin förklaring att han varit börsmäklare i 20 år, alltså ingen stor företagsledare som folk här skrivit och gissat om.


 9. snickarjohn skriver: 12 december, 2015

  “Hon är en vuxen, modern människa, med en examen från Stockholms universitet och med tillgång till all världens information. Hon har dessutom gjort ett medvetet val att vara prinsessa. Det är snart hundra år sedan kungligheter allt oftare började välja bort titlar för att de ville annat med sitt liv. Det har inte Madeleine Bernadotte varit intresserad av. Vi kan tycka synd om barn som växer upp i strålkastarljuset, men vuxna väljer faktiskt själva.”


 10. snickarjohn skriver: 12 december, 2015

  “Någonstans måste man också kunna kräva följdfrågor. När prinsessan säger att paret lever ett ”vanligt liv”, och man vet att de bor i ett område i London som på Wikipedia beskrivs som ”one of the wealthiest districts in the world”, kan inte det vara värt ett ifrågasättande?

  När prinsessan meddelar att det inte är av illvilja hon inte svarar på frågor – kunde det inte vara på plats att då fråga vad som är anledningen?”


  1. helene skriver: 13 december, 2015

   snickarjohn.

   Av vilken anledning skulle det finnas en följdfråga till valet av deras boende? Vem /Hur har någon med detta att göra? Ett helt privat boende!!


  2. A1Fia skriver: 13 december, 2015

   Helt rätt….
   Var fanns de naturliga följdfrågorna….
   Var frågorna givna i förväg….
   Vad skulle hon kunna göra för svenska företag…hon sa ju själv att hon inte trivdes i rampljuset….
   Jamie och Adele har lyckats med det som de har gjort i livet….M är född till en titel och vad har hon åstadkommit….berätta gärna…..


 11. Anna skriver: 12 december, 2015

  För första gången fick jag en positiv bild av Madeleine…och Chris. Hon brukar vara så stel och tillgjord men nu var båda två häpnadsväckande avslappnade och naturliga och bjöd på sig själva! Ja jag blev faktiskt väldigt snopen! Det var den BÄSTA intervju jag sett med henne faktiskt; det gör att jag nu ser på henne med mycket blidare ögon! 🙂


 12. mikael johansson skriver: 12 december, 2015

  en fråga kan hon inte svenska ?


  1. Birthe Vejrum skriver: 13 december, 2015

   Der var to engelske gæster, som ikke taler svensk, derfor!


  2. Ninett skriver: 13 december, 2015

   Talar du Svenska i en grupp som talar Engelska? Naturligtvis var det mest naturligt och även mest respektfullt att tala ett språk som övriga förstod. Hade Madeleine talat Svenska så hade varken Adele eller Jamie kunnat förstå vad hon sagt. Inte heller kunnat kommentera eller fråga något. Också Chris hade haft svårare att följa med i samtalet. Skavlan själv påpekade till Chris att han hade tur som hamnat i en grupp som talade Engelska.


  3. Chris skriver: 13 december, 2015

   Du hörde kanske inte Skavlans kommentar att utav respekt för Adele och Jamie skulle dom hålla sig till engelska?


  4. Gerd skriver: 13 december, 2015

   Klart hon kan svenska men eftersom de andra gästerna var engelska så var det ju naturligt att de pratade engelska!!


 13. lisbeth lund skriver: 12 december, 2015

  Vi fick ju inte höra slutet på hur det gick med dem borttappade Kaninen. Kom den aldrig tillrätta och hur klarade Leonore det i så fall?


  1. MarieJ skriver: 14 december, 2015

   Jeg udbrød også: “Hvad skete der med kaninen?” Fik Leonore den tilbage?


  2. Sabrina McDowell skriver: 15 december, 2015

   Jag stallde mig forst samma fraga men tankte sen pa hur de uttryckts sig. Madeleine sa att de inte kan (inte kunde) leva utan kaninen. “Om vi inte hittar den sa blir det ingen somn den natten.” Efter det fortsatte de beratta om vad som hant vid ett tillfalle och vilket arbete Christopher lagt ner for att hitta den. Av det drog jag slutsatsen att de hittat kaninen, att Leonore fortfarande har den.


 14. Petra skriver: 12 december, 2015

  Vilket vackert par Madeleine och Chris


 15. Ulla-Bella skriver: 12 december, 2015

  Chris O’Neill – vilken skön person. Fötterna på jorden och han ger ett mycket sympatiskt intryck. Kul att dom ställde upp i TV men Skavlan kanske ska ta och byta yrke. Han har tappat stinget, tyvärr.


 16. Bigge skriver: 12 december, 2015

  Har Chris 5 systrar?


  1. Elin skriver: 13 december, 2015

   Japp, 5 systrar.

   Annalisa, Stefanie, Karen, Natascha & Tatjana!


 17. helene skriver: 12 december, 2015

  Chris O Neill,- Trygg, genomtänkt med lagom självironi. En man som i jämförelse med övriga Kungafamiljen är enormt välutbildad, ambitiös och högpresterande. Han önskar behålla det liv med jobb, egen inkomst, ett jobb som känns meningsfyllt. Han önskar ej bli en galjonsfigur åt monarkin. Han vill inte bli försörjd av sin Frus familj. Denne Chris tar jag till mitt hjärta! Jag inser, har insett,,,att Madeleine absolut har dragit högsta vinsten! All lycka till detta Par och deras barn!


  1. My skriver: 13 december, 2015

   Instämmer till 100%


  2. Hilde skriver: 14 december, 2015

   Helene
   Nå er det vel sånn at Chris ikke oppfylte kravet/ kravene for å få en tittel. Han valgte ikke bort, han kunne ikke få.dessuten å være hertug er jo bare låtsastittel, den gir ingen privilegier eller plikter så hva skal han med den? Dessuten er han gift med en prinsesse et stykke ned i arverekken,så det er jo egentlig en selvfølge at han ikke skal få noen tittel. Hva hvis han hadde giftet seg med Victoria eller Madeleine var kronprinsesse tror du han hadde takket nei da?


  3. Hilde skriver: 14 december, 2015

   Helene
   Og hvorfor håne Silvia,Daniel og Sofia ved å kalle dem gallionsfigurer?
   Fordi de er gift med den de er gift med har de ikke hatt samme mulighet som Chris selv om de helt sikkert skulle ønske det. Disse burde vel også hylles for at de velger å ofre sine anonyme liv, sine meningsfylle jobber for å gå inn i en offentlig rolle med alt det innebærer.
   Chris får jo nyte godt av alle”goder” som følger med å tilhøre kongefamilien samtidig som han kan beholde sitt eget liv.


  4. EH skriver: 15 december, 2015

   Hilde – du borde veta bättre så länge som du hängt här
   Bara de som Uppfyller Kraven KAN FÅ ETT JA av av Regent+Regering TILL KUNGLIGT FRIERI&KUNGLIGT BRÖLLOP – har NOLL ATT GÖRA MED VAR I TRONFÖLJD MAN RÅKAR VA FÖDD Alla me tronarvsrätt ber om lov enligt grundlagskrav! CHRIS VALDE ATT AVSTÅ ATT INGÅ I KHUS HADE NOLL BEHOV AV ATT BLI SVENSK O FÖREDROG ATT JOBBA UTANFÖR KUNGAHUSETS VERKSAMHET, DÄRTILL OINTRESSERAD AV ATT BLI HKH HERTIG dock va C beredd att anpassa sitt liv efter M+kommande barns livsvillkor i vardan


 18. sni skriver: 12 december, 2015

  Ett mkt bra program! Jag förstår Madeleine och Chris till 100 procent! Jag hoppas Ni får vara i fred! Låt Leonore och Nicolas växa upp utanför offentligheten – då blir allt bra! Bra att ni ställde upp i programmet och visade Ert rätta jag! Chris är mycket bra!


  1. A1Fia skriver: 14 december, 2015

   Om man vill ha barnen utanför offentligheten skall M säga upp/avstå sin titel och därmed är barnen från offentligheten ……
   Detta borde hon har gjort för länge sen….

   Ni som vet, har CON den inkomst som behövs för att betala MS lyxvaror …..han har just startat en ny business som inte hade kommit igång ännu….det är bra att CG fick extra tilldelning….


  2. EH skriver: 15 december, 2015

   Varför AFIA godtar du då att Estelle låts va ifred me titlar intakta t.vidare
   Det står i Unicefs stadgar om barns rätt till en uppväxt ifred… barn har ingen jobbplikt eller plikt att synas de har rätt till en lugn uppväxt eventuell jobbplikt åt Khus inträder först som myndiga – den strategin tillämpar alla Kfamiljen idag oavsett föräldrars nivå
   Vårt kungapar hade samma inställning då deras barn växte upp med ett fåtal framträdanden per år
   Deras titlar bestämmer de själva över


  3. A1Fia skriver: 15 december, 2015

   EH
   Skavlans program var med M, som sa att hon inte tyckte om offentlighet…..
   Vill hon skydda sina barn från denna offentlighet, som hon tycks lida av, skall hon säga upp sin titel och sina barns titlar….

   CG,V, CP m.fl. kan också säga upp sina titlar, men det är väl en annan diskussion……..


 19. Monica Andersson skriver: 13 december, 2015

  Bästa gästerna i Skavlan detta året,då vi fick uppleva Chris och prinsessan Madeleine`s samhörighet och kärlek mellan varandra…även de andra gästerna var en positiv överraskning…God Jul från en nöjd läsare


 20. Ninett skriver: 13 december, 2015

  En härlig intervju där både Chris och Madeleine verkligen bjöd på sig själva. Man märkte kärleken och kemin mellan dem. Ingen tog över samtalet utan båda gav varandra utrymme.
  Jag upplever dem som en mycket harmonisk och trevlig familj. Mycket trevligt att se programmet! En sak jag tyckte var intressant var att de inte fått några frågor i förväg utan svarade spontant. Det gjorde det hela mer levande.


 21. Britt skriver: 13 december, 2015

  En sak som slog mig direkt när jag hörde att Madde inte lagar någon mat utan det är Chris som gör det.
  Vem minns inte ramaskriet från många journalister o andra när Chris sa i en intervju att “han sätter maten på bordet”.
  Ja, nu vet vi att det var både bildligt och bokstavligt rätt.


 22. prinsessan Gredeline skriver: 13 december, 2015

  Men, nu fick vi ju inte veta ett dugg om prinsessan Madeleine på Ärtens Dunbädd :(. !


 23. Vivi skriver: 14 december, 2015

  Derfor skulle kongelige afholde sig fra at stille op i et talkshow med publikum i studiet!:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article21931934.ab


  1. Anna skriver: 14 december, 2015
  2. Helena FIN skriver: 14 december, 2015

   Javisst! Där står stora bokstaver när man skall skratta och när man skall aplodera. Sånt teaterspil som på amerikanska komediserier. Och stackars publik gör som man säger 😉


 24. EH skriver: 15 december, 2015

  Hilde
  Hertig är alls ingen “låtsastitel” utan den enda en Prinsessmaketitel kan va, ihop med HKH RANG vore han minst lika mkt del av Khuset som 1 Ingift Sessa
  Endast ingift kille som äktat regents äldsta dotter blir Prins överhuvudtaget För infödda regent söner är Hertig 1 extra-titel… några “fördelar” av att avstå har c heller inte haft så jagad han varit av media privat utan minsta support fr Hovet liksom folk “trott” att han borde ställa upp på HKH EVENT fast han ej haft jobbplikt alls utan varit frivillig gäst ibland


  1. Bettina skriver: 16 december, 2015

   I Luxembourg og England går det jo fint med at kombinere HKH med en hertug/inde titel, men i vores lande vil det nok virke lidt kunstigt?
   Forøvrigt rart (!) at Emma_h er tilbage, nu under ny signatur (EH) og avatar.


 25. Hilde skriver: 15 december, 2015

  EH
  HKH hertug? Kan man være det. Det høres merkelig ut? Har du dokumentasjon på dette?
  En ting jeg ikke forstår; da Madeleine forlovet seg med Jonas skulle han få en hertugtittel men han skulle beholde sin vanlige jobb og ikke representere kongehuset alene, bare ved spesielle tilfeller sammen med de andre. Hvordan kan du da si at en hertugtittel er det samme som(samme nivå) som en inngiftet prinsessetittel.
  Ville Chris sin hertugtittel vært annerledes enn Jonas sin? Alle skal vel behandles likt


  1. EH skriver: 15 december, 2015

   Nu slarvläser du IGEN Hilde… jag bemötte ditt falska påstående om att en ingift make skulle ha 1″låtsastitel” bara för att denne vore gift m regents yngsta barn VAD jag svara var att alla ingifta som beviljats hkhfrieri/bröllop visst kan betitlas samt ges inträde för att bli del av Kungahuset på exakt samma premisser oavsett vilken titel man får


 26. EH skriver: 15 december, 2015

  Hilde för det andra så får varje ingift officiellt godkänd av Regent +stat sin Make/makas HKH RANG vid inträde i Kungahuset + aktuell titel 1t-nivå under sin partners titel oavsett tr’följare
  JonasB/Chris va aktuell i teorin som HKH HERTIG! Och ja Hertig finns utrikes både som adlig H samt Kunglig Hertig exvis hos QE2. Dock i Sve är H titeln enbart kunglig för enbart Kungahuset
  (plus 1 fransk adlig H bosatt i Sve)


 27. Elise Wilson skriver: 15 december, 2015

  A1Fia skriver: 14 december, 2015 kl. 3:08
  Lyssna en gång till på intervjun när Chris berättar. Han HAR redan ett jobb men utöver det försöker han utveckla jobbet ytterligare inom 2 grenar & de är det som är långsiktigt!! Han har inte startat upp nån ny business som tar tid att komma igång med som gör att han/dom behöver bli försörjda.


  1. A1Fia skriver: 16 december, 2015

   Elsie Wilson
   Är du helt säker…

   Fråga Vad är det du gör?

   Läs intervjun– Jag har suttit vid fyra datorskärmar i tjugo år och arbetat med trading. ……Det handlar om långtidskontrakt så det tar tid att ro dem i land.

   Tror du tolkar fel oom du läser texten – intervjun igen noggrant…
   De behöver nog apanagets hjälp med att klä upp M som tvingar sig själv till offentlighet..


 28. Elise Wilson skriver: 16 december, 2015

  A1Fia ,
  Ja, jag är helt säker!!
  Chris försörjer familjen & det e inte kungen som bidrar med nåt apanage. Maddie får bara del av apanaget när hon jobbar men nu är hon främst mammaledig. Jobbar till & från som när hon hade fått Leonore!! Dom har bostad i London som dom betalar & har inte all den fria service som Kungahuset har i Sverige.
  Vet inte vad du menar med din fråga : Vad är det du gör? Därför kan jag inte svara! Sorry!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar