Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hela Skavlan-intervjun - ord för ord

12 dec, 2015, 12:15 
AvJohanna Lejon
Annons
madeleine-chris-ao

Ikväll var det dags för prinsessan madeleines och Chris ONeills historiska framträdande i tv-programmet Skavlan. Prinsessan Madeleine och Chris kom in i studion hand i hand, där Adele och Jamie Oliver redan satt och väntade tillsammans med Skavlan. Paret hälsades välkommen och prinsessan Madeleine svarade på svenska – tack!
Hur går det med svenskan Chris?

– A little, svarade Chris på engelska och fortsatte: slowly, långsamt. Men jag förstår. När prinsessan Madeleine pratar med Leonore om ”hästen” och ”kaninen” då förstår jag. Men mer komplicerade saker är svårare.
Var kaninen ett av de första orden du lärde dig på svenska?

– Ja, för det är Leonores gosedjur.

– Vi kan inte leva utan ”the kaninen” flikade prinsessan Madeleine in.

Annons

– Det är hennes gosedjur, hon kan inte sova utan den. Kan vi inte hitta kaninen kan vi inte gå och lägga oss på kvällen.

Chris O’neill fortsatte:

– Vi hade promenerat genom Chelsea och insåg att hon tappade den. Jag fick gå tillbaka och leta i två timmar, fram och tillbaka…

– I regnet, la prinsessan Madeleine till.

– Ja, i regnet. Jag trodde någon hade kastat den i en soptunna så jag gick och letade i soptunnorna. Folk trodde att jag var galen. Men vi hittade den inte.
Hade den inget namn?

– Nej den hette bara kaninen.
Sjunger ni vaggvisor?

– Ja, hela tiden, svarade prinsessan Madeleine.
Du har verkligen haft tur Chris, för vi har engelskspråkiga gäster så därför pratar vi engelska här i dag.

– Jag vet. Fantastiskt!, svarade Chris.
Känner du igen fenomenet att folk blir nervösa omkring dig Madeleine?

– Ibland, men då ler jag och hälsar.

– Jag blir nervös när hon kommer in i rummet, la Chris till.
Ja, i början måste det ju ha varit lite jobbigt för dig? Att komma in i den här speciella familjen? Var du inte nervös? Att träffa kungen och drottningen?

Annons

– Jo, så klart. Men de gångerna kom det lite oväntat, så jag var inte förberedd. Så det avdramatiserade det lite. Men det finns ingen handbok, man får ta det som det kommer. Men ja, det var nervöst.
När du talar med kungen, din svärfar, hur tilltalar du honom?

– Snubben, skrattade Chris. Nä, jag säger alltid “sir”. Och ”maam” till drottningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
chris-madeleine-2-ao


Hur fick du en prinsessa? Hur träffades ni?

– Bra fråga! Jag nyper mig i armen varje dag. Vi träffades genom gemensamma vänner i New York och levde liksom parallella liv. Jag såg att det fanns något mellan oss, det gjorde inte hon. Det var bara jag. Nej, men det fanns en kemi mellan oss… skratt och humor.

– Du får mig att skratta varje dag, flikade prinsessan Madeleine in.

Annons

– Vanligtvis åt mig och inte med mig men…
Vad var det du såg i Madeleine?

– Jag är en god människokännare. Det är det jag gör i mitt jobb. Hos Madeleine ser man det där stora leendet, de där ögonen… Hon är väldigt utåtriktad. Hon är så ärlig, och tillmötesgående. Och vänlig och inbjudande. Folk blir ju nervösa, men det tar hon udden av. Jag var inte så nervös eftersom vi möttes i privata sammanhang. Man ser vilken sällskapsmänniska hon är, det är underbart.
Vad såg du i Chris?

– Absolut humorn. Charmen, utseendet. Chris är en mycket omtänksam människa, och väldigt, väldigt generös. Han är en gentleman, på riktigt.
Har han förändrat dig?

– Ja, absolut. Han får mig att känna mig trygg. Vi är ett bra team. Vi gillar samma sak och det är lätt.
Har du ändrat Chris?

– Ja, det har hon. Jag har blivit lugnare.
Är ni olika?

– Både ja och nej. Jag är den lugnare. Chris är en känslomänniska.

– Med italienskt och irlänskt påbrå finns det väl en viss våldsamhet.
Så du har mer temprament, Chris?

– Absolut, jag är så lynnig att det är bedrövligt. Madeleine är väldigt svensk och lugn.

skavlan-madeleine-chris-ao


Hur hanterar du det, Madeleine?

– Leonore hanterar det bäst, hon bara tittar på honom och säger hej.

– Då veknar man på en sekund.
Vem är mest romantisk?

Annons

– Det är du, sa prinsessan Madeleine och tittade på Chris.
Ni har bott i New York, i Stockholm och nu bor ni i London. Och ni har två barn, så det har hänt en del. Berätta lite om ert liv här i London, bor ni i hus eller lägenhet? Hur är det?

– Vi lever ett väldigt vanligt liv. Jag är hemma på heltid med barnen. Chris, du jobbar mycket. Men när du är hemma försöker vi göra roliga saker ihop. På helgerna går vi på zoo och på marknaden i närheten och köper fina grönsaker.
Vem är bäst av er att laga mat?

– Jag har faktiskt aldrig lagat en riktig måltid till Chris. Jag är en usel hemmafru.
Om du var tvungen att laga något, vad skulle det vara?

– Svenska köttbullar. Chris är duktig på att laga mat. Så jag får knappt gå in i köket.

– Det är din ursäkt…, haha.

– Jag brukar fråga om jag ska hjälpa till, hacka något eller så men då svarar han bara ”nej, det blir så rörigt”.
Vad har du för paradrätt, Chris?

Annons

– På vintern lagar vi mycket matiga soppor, minestrone och sådant. Men jag gillar att laga olika saker.
Minns du den första måltiden du lagade till Madeleine?

– Det var nog min spaghetti aglio olio.

– De är ditt trumfkort, för att charma tjejer, skrattade Madeleine.
Berätta om Leonore och Nicolas. Kan ni se deras personligheter?

– Ja, speciellt med Leonore. Hennes namn betyder solsken och hon har alltid haft ett leende på läpprna.. Hon får oss att skratta varje dag. Hon är vild, sa Madeleine.

– Ja totalt vild, och hon har mig, sin far, lindad kring sitt lillfinger redan nu. Nicolas har haft det tufft på sistone, han har haft magsjuka, feber och nu hosta. Men när man ler mot honom så ler han. Han är en ”gentle soul”.
Är de som miniversioner av er?

– De är nog en bra blandning.

Har du märkt att du är lik din mamma, Madeleine?

– Inte än…Mina föräldrar var väldigt kärleksfulla och jag vet inga som är så generösa som dem men de var borta mycket när jag var liten, på grund av sina åtaganden som kung och drottning. Så jag känner att jag vill ägna all min tid åt mina barn just nu för det saknade jag när jag var liten. Vår generation är mer delaktig i barnens uppfostran, speciellt fäderna. Jag vet inte hur många blöjor du har bytt Chris?

Annons

– Massor! Tusentals!

– Madeleine och Victoria är födda att vara mödrar, sa Chris och fortsatte:

– Det är fantastiskt att se dem med barnen. Och jag kan se det hos Carl Philip också, när han ligger på golvet och leker och brottas med Estelle och leonore. De är alla tre väldigt varma och fina meed barnen. Det är härligt att se.

madeleine-ao


Ni är båda yngst. Du växte upp med fyra systrar Chris…

– Fem! Jag såg ut som Mick Jagger när jag var barn. De klädde mig och mamma klädde mig. Nu i efterhand ser det coolt ut men då var det förfärligt. Men det var fantastiskt att växa upp med så många kvinnor. Om kvinnor styrde världen skulle det vara en bättre plats än den är idag.
Har du formats av att vara lillasyster, Madeleine?

Annons

– Eftersom våra föräldrar var borta mycket tog min syster på sig storasyster-rollen. Hon lärde oss saker och hittade alltid på roliga saker. Min bror var mittemellan två starka systrar. Vi är fortfarande väldigt nära. På somrarna är vi på Öland och det var så roligt i somras när jag och Victoria gjorde samma saker som när vi var små, men nu med våra rgna döttrar. På morgonen samlar vi ägg hos hönorna och sedan plockar vi jordgubbar och rider…
Du hade ju en väldigt offentlig barndom. Att som barn vara så påpassad, är det ett bra minne, eller ett tufft?

– Mina föräldrar fick alltid huvudvärk när vi skulle ta familjefoton och sånt, för jag sprang alltid iväg och gömde mig. De var alltid tvungna att dra mig dit och jag bara skrek. Jag ville aldrig vara en del av det. Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag.
Kan du bli upprörd för Madeleines skull, av skriverier?

Annons

– Absolut, jag är hennes man. Men jag vet också att de som skriver om oss aldrig har träffat oss. Även om de låtsas det, har de aldrig umgåtts med oss.

– Man får försöka skapa en balans, eftersom medierna också är väldigt viktiga. Men det kan göra ont när media kallar mig arrogant eftersom jag inte svarar på dera sfrågor. Men det stämmer inte.
Har du någon gång önskat att Madeleine inte skulle ha varit prinsessa?

– Ja, det har funnits stunder. Det är intressant, i England är privatlivet heligt. Alla har rätt att hålla vissa saker privata. Den skandinviska transparensen, där man delar allt, är inte mer rätt eller fel. Men det är annorlunda och det var jag inte riktigt beredd på. Så vi något tillfälle tänkte jag att ”jag blev kär i den här kvinnan och nu måste jag anpassa hela mitt liv efter den person som jag älskar”. Det var inte alltid lätt.
Har du övervägt att avsäga dig titeln, Madeleine?

Annons

– Jag kan känna som Chris. Men om jag genom min titel kan belysa vissa frågor som jag tycker är viktiga, exempelvis barns rättigheter, så gör jag gärna det. Om jag kan göra skillnad så är jag stolt över att vara prinsessa.
Du arbetar nu med din mammas organisation Childhood? Vad har berört dig mest?

– När mamma grundade Childhood såg hon att ingen pratade om de här barnen, de här frågorna. Och det är fortfarande så. Men det är så viktigt att vi pratar om det. Bara i USA har ett av tio barn utsatts för övergrepp innan de fyllt 18 år. 85 procent av dessa barn är 11 år eller yngre. Jag blir bara mer och mer övertygad om att vi måste göra något åt detta.

– Nu när jag bor i England känner jag att jag kan göra mer för Sverige utomlands. Jag kan stödja svenskt näringsliv, Storbritannien är en stor marknad
Så du kan göra mer?

– Absolut!
Känner du några begränsningar som affärsman på grund av att Madeleine är den hon är?

Annons

– Jag gjorde det i mitt tidigare arbete och det var ett av skälen att jag lämnade det. Vi hanterade kapital å våra klienterns vägnar och de tyckte inte om att medierna kom så nära mig. Men nu har jag anpassat min verksamhet så att det är företagsverksamhet med stora multinationella institutioner.
Vad är det du gör?

– Jag har suttit vid fyra datorskärmar i tjugo år och arbetat med trading. Jag trivdes men det var dags att gå vidare. Jag hade sysslat mest med två branscher: betalningsprocesser och energi. Nu har jag indentifierat två möjligheter i de två branscherna som jag försöker affärsutveckla. Det handlar om långtidskontrakt så det tar tid att ro dem i land.
Många undrar hur länge ni kommer stanna i England?

– Vem vet, sa. prinsessan Madeleine. Just nu passar det oss, för Chris affärer. Och London är så perfekt. Det är nära hem till familj och vänner. New York var lite långt bort.
Har ni ett skandinaviskt hem här, eller har ni heltäckningsmatta i badrummet?

Annons

– Det är lite skandinaviskt. Men det är en mix.
Leonore kommer börja skolan när hon är sex?

– Det är fyra år dit och det vi gör är att vi ganskar olika alternativ coh vi ställer henne i kö och allt man ska. Vissa skolor tycker att man ska registrera barnet redan som nyfödd. Vi har sagt att vi ska titta på alla alternativ och ta det som det kommer, sa Chris.

– Det är viktigt att se till barnens bästa, flikade Madeleine in.
Hur ska ni fira jul?

– Vi ska fira jul här i London, med Chris familj.
Men julstrumpor och allt?

– Vi är lite konstiga i min familj. Vi firar jul den 24:e, på grund av min mammas tyska ursprung. Så vi har julgran och så.

– Vi kommer att vara i Sverige under större delen av december, och äta lite svenskt julbord, avslutade prinsessan Madeleine.

Foto: SVT/ All Over Press.

Annons