Helgens stora fråga: Får Victoria träffa schamanen?

Kronprinsessan Victoria. Och prinsessan Märtha Louises spektakulära pojkvän Durek Verrett. Visst vore det ett fascinerande möte?!

Det är en ovanligt rafflande kunglig helg som väntar. I morgon lördag konfirmeras prinsessan Ingrid Alexandra i Slottskapellet på Det Kongelige Slott i Oslo och det betyder stor kunglig uppställning med tillresta gäster från Sverige, Danmark och Spanien.

Kronprinsessan Victoria i blommig klänning från Rodebjer.

Snart på väg till Oslo.

Kronprinsessan Victoria är gudmor till 15-åriga Ingrid Alexandra och kommer att sitta på första parkett i kyrkan när konfirmationsgudstjänsten inleds klockan 12.00. Vid sin sida kommer hon att ha Spaniens kung Felipe och Danmarks kronprinspar Mary och Frederik, som kommer med sin son prins Christian, 13.

Och kanske, kanske får hon träffa Shaman Durek, om inte i kyrkan så bakom kulisserna? Då hade man ju velat vara en fluga på väggen… Han är ju så fascinerande, denna schaman, och fascinerande flummig.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett, även känd som Shaman Durek.

Han går ingenstans utan sin kaftan.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett i New York i juni.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett i New York i juni.

Nu står den gode schamanen inte med på norska hovets officiella gästlista som publicerades i går kväll – kungliga konfirmationer är ju en högtidlig historia och pojkvänner brukar inte kvala in.

Men Shaman Durek kan mycket väl befinna sig någonstans på slottet, som på syttende mai i våras. Då fanns han med vid den kungliga lunchen, efter att det officiella nationaldagsfirandet hade avslutats. Häromveckan såg vi honom dessutom på semester hemma hos kung Harald och drottning Sonja i det kungliga sommarhuset vid Oslofjorden.

Prinsessan Märtha Louises pojkvän schamanen Durek Verrett på semester hos kung Harald och drottning Sonja.

Schamanen på semester hos Harald och Sonja.

Känner vi prinsessan Märtha Louise rätt vill hon säkert gärna presentera sin nya kärlek för kronprinsessan Victoria, de två har alltid stått varandra nära. Märtha Louise får dock gå på sin guddotter Ingrid Alexandras konfirmation med gipsat långfinger och vänsterhanden i lila förband efter sin olyckliga ridolycka i veckan.

Självaste huvudpersonen kommer för sin del att vara iförd konfirmationspresenten från farfar kungen och farmor drottningen: en 1800-talsreplika av en hembygdsdräkt från Aust-Telemark.

Prinsessan Ingrid Alexandra.

Prinsessan Ingrid Alexandra. En dag ska hon bli Norges drottning.

Prinsessan Ingrid Alexandra är ensam konfirmand i Slottskapellet och får stå ensam framför biskopen, såna är reglerna för norska tronarvingar. Hela gudstjänsten direktsänds i norsk tv och leds av Oslos biskop Kari Veiteberg och biskop Helga Haugland Byfuglien.

Slottskapellet i Oslo.

Här i Slottskapellet ska prinsessan Ingrid Alexandra konfirmeras på lördag.

Sedan blir det konfirmationslunch i paradmatsalen på slottet med kung Harald och drottning Sonja som värdar. Och visst vore det kul om kronprinsessan Victoria och självaste schamanen fick träffas, kanske vid den privata middagen som enligt uppgift ska äga rum på kvällen.

Stora matsalen på Det Kongelige Slott i Oslo.

Stora matsalen på Det Kongelige Slott i Oslo.

Prins Christian följer med mamma kronprinsessan Mary till Oslo.

Mary och Frederik tar med sig prins Christian, 13.

Kronprinsessan Victoria vid sin guddotter prinsessan Ingrid Alexandras dop på Det Kongelige Slott i Oslo 2004.

Kronprinsessan Victoria vid sin guddotter Ingrid Alexandras dop 2004. Sedan dess har det gått 15 år.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: