Hemliga betydelsen bakom prinsessan Beatrice och Edoardos unika namnval till dottern

Prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mozzi har gjort ett speciellt namnval till nyfödda dottern – Sienna Elizabeth. Här är förklaringen bakom namnen.

Slå på ljud

Strax före midnatt den 18 september blev prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mapelli Mozzi föräldrar till en liten flicka. Dottern föddes i Chelsea på Westminster Hospital och enligt uppgifter ska allt ha gått bra.

I går, 13 dagar efter födseln, gick de nyblivna tvåbarnsföräldrarna ut med dotterns namn:

"Vi är överlyckliga att nu kunna meddela att vi har döpt vår dotter till Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi. Vi mår alla bra och Wolfie är världens bästa storebror till Sienna.", skrev Beatrice på Twitter.

Betydelsen bakom dotterns Sienna Elizabeths namn

Det unika namnet är noggrant uttänkt – det finns nämligen en speciell betydelse bakom både förnamnet och mellannamnet.

Till brittiska tidningen Hello Magazine berättar nu en nära vän till makarna om valet av Sienna:

"De letade efter ett italienskt namn som började med ett S för Sarah, för att hedra hertiginnan (Beatrice mor Sarah Ferguson reds. anm.), och som också återspeglade det gyllene rostfärgade håret som både hertiginnan och Beatrice bär, och nu även den nya bebisen."

"Siena" är ett orange-brunt jordpigment och kommer från namnet på staden Siena i Toscana i Italien. Pigmentet kallas ibland "terra di Siena", vilket betyder "jord från Siena".

Eftersom nyfödda Siennas pappa Edoardo dessutom har påbrå från Italien, kunde namnet inte bli mer passande!

Prinsessan Beatrice hedrar drottning Elizabeth

Likt Meghan och Harry, som döpte sin dotter till Lilibet för att hedra drottningen genom att välja hennes smeknamn, valde även Beatrice och Edoardo att hedra hennes majestät genom att ge sin dotter mellannamnet Elizabeth.

Lilla Sienna är drottning Elizabeths tolfte barnbarns barn och den fjärde som föds under 2021. Flickan blir den elfte i tronföljden efter sin mamma, vilket innebär att prinsessan Eugenie nu hoppat ner en plats.

Foto: TT, Twitter

LÄS MER: Babylycka i England! Prinsessan Beatrice har fått en dotter – berättar om förlossningen

LÄS MER: Prinsessan Beatrice avslöjar namnet på nyfödda dottern!

LÄS MER: Beskedet som hotar att krossa babylyckan för prinsessan Beatrice