Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga bilden! Här kysser Victoria prins Daniel glad midsommar

19 jun, 2020, 16:00 
AvRed Aktionen
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på bröllopsdagen.
Puss på dig, midsommarprins!
Annons

Victoria kysser Daniel på kinden inför alla. Deras kärlek är inte längre en hemlighet – tvärtom har de stolt förkunnat den framför hela svenska folket.

Datumet var 19 juni, 2010 – exakt tio år sedan i dag. Den tioåriga bröllopsdagen, och midsommarafton, till ära lägger hovet upp flera bilder från ceremonin, tagna av skickliga fotografen Mikael Jansson.

Klicka på pilarna i Instagram-bildspelet ovan för att se fler av de fina, svartvita bilderna.

Ögonblicken vi minns

Ceremonin sändes live i SVT och det finns en hel del speciella ögonblick under bröllopet som var på allas läppar efteråt. Överlämningen av kung Carl Gustaf efter de gått nerför altaret tillsammans mot Daniel var vackert högtidlig. Prins Carl Philip stod bredvid och log brett mot sin syster. Brudparets önskan att kungen skulle överlämna Victoria skapade debatt i Svenska kyrkan, men till slut kom de fram till en kompromiss att kungen skulle följa med Victoria en bit och inte hela vägen.

Precis efter Daniel och Victoria hade utbytt vigselringar rann det ett par glädjetårar nerför Daniels kind. Victoria torkade varsamt bort dem och detta fångades på bild.

Kronprinsessbröllopet mellan Victoria och Daniel.
Annons