Hemliga detaljen om kronprinsessan Victoria

kronprinsessan victoria säger nej

Kronprinsessan Victoria är en person som nästan alltid tackar ja till det som bjuds. Men en sak faller henne verkligen inte i smaken!

Kronprinsessan Victoria är en person som snabbt kan rätta sig efter situationen. Hon har integritet men är samtidigt följsam och flexibel. Men på en punkt säger hon bestämt nej.

Kronprinsessan tackar vänligt men bestämt nej

Vår kära kronprinsessan är nämligen ingen kaffedrickare. Nej, hon föredrar te – gärna Earl Grey! Många på Svensk Damtidning har rest med Victoria genom åren och det slår aldrig fel. Blir hon erbjudan kaffe tackar hon vänligt men bestämt nej. Och är det så att fikabrickan inte erbjuder te kan det hända att hon “munnar” lite på kaffekoppen. Men några stora klunkar blir det inte!

kronprinsessan victoria prins daniel

När William och Kate besökte Victoria och Daniel blev de förstås bjudna på afternoon tea.

På Haga är testunderna heliga. Det har de varit för Victoria och Daniel ända sedan de var nykära. Då brukade de sitta vid prinsens köksbord, i lägenheten på Banérgatan, om på kvällarna – med varsin tekopp.

Kanske är det här en ritual som kronprinsessan lärt sig av sin kära auntie prinsessan Lilian. Hon hade inte bara den fräckaste humorn i kungafamiljen. Hon var också den största tedrickaren! På traditionellt, kungligt, vis.

kronprinsessa victoria haga

Victoria och Daniel mitt i ett möte – och kronprinsessan passar på att dricka sitt eftermiddagste!

Den senaste bilden på Victoria och Daniel visar hur kronprinsessparet har möte, framför datorskärmen, i matsalen på Haga. Och det slår aldrig fel. På bordet, bredvid Victoria, står mycket riktigt en stor kopp svart te. Fylld till bredden och med en skvätt mjölk i.

Foto: TT