Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga dokument läckta: Avslöjar skarpa förbudet vid Elizabeths begravning

16 sep, 2022, 17:00 

Det finns en hel del strikta regler kring drottning Elizabeths begravning på måndag.

Annons
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

Måndagen den 19e september blir en historisk dag. Då sker drottning Elizabeths begravning i Westminster Abbey – vilket kommer tv-sändas runtom i hela världen.

En stor och tung dag för världen, men framförallt det brittiska folket. Allra tuffast är det förstås för Elizabeths närmsta familj, som givetvis kommer närvara.

Den viktiga dagen har krävt en hel del planering, och det visar sig finnas en hel del strikta regler kring begravningen. Alla detaljer avslöjas nu i tidigare hemliga dokument.

På måndag den 19e september kommer drottning Elizabeths begravning äga rum.

Hemliga dokumentet avslöjar – strikta reglerna under drottning Elizabeths begravning

Det är den brittiska tidningen Politico Europe som tagit del av de hemliga uppgifterna – som bland annat handlar om reglerna för hur gästerna ska ta sig till begravningen.

Annons

Till exempel ska utländska statschefer och deras makar ha blivit ombedda att anlända till Storbritannien på kommersiella flyg och förbjudits att använda helikoptrar för att ta sig runt.

London Heathrow flygplats kommer nämligen inte att vara tillgänglig för privata flygplan att parkera.

Begravningen kommer utspela sig i Westminster Abbey.

Världens ledare har även informerats om att de inte kan använda sina egna statliga bilar för att ta sig till begravningen i Westminster Abbey. Istället kommer de att köras dit i bussar från västra London.

Anledningen bakom dessa regler ska, enligt tidningen, vara "stränga säkerhets- och vägrestriktioner".

Britterna har sörjt sin drottnings bortgång i över en vecka.

Westminster Abbey kommer vara fullproppat

Tidningen kan även avslöja att Westminster Abbey kommer vara så pass fullsatt på måndag att man endast har kunnat bjuda in statscheferna från varje land, samt deras partners.

Annons

"Det kommer vara omöjligt för mer än en enskild representant per land och deras respektive att delta", skriver tidningen. Gästerna kommer med andra ord inte ha möjlighet att ta med sig fler familjemedlemmar än en.

Enligt samma dokument kommer kung Charles att vara värd för en mottagning för alla utomeuropeiska ledare på Buckingham Palace kvällen före begravningsgudstjänsten.

Annons