Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga planen för kungliga barnen – kommer bli tydligt på kröningen

04 maj, 2023, 13:00 
AvFelicia Plåt
George, Louis och Charlotte
De kungliga barnen kommer att fria sin farfars kröning. Foto: TT

Kläddesignern Rachel Riley avslöjar de kungliga barnens klädhemligheter.

Annons

Nu är det bara två dagar kvar till Charles och Camillas kröning i Westminster Abbey i London. Och allt måste gå enligt planerna. Under onsdagen hade de därför en kröningsrepetition där flera av den kungliga familjen var med. Till och med kungens barnbarn prinsessan Charlotte, prins George och prins Louis.

Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7Brand logo
Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7

Under repetitionen bar prinsessan Charlotte en klänning gjord av barnklädesdesignern Rachel Riley. Och i en intervju med tidningen PEOPLE avslöjar Rachel de kungliga barnens klädhemligheter.

Klädda för att imponera

De kungliga barnen är alltid klädda för att imponera vilket Riley håller med om. Och hon spekulerar kring vilka kläder hon tror de små kungligheterna kommer att bära på kröningen.

– Prins George är den blivande kungen; han är den stora pojken, och han är i den ålder där han nu bär kostymer. Prinsessan Charlotte kommer att bära en härlig klänning, det är jag säker på, och prins Louis, som den yngste, får han fortfarande bär korta byxor, så där kommer vi se mer av söt-faktorn, säger Rachel och betonar att det är kul att se olikheterna hon syskonen i deras kläder.

Annons

Under körningen är hon säker på att barnen kommer att ha väldigt formella kläder och det kommer vara riktigt genomtänka klädval, då det faktiskt är en körning. Vilket är ett väldigt betydelsefullt tillfälle.

Prinsessan Charlotte
Prinsessan Charlotte i liknande klänningar från repetitionen och påskfirandet 2023. Foto: TT.

Ingenting sker av en slump

Men är det lika genomtänkt under mindre formella event? Jo, enligt Rachel är de kungliga barnens klädval alltid ett mycket genomtänkt beslut och ingenting sker av en slump.

Under åren har de tre syskonen burit Rachels designs och återanvänt olika mönster. Prinsessan Charlotte har burit Rileys Blossom Button Front klänning tre gånger i olika sammanhang fast med olika tryck. Medan prins George har burit hennes designs nio gånger i offentligheten.

– Den vita skjortan som prins George bar när han presenterade sin nya syster prinsessan Charlotte för världen, samma skjorta som han bar på en födelsedagsbild. Sedan bar han den igen vid jultid när han rörde i julpuddingen med drottningen. Det visar bara kontinuiteten. Det finns mycket funderingar, ingenting är en slump, säger designern.

Prins George
Prins George i liknande mönster från sin födelsedag och julafton. Foto: TT & brittiska kungahusets Instagram.

Kommer gå till historien

Hon menar att det beror på att allmänhetens intresse är väldigt stort när det gäller de kungliga barnens kläder.

Annons

– Dessa bilder kommer att finnas i historieböckerna, och det är det som är så förtjusande när de bär våra mönster, säger Rachel.

Hon avslutar även med att berätta att hon är otroligt stolt över att kungligheterna har valt att bära hennes kläder och att det är en ära.

– Jag hade aldrig kunnat drömma, när jag startade mitt företag för 25 år sedan, när mina barn var små och jag ville göra vackra kläder åt dem. Kunde jag aldrig föreställa mig, i mina vildaste drömmar, att en dag skulle kungligheterna bära mina kläder. Det är verkligen en ära, säger hon till PEOPLE.

Annons