Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hemliga skandalen i Danmark: Nu avslöjas prins Nikolai – föräldrarna rasande

12 maj, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

En skandal i danmarks kungafamiljen har nått offentlighetens ljus.

Annons
Har du koll på den danska tronföljden?Brand logo
Har du koll på den danska tronföljden?

Skriverierna om prins Nikolai, 22, har varit många de senaste åren. Han valde att hoppa av sin militärutbildning och satsa på en modekarriär i stället, vilket fick danskarna att höja på ögonbrynen.

Nu har han hamnat i blåsväder igen, men på grund av något helt annat. Det rör sig om en händelse som ägde för flera år sedan, men som nu dragits upp till ytan av prinsens före detta rektor, vilket fått grevinnan Alexandra och prins Joachim att se rött.

Hemligheterna på danska internatskolan Herlufsholm

Prins Nikolai gick tidigare på Herlufsholm, en internatskola känd för att vara en utbildningsplats för barn till näringslivstoppar, miljonärer och kungligheter.

Nu har det släppts en dokumentär om skolan, ”Herlufsholms hemligheter”, som visar hur vardagen på skolan kantas av mobbning, kränkningar och våld. Och skolledningen anklagas för att skydda de mer privilegierade eleverna, så som medlemmar i den kungliga familjen.

Annons

Detta förnekar den före detta rektorn Klaus Eusebius.

– Jag kan lova dig att allt det där är en myt, att vi skulle ha sett med särskild positiv blick på elever som kommer från samhällets översta topp, säger Klaus Eusebius till TV 2 Øst.

Prins Nikolai med sin mamma och pappa på 18-årsdagen.

Rektorns avslöjande om prins Nikolai

Klaus ger då ett exempel som ska röra sig om en viss prins:

– Vi hade en elev här för några år sedan, som var medlem i den kungliga familjen. Folk vet säkert vem jag pratar om. Han överträdde en av skolans alkoholregler och jag måste säga att jag var iskall den gången.

– Det var ingen tvekan om att det var just den grabben som skulle ha en varning, och så blev det. Även hans pappa fick veta vad som hänt och jag menar att det är ett mycket bra exempel på att vi inte håller vissa grupper om ryggen.

Annons

TV 2 Øst frågar då om det är Nikolai som Klaus syftar på.

– Ja, det är det, avslöjar han.

Grevinnan Alexandra och prins Joachim rasar mot rektorn

Prinsen fick då en varning och blev hemskickad under en tid, men händelsen hanterades mellan skola, elev och föräldrar, och nådde aldrig offentligheten, förrän nu då.

Nu rasar Alexandra och Joachim över den tidigare rektorns agerande. På onsdagen gick du ut med en gemensam kommentar:

– För att säga det på ren danska, vi är rasande, skriver de och menar att han hängt ut Nikolai och svikit hans och deras tillit.

Nikolai har tagit hela modevärlden med storm sedan debuten 2018. Foto: Vogue Scandinavia

Foto: TT

Annons