Hemlighet bakom prinsessan Sofias gravidavslöjande

prinsessan sofia gravid

Prinsessan Sofia strålade lite extra under prins Nicolas dop i Drottningholms slottskyrka. Och det fanns en väldigt speciell anledning bakom det lyckliga leendet!

När prins Nicolas döptes, den 11 oktober 2015, var han förstås huvudpersonen i Drottningholms slottskyrka. Men det fanns även en annan person, i kungafamiljen, som ådrog sig en hel del blickar.

Sofia bar på en hemlighet under kungliga dopet

Vid den här tidpunkten hade det bara gått några få månader sedan det stora prinsbröllopet i Slottskyrka och när Sofia gjorde entré på dopet, som prinsessa av Sverige, var det många som funderade på när de nygifta skulle utöka familjen med en ny kunglig baby.

Vissa tyckte sig även se något lite finurligt, och hemlighetsfullt, i Sofias blick!

prinsessan sofia gravid nicolas dop 2015

Sofia strålade på prins Nicolas dop, år 2015. Här var hon gravid med Alexander – utan att någon visste om det!

Hovet ville vänta med babynyheten

Men från hovets sida kom inget avslöjande. Istället fokuserade man på att lyfta fram prins Nicolas. Beskedet om att Sofia väntade barn kom istället fyra dagar senare. Och då var hovet öppna med att man hade väntat, just för att babynyheten inte skulle dra fokus från dopet.

prinsessan sofia gravid nicolas dop

Prinsessan Sofia hade mycket att fundera över den här dagen.

”Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla”, hälsade prins Carl Philip och prinsessan Sofia på kungahusets Instagramkonto.

Foto: TT