Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten bakom James Middletons frieri

09 okt, 2019, 10:00 
Ellen Myrgård Lindén
hertiginnan kate ring james middleton
Kates bror, James Middleton, ska gifta sig. Men ringen han valde att fria med har väckt blandade reaktioner.
Annons

Storbritannien bubblar av förlovningslycka. Först var det prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi och nu har även Kates lillebror, James Middleton, ställt frågan till fransyskan Alizee Thevenet.

Det var i helgen som James Middleton avslöjade den glada nyheten på sitt Instagram-konto. Detta med en vacker kärleksbild där Alizees stora safirring glittrade i mitten.

Alizee bär en blå safir – precis som hertiginnan Kate

Många reagerade snabbt på att ringen påminner om den ring som prins William gav till Kate när de förlovade sig år 2010. Ringen, som även pryds av en stor blå safir, tillhörde från början prinsessan Diana. Hon fick den i sin tur av sin blivande make, prins Charles, vid deras förlovning. Smycket har även kallats världens mest kända ring.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dessutom har Alizees ring diamanter runt den stora safiren – precis som hertiginnan Kates. En detalj, som inte så många känner till, är faktiskt att Charles hämtade Dianas förlovningsring direkt ur en smyckeskatalog. Annars brukar ju kungligheterna specialbeställa juveler av det här slaget.

Att James Middleton har valt att kopiera Kate har fått blandade reaktioner. En del tycker att det är fin hyllning till systern (och indirekt prinsessan Diana) medan andra tycker att Diana-ringen har en så speciell historia att den inte borde efterliknas.

Foto: TT

Annons