Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten i äktenskapet med prins Carl Philip – så har prinsessan Sofia tvingats rädda allt

28 apr, 2023, 21:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har tvingats till åtgärder för hantera situationen med prins Carl Philip.
Annons

Prins Carl Philip har en historia av att ha det tufft i direktsändning. Det vet alla som följt Jerringpriset-galan genom åren.

2013 råkade han säga fel röstsiffror, 2022 råkade han visa upp lappen som avslöjade vinnaren i förtid.

Men under Elle-galan i år gick det finfint när prinsen delade ut "Årets hederpris". Det fanns dock en viktig skillnad jämfört med tidigare: den här gången: fanns prinsessan Sofia stod tryggt vid prinsens sida.

Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!Brand logo
Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!

Hemligheten bakom äktenskapet – prinsessan Sofias insats

På det sättet lyckades Carl Philip undvika en ny kris. Presentationen av vinnaren gick hur smärtfritt som helst; Carl Philip och Sofia ropade designern Angelo da Silveiras namn i unison.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är ett äkta dream team.

Det är hemligheten bakom äktenskapet, menar kungaexperten Herman Lindqvist. Med Sofia vid sin sida fungerar Carl Philip så mycket bättre i den här typen av sammanhang.

Annons

– Det är Sofia som förvandlat Carl Philip från den blyge och något fumliga unge prinsen till en socialt fungerande, öppen ung man som genomfört glada intervjuer och andra uppdrag. Det är hon som har förvandlat honom och hon är nödvändig vid hans sida för att han ska fungera riktigt bra, säger Herman.

"Han är blyg och tillbakadragen"

Carl Philip har ofta fått höra att han är en svagare retoriker än storasystern, kronprinsessan Victoria. En annan kungaexpert, Sten Hedman, menar att Victoria är överlägsen sin lillebror när tal ska hållas efter pris ska delas ut.

– Om vi ska vara ärliga, så ska vi vara glada att det blev Victoria och inte Carl Philip som blev tronarvinge. Victoria är mer lämpad. CP är inte lika utåtriktad, han är mer blyg och tillbakadragen. Han skulle inte passa i den rollen, säger Sten.

Herman är desto mer imponerad av Sofia.

– Prinsessan Sofia är så bra socialt och fungerar i alla miljöer. Hon glider in, hon får kontakt med människor av alla samhällsklasser, inte alls hög och snorkig. Hon funkar precis som man ska vara i Sverige idag, säger han och fortsätter:

Annons

– Hon har det med sig, hon är en social talang. Hon har varit i olika miljöer och levt ett intressant liv och är väldigt intelligent. Hon förstår precis hur hon ska göra och bete sig.

Annons