Hemligheten om Charlotte ute – oväntade beskedet om framtiden

Hemligheten om Charlotte ute – oväntade beskedet om framtiden

Nya uppgifter avslöjar hemligheten om prinsessan Charlottes framtid!

6-åriga prinsessan Charlotte av Cambridge är prins Williams och hertiginnan Kates enda dotter. Hennes far är den andra tronarvingen, efter prins Charles, och därefter kommer hennes storebror prins George.

Nya uppgifter avslöjar att Charlotte, som är fyra i tronföljden, kan få en annan titel i framtiden, när William blir kung.

Men det är flera faktorer som spelar in.

Oväntade beskedet om Charlotte – kan få ny titel

Under sommaren 2020 delade den brittiska kungafamiljen uppgifter om prinsessan Anne inför hennes 70-årsdag, och twittrade då att hennes officiella titel är The Princess Royal, en titel som brukar ges till monarkens äldsta dotter och som hon tilldelades av sin mor, drottning Elizabeth, år 1987.

Prinsessan Anne är den sjunde Princess Royal som funnits i den brittiska kungafamiljen. Före henne hade prinsessan Mary, som var kung George V:s enda dotter, titeln.

Det kan dock bara finnas en person med denna titel åt gången. Detta betyder att om Anne fortfarande använder titeln när William blir kung, så kommer inte Charlotte kunna ta över den.

Historien bakom titeln Princess Royal

Men även om detta inte är fallet, så är det drottningen som bestämmer om någon ska få titeln Princess Royal eller inte.

Till exempel hade titeln varit "ledig" i många år mellan att prinsessan Mary dog 1965 och att prinsessan Anne tog över den 1987.

Titeln användes för första gången 1942 av prinsessan Mary, som var kung Charles I och drottning Henrietta Marias dotter. Bakgrunden till detta ska vara att drottningen ville imitera Franrikes titel för kungens äldsta dotter – "Madame Royale".

Källa: Hello Magazine.

Foto: TT

LÄS MER: Ny bild på prinsessan Charlotte – kusliga detaljen alla pratar om

LÄS MER: Victoria har lärt Kate tricket – för att skydda barnen

LÄS MER: Bilderna på Kates och Williams barn leder till tårar