Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten om prinsessan Josephine, 13, – dolts in i det sista

08 apr, 2024, 19:00 
Prinsessan Josephine
Beslutet om prinsessan Josephine togs i det dolda. Nu kommer situationen upp till ytan – med en ny förklaring.
Annons
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Kung Frederik och drottning Mary jobbar hårt med att representera Danmark, men de har ett minst lika viktigt jobb som föräldrar till fyra barn.

Nu börjar kungabarnen bli stora. Prins Christian är 18, prinsessan Isabella 16 och tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine 13.

Så kungaparet har alltså bara tonåringar i hushållet vilket också innebär nya situationer att tackla. En sådan kring Josephine doldes in i det sista.

Kungaparet väntade med att berätta om Josephine

Det kan gå ganska lång tid mellan gångerna vi ser Josephine men på de största kungliga evenemangen i Danmark kan man nästan alltid räkna med henne.

Och här har man också kunnat uttyda ett mönster. Mer än en gång har Josephine setts spexa loss offentligt. Något som visar att hon utöver prinsessa också är som vilken 13-åring som helst.

Prinsessan Josephine gör en grimars bredvid mamma drottning Mary
Josephine må vara prinsessa, men hon är också som vilken 13-åring som helst!

Det här blev också tydligt i augusti 2023 då man kunde se att pappa Frederik och mamma Mary tagit ett beslut för sin då 12-åriga dotter. Ett beslut som också hölls i det dolda så länge det bara gick:

Annons

Josephine bytte skola.

Som gick att läsa i pressmeddelandet:

"HKH Prinsessan Josephine börjar det nya läsåret i 6:an på Kildegård Privatskola. Prinsessan börjar sin nya skola nästa vecka och ser fram emot fortsatt skolgång."

Sagt och gjort, prinsessan går nu på Kildegård medan tvillingbrodern Vincent är kvar på Tranegårdsskolan.

Något som gjort danskarna nyfikna. I Se och Hörs "Royal Mailbox" frågar en läsare hur det kommer sig att prinsessan bytt skola – och får svar från den kungliga experten Jon Bloch Skippe.

Nya orden om prinsessan Josephine

Jon Bloch Skippe sammanfattar situationen kring skolbytet och skriver sedan:

”Kungahuset har inte gett någon förklaring till skolbytet, men det kan handla om allt från trivsel, yrkesmässiga utmaningar, skol-hemsamarbete till vardagspraktiken".

Annons

Det sistnämnda alternativet tror han dock inte själv så mycket på då Josephines nya skola ligger väldigt nära den gamla, där Vincent går kvar.

Jon Bloch Skippe slår även ett slag för att respektera den unga prinsessans integritet:

"Vi ska inte spekulera mer om motiven, som bara familjen, dess närmaste rådgivare och berörda personer på skolorna känner till. Prinsessan Josephine är ett barn och, precis som alla andra barn, behöver och kräver att bli skyddad".

Vi kan inte annat än hålla med, och hoppas prinsessan trivs bra i sin nya skola där hon alltså snart gått i ett år.

Foto: TT

Annons