Hemligt dop i brittiska kungafamiljen

Zara

Det ryktas om ett hemligt dop i den brittiska kungafamiljen…

Enligt brittiska medier, däribland Daily Mail,  döptes i helgen Mia Grace Tindall, dotter till Zara Phillips och Mike Tindalls, under en privat ceremoni i Gloucestershire.

Zara-4

Frågan är om omvärlden fått någon veta något om dopet om det inte vore för några förbipasserande som såg hennes majestät anlända till Cherington kyrka. Iklädd rosa kappa och matchande hatt hälsade hon på kyrkohedern innan hon och prins Philip intog sina platser.

På en amatörfilm som Itv publicerat – länk till filmen här – syns även prinsessan Anne och prins William i det kungliga följet. Några bilder på dopbarnet och hennes föräldrar finns ännu inte.

zara-phillips-mike-tindall-ibl

Mia Grace Tindall föddes i januari i år. Hon är Zara och Mike Tindalls första barn och har nummer 16 i den brittiska tronföljden. Men även om hon står långt ifrån att ärva kronan är intresset kring den lilla stort. Både Zara och Mike är ju populära och framgångsrika idrottsmän.

Familjen Tindall lever ett stillsamt liv på godset Gatcombe Park i Gloucestershire och de ses sällan på glamourösa societetsfester i London. Ett hemligt dop låter därför som något som skulle kunna falla familjen i smaken.

elizabeth-ste

Bland gästerna fanns givetvis drottning Elizabeth som är mormor till Zara Philips.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures, IBL och All Over Press

httpv://www.youtube.com/watch?v=NqWIihK7U7U