Hemligt papper avslöjar – hårda orden till Carl Philip innan Sofias födelsedag

14 mar, 2022, 09:21 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prins Carl Philip fick höra hårda ord innan prinsessan Sofias födelsedag.

Annons
Här inviger Sofia och Carl Philip nya Avicii-museet
Här inviger Sofia och Carl Philip nya Avicii-museet

Som prins får man inte ha sina blunders i fred. Det blir stora nyheter när man kör för fort!

Den 4 december förra året var prins Carl Philip ute med sin Volvo på morgonkvisten. I ett strafföreläggande som Svensk Dam begärt ut från Åklagarmyndigheten kan man läsa de mest relevanta delarna av förloppet.

"Du har kört personbil med en hastighet av 89 km/tim utanför tättbebyggt område trots att högsta tillåtna hastigheten där var 70 km/tim. Det hände den 4 december 2021 i Norrtullstunneln 17 inom Stockholms kommun", står det skrivet i strafföreläggandet, som kommer med en sista brasklapp:

"Du begick gärningen med oaktsamhet."

Hårda orden till prins Carl Philip – nu kan vi avslöja

Det är hårda ord. Så här definierar Åklagarmyndigheten själva "oaktsamhet".

Annons

"Vårdslöshet eller slarv. Den som orsakar en skada genom oaktsamhet ska ersätta skadan. Uppstår skadan däremot av en olyckshändelse kan personen inte dömas att betala skadestånd", kan man läsa på myndighetens hemsida.

Enligt Aftonbladet ska Carl Philip ha sagt i ett efterföljande polisförhör att han trodde att hastighetsgränsen var 80 kilometer i timmen och inte 70. Men han bestred inte anklagelserna, och betalade en bot på 2400 kronor.

– Det vi kan säga är att det här har skett och att boten är betald, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef till Aftonbladet.

Därför var timingen extra illa

Förseelsen skedde bara dagar innan en väldigt viktig händelse för Carl Philips familj. Den 6 december firade hans älskade hustru prinsessan Sofia sin 37:e födelsedag.

Hon firade privat med Carl Philip och deras tre söner, prins Alexander, 5, prins Gabriel, 4, och prins Julian, som då var åtta månader gammal.

Annons

Kronprinsessan Victoria var i Paris och prinsessan Madeleine i Miami, så båda fick hurra på distans, men kungaparet var på hemmaplan och kunde gratulera sin svärdotter, som nu har varit en uppskattad medlem av kungafamiljen i sex år.

Annons