Hemska anklagelserna mot Daniel: ”Förfärligt”

Hemska anklagelserna mot Daniel: ”Förfärligt”
Sex år innan förlovningen med kronprinsessan Victoria riktades hemska, och mycket allvarliga, anklagelser mot Daniel Westling, hennes pojkvän. Hör hela historien i nya avsnittet av Svensk Dam Doku.
Annons

I dag, när man ser Victoria och Daniel tillsammans, när man ser deras lycka, kärlek och otroliga vördnad för varandra, är det väldigt svårt att tro att deras historia varit både svår och kantat av orosmoln. Men ja, så var det faktiskt. Om detta berättas det i det senaste avsnittet av Svensk Dam Doku.

Annons

Victoria och Daniels relation var allt annat än oproblematisk. De möttes 2001, blev ett par 2002, men det skulle dröja ända fram till 2009 innan man förlovade sig. Bröllopet stod, som bekant, 2010. En överlycklig Victoria gick in i Storkyrkan för att säga ja till sina drömmars man, till sin alldeles egen prins.

Efteråt, då hon stod vid Kungliga slottet och höll ett tal till alla de tusentals människor som samlats utanför, för att hylla paret sa hon, med värme i rösten:

Annons

– Tack för att ni har gett mig min prins.

Inte ett öga var torrt. I dag är prins Daniel en självklar del i den svenska kungafamiljen. Han har, med sitt varma sätt och öppna personlighet, stärkt den svenska monarkin på flera sätt. Därför är det svårt att föreställa sig att många en gång i tiden trodde att prins Daniel var helt annorlunda.

Bonnläpp, bonden. ”En total katastrof”. Öknamnen på Daniel var många. Elaka. Och SÅ orättvisa. Det rådde en utbredd skepsis mot Daniel Westling, som han ju hette då. Och kanske var det på grund av allt detta, den där väl utbredda skepsisen, som tipsen om Daniel rasade in då foton på Anna Lindhs mördare publicerades i pressen år 2003.

Victoria och Daniel 2003
Victoria och Daniel 2003.

Mannen på bilden, som vi i dag vet är Mihailo Mihailovic, var en kopia av Daniel, menade man. För Aftonbladet berättade polisen många tipsade dem om att mannen på fotona, som i all hast lämnade NK efter dådet, var kronprinsessan Victorias pojkvän.

– Jag tycker det är förfärligt att misstankarna över huvud taget drabbar den här personen. Det är bara att hoppas att polisen löser det här illa kvickt, sa hovets dåvarande informationschef Elisabeth Tarras Wahlberg.

Annons

Svensk Dam Doku är en ny dokumentärpodcast från Svensk Damtidning där vi tar upp händelser som berört den kungliga världen – då och nu.

Här lyssnar du på Svensk Dam Doku:

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Hemska anklagelserna mot Daniel: ”Förfärligt””

 1. konsttanten skriver: 8 februari, 2020

  Det var nog bara reaktionära arroganta personer på Östermalm i Sthlm som yttrade sig negativt; inga andra.


 2. Monarkist skriver: 8 februari, 2020

  Precis, Konsttanten. Vi övriga anade nog Daniels väldigt fina personlighet och en del visste om den. Nu har vi beviset. Han är great!


 3. Marie skriver: 8 februari, 2020

  Elakt att sprida gamla rykten


 4. Christina skriver: 8 februari, 2020

  Daniel är det bästa som kunde hända kungahuset ! Han har alltid vetat vad som väntas av honom .


 5. josefin skriver: 9 februari, 2020

  varför poddar man den här gamla skàpmaten?


 6. Maja skriver: 9 februari, 2020

  Två personer från ”folket” har verkligen lyft kungahuset; drottning Silvia och prins Daniel!


 7. Ingrid skriver: 9 februari, 2020

  Maja,
  Lyftet har gjorts av Lilian, Silvia, Daniel och Sofia.


  1. Essi skriver: 10 februari, 2020

   Maja och Ingrid.

   Förklara närmare på vilket sätt de lyft det svenska kungahuset.


 8. konsttanten skriver: 9 februari, 2020

  Maja och Ingrid: Instämmer helt.


 9. Maja skriver: 9 februari, 2020

  Men störst av alla är ändå Madelenes man Chris! Vilken pondus, vilken utstrålning och dessutom Karl nog att stå upp för sig själv utan att bli en liten prins


  1. Bror skriver: 10 februari, 2020

   Försöker du meritera för anställning på Fox News?


 10. Maja skriver: 10 februari, 2020

  Läser senaste inlägget från Bror och undrar vem han syftar på. JAG är i varje fall inte du med honom!


  1. Bror skriver: 10 februari, 2020

   Märkligt hur snabbt känslan för tilltalet Ni/Du/Fröken/Herr/Fru eller titel har försvunnit ur svenskt språkligt medvetande.
   Eller så har “Maja” inte riktigt förstått det vitsiga i den fråga som gamle greve Stenbock på Herrborum ställde till den unge säljare som ringde honom och inledde med att fråga om det är Magnus han talar med. Ursäkta mig, svarade nämnde Magnus, men har vi gått i skolan tillsammans?


 11. Maja skriver: 10 februari, 2020

  Bäste bror, såvitt jag vet har vi inte gått i skolan tillsammans


  1. Bror skriver: 10 februari, 2020

   Bästa “Maja”!
   Du anar inte vad du gått miste om!


 12. Maja skriver: 10 februari, 2020

  Har avslutat mina samtal med Bror då jag insett att vi inte alls har samma bakgrund han är väl ganska oförskämd, men kanske är det så när man inte gått i skola


  1. konsttanten skriver: 10 februari, 2020

   Många nya signaturer, men känns igen ändå.
   Skönt att charlotte, Birthe, ananas, Eva H, anci bergfelt, och några till, håller sig till samma. Förstår att CVM slutade här.


 13. Maja skriver: 11 februari, 2020

  Det har väl tillkommit en del tyckare… konsttanten, kan du förklara varför du förstår att CVM slutat. Om det är negativt på något sätt förstår jag inte varför du själv fortfarande är kvar!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar