Hemska beskedet för coronasmittade prinsen!

Prins Joachim tillsammans med prinsessan Laura och prins Amedeo.

Prins Joachim smittades av coronaviruset under en fest.Nu har han åkt på ett nytt bakslag.

Prins Joachim av Belgien, systerson till kung Philippe, smittades av coronaviruset. Men beskedet ledde inte till en enhällig sympatikör.

Det visade sig nämligen att Joachim fullt medvetet bröt mot karantänsreglerna i Spanien, där han befann sig för tillfället. Och nu har han fått sitt straff.

Coronavirus: Prinsen tvingas böta – efter att ha smittats

Prins Joachim tillsammans med prinsessan Laura och prins Amedeo.

Prins Joachim tillsammans med prinsessan Laura och prins Amedeo.

Enligt den spanska tidningen El Confidencial smittades Joachim när han närvarade vid en fest i Cordoba. Totalt var 27 personer på festen – trots att Spanien förbjudit folksamlingar större än femton personer.

Nu har de spanska myndigheterna tagit i med hårdhandskarna för att Joachim inte ska upprepa sitt misstag – och för att avskräcka andra från att göra samma sak.
Joachim har dömts till att betala en nätt bötessumma på 10 400 euros. I svenska termer blir det ungefär 108 000 kronor. Det måste vara en av de dyrare festerna i den unge Joachims liv! Dessutom måste han leva med skammen.

“Jag ångrar mig verkligen”

Joachim har dock inte tagit lätt på sitt snedsteg. Han har visat sig djupt ångerfull och har skickat ut en offentlig ursäkt via sin advokat.

– Jag ber om ursäkt för att jag inte respekterade karantänsreglerna under min resa. I dessa svåra tider ville jag inte provocera någon. Jag ångrar mig verkligen och accepterar alla konsekvenser, säger Joachim.

Prins Joachim är på plats nummer tio i den belgiska tronföljden. Enligt rykten dejtar han en spansk kvinna.