Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemska beskedet för Madeleine: "Värre än någonsin"

13 sep, 2021, 15:02 
AvIndra Nordemar

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är tillbaka i Florida, men nu ser det mörkt ut för familjen som nåtts av ett dystert besked.

Annons
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå utBrand logo
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå ut

Prinsessan Madeleine med familj anlände i Sverige strax innan midsommar efter att inte ha varit på svensk mark på över ett år.

Till följd av pandemin som svepte över världen blev prinsessfamiljen "fast" i sin 600 kvadratmeter stora villa, belägen i det exklusiva området Pinecrest, strax utanför centrala Miami.

När de äntligen tilläts att flyga till Sverige igen slutade det med en vistelse på hela tre månader. Tillsammans med resten av kungafamiljen njöt de av den svenska sommaren till fullo, med både konserter, dop och födelsedagar.

Madeleines och Chris bakslag efter hemkosten till Florida

Nu har Madeleine, Chris och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne återvänt till sitt lyxhem i Florida.

Men strax efter deras hemkost nåddes de av en oroväckande nyhet – en otäck orkan rörde sig längs USA:s kust. Meterologiska institutet sa då att den var "extremt farlig", uppger CNN.

Lyckligtvis har allt gått bra för familjen och området de bor i. Men nu drabbas solstaten av ytterligare ett bakslag.

Prinsessan Madeleine med familj på prins Julians dop.

Hemska beskedet för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Nyligen fick hela svenska folket höra det många trånat efter i snart två år – de flesta restriktioner lyfts den 29 september och livet kan äntligen börja återgå till det normala.

Annons

Men för Florida-familjen är det inte lika lyckligt.

Trots att mycket verkar som det normala med en strålande sol, rasslande palmer och fullpackade stränder – svämmar samtidigt sjukhusen över av covidpatienter.

– I juni hade vi för första gången noll covidpatienter och kunde stänga de renodlade covidavdelningarna. Sedan firade USA 4 juli och någon vecka senare exploderade det igen, berättar Florida-bon Cleo Löfman Lopez till Aftonbladet.

Ny covidvåg i USA:s solstat Florida: "Värre än någonsin"

Cleo är sjuksköterska på akuten på Northshore Medical Center, ett stort sjukhus strax norr om centrala Miami. Hon menar nu att den pågående pandemivågen är den värsta som hittills drabbat turiststaten.

– Det är värre än det någonsin varit. Intensiven är full, så vi får vårda intuberade patienter på akuten och ser människor dö varje dag.

Madeleine och Chris är förvisso vaccinerade, men eventuellt finns det en risk att hårdare restriktioner tillämpas igen.

Vi får hoppas att det snart lugnar ner sig – för alla drabbade i staten!

Foto: TT

Annons