Hemska beskedet om Charlene av Monaco: "Hon hålls fången"

Charlene av Monaco och furst Albert

Charlene av Monaco lider stort i sitt äktenskap. Det är uppgifter som skakar om kungavärlden.
Uppgifter: Furst Albert har en tredje oäkta dotter – Celia, 15
Slå på ljud

Hur står det egentligen till med fursteparet Albert och Charlene? Det är ett ämne som träts flitigt när de europeiska kungahusen ska diskuteras.

Elaka rykten gör gällande att paret har vuxit ifrån varandra – och spekulationerna får ny fart varje gång Albert gör ett uppdrag på egen hand, utan hustrun vid sin sida.

Charlene av Monaco pekas ut som fånge

Men faktum är att det har pratats länge om att Charlene inte är vidare tillfreds i sitt äktenskap. Redan 2011 hade New York Post ett reportage om furstinnan med rubriken: "The prisoner princess" – "Den fångade prinsessan".

Enligt tidningen ville Charlene fly landet flera gånger inför bröllopet med Albert. En uppgift gör gällande att polisen i Monaco beslagtog hennes pass, allt för att hålla henne kvar inom rikets gränser.

New York Post pratade med en av gästerna på bröllopet, som hävdade att det syntes lång väg att Charlene var bedrövad och allt annat än glad, trots festligheterna. Innan bröllopet hade det nämligen ryktats om att Albert hade ett tredje utomäktenskapligt barn. Detta barn ska ha fötts medan han och Charlene dejtade.

– Gästerna sa att det här var den sortens bröllop där bruden om tio år kommer att sitta i tv och säga att hon kände att det var ett stort misstag, men hon var överväldigad och kände att hon inte hade något annat val än att genomlida det, sa gästen till New York Post.

"Det var ett rop på hjälp"

New York Post-skribenten Stephanie Cohen sammanfattade läget med en formulering som hemsöker läsaren, trots att den är tio år gammal.

"Charlene Wittstocks tårar såg inte ut som tårarna som en överlycklig brud gråter. Snarare påminde tårarna om ett slags rop på hjälp", skrev Stephanie.

Charlene, som har tvillingparet Gabriella och Jacques med Albert, har själv varit öppen med att hon var ett vemodigt stråk i sin personlighet.

– Folk är så snabba med att säga: “Åh, varför ler hon inte på fotona?”. Jo, ibland är det svårt att le. De vet inte vad som pågår bakom kulisserna, har hon sagt i en nyligen utförd intervju.

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag

LÄS MER: Bakom kulisserna – så firar kungafamiljen jul