Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemska beskedet till drottning Elizabeth – kungafamiljen i kris efter skandalen

12 jan, 2022, 14:43 
AvIndra Nordemar

Drottning Elizabeth har nåtts av ett tungt besked som drabbar hela kungafamiljen.

Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Prins Andrew har under en längre period varit i blåsväder efter skandalen med Jeffrey Epstein-affären – den avlidne miljardären som anklagats för flera fall av sexuella övergrepp mot unga kvinnor.

Epstein och Andrew var goda vänner och umgicks flitigt – vilket sett riktigt illa ut för prinsens del. En kvinna vid namn Virginia Giuffre har stämt Andrew i ett civilmål där hon påstår att han utnyttjade henne sexuellt när hon var 17 år.

Andrew har hela tiden förnekat anklagelserna, men nu står det klart – stämningen har gått igenom och han ska upp i rätten.

"Hertigen av York kommer att ställas inför ett civilrättsligt sexmål efter att en amerikansk domare avvisat en motion från Andrews juridiska team om att få stämningsansökan avvisad", skriver brittiska nyhetsbyrån PA Media på Twitter.

Prins Andrew anklagas för sexuellt utnyttjande

Det hela ska ha börjat med en dans på en klubb, men som därefter ledde till sex. Virginia Giuffre blev sedan mutad med en halv miljon dollar för att inte vidta några juridiska åtgärder mot Epstein eller någon annan som kunde omfattas av hennes anklagelser.

Annons

Avtalet är påskrivet av Giuffre och Epstein 2009, och Andrew har därför menat att det inte är något som han kan anklagas för.

I dag är Giuffre 38 år men var alltså vid tidpunkten minderårig.

Och det finns fotografier på henne, Andrew och en kvinna vid namn Ghislaine Maxwell tillsammans. En kvinna som senare blivit dömd för bland annat sexhandel av minderårig.

Hemska nyheter för det brittiska kungahuset

Det har tidigare rapporterats om att drottning Elizabeth eventuellt skulle behöva ta till kraftiga åtgärder om stämningen gick igenom, och nu riskerar prinsen att fråntas sin kungliga titel.

”Det går inte att avskeda honom som man skulle göra med en vanlig människa men han skulle ombes att avsäga sig sitt hertigskap” har en källa till kungafamiljen tidigare sagt till Sunday Times.

Foto: TT

Annons