Hemska beskedet till Estelle – avslöjas efter fyra år

Hemska beskedet till Estelle – avslöjas efter fyra år

Mikael Fritzon/TT
Estelle var överlycklig när hon fick ponnyn Viktor, men nu erfar Svensk Damtidning att tiden med drömponnyn kan vara över.
5 gånger prinsessan Estelle har stulit showen!
Slå på ljud

Många små flickor drömmer om att få en alldeles egen ponny och för prinsessan Estelle blev den drömmen sann när Viktor flyttade in på Hovstallet för fyra år sedan.

Söt som socker och en riktig gentleman är det omöjligt att falla för Viktor och han har varit anledning till mycket glädje för Estelle och hela familjen. När hon fyllde sju år firade de med en härlig slädtur med Viktor fastspänd för skaklarna, och när Madeleine hälsade på lånade hon ut sin snälla ponny till sin kusin Leonore som överlycklig fick prova rida på Viktor.

Prinsessan Estelle och ponnyn Viktor vid hennes sjunde födelsedag!

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

– Estelle ÄLSKAR verkligen sin häst. Hon är här och hjälper till att sköta om honom. Hon ryktar, borstar och kratsar hovar, har hovstallmästare Ulf Gunnehed tidigare berättat för Svensk Damtidning.

Men alla som har haft en ponny vet att det är en era som tar slut. Barn växer och det gör inte ponnyer, vilket gör att de flesta familjer behöver börja se sig om efter en lite större ponny efter ett par år. Det är nu fyra år sedan Estelle fick Viktor, som bara är 120 centimeter hög och numera har hunnit bli 22 år gammal. Det börjar helt enkelt bli dags för en ny större ponny för den lilla prinsessan!

Prinsessan Estelle och Viktor lussade tillsammans förra året!

Kungl. Hovstaterna / Sara Friberg

Kanske får hon låna Leonores ponny istället, gotlandsrusset Heidi. Hon var en dopgåva från länsstyrelsen Gotland och var då ett föl. Nu har Heidi blivit sex år gammal och är därmed fullvuxen. Det är en lite större utmaning att ta sig an en så pass ung ponny när man bara är åtta år gammal, men Estelle har experthjälp på hovstallet så det är nog inga som helst problem. Och de kan ju alltid ha kvar Viktor till lille Oscar.