Hemska beskedet till Madeleine – som kan påverka hela familjen

Hemska beskedet till Madeleine – som kan påverka hela familjen

MEGA

Prinsessan Madeleines planer för julen kan grusas om situationen förvärras.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Slå på ljud

I veckan fick vi ett glädjande besked från hovet, prinsessan Madeleine och familjen ska komma hem till Sverige över jul och fira högtiden tillsammans med resten av kungafamiljen!

– Kungafamiljen firar jul hemma privat. Prinsessan Madeleine med familj planerar att komma hem. Den 20 december delar prinsessan och barnen ut de traditionsenliga granarna på inre borggården, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam i fredags.

Men det är ett vanskligt besked från prinsessan. Regeringen har redan gett Folkhälsomyndigheten i uppgift att se över om det behövs införas restriktioner igen på grund av en ökande smittspridning av coronaviruset.

– Som vi sett med covid-19-pandemin kan läget snabbt förändras och därför är det viktigt för regeringen och Folkhälsomyndigheten att ha beredskap för att möta och hantera en eventuellt kraftigt ökad smittspridning. Ytterst handlar det om att skydda människors liv och hälsa, sa socialminister Lena Hallengren i ett uttalande i slutet av förra månaden.

I veckan presenterades ett förslag på åtgärder i flera steg som kan komma att införas om smittspridningen fortsätter att stiga.

– Åtgärderna måste vara proportionerliga i förhållande till riskerna. Det är viktigt att hela tiden ta i beaktande vilka konsekvenser restriktionerna kan få för andra delar än smittspridningen, sa Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell i veckan.

Nya restriktioner kan komma att försämra möjligheterna att resa, och som vi vet är kungafamiljen alltid extra uppmärksamma på att följa eventuella rekommendationer. Både för deras egen säkerhets skull men även för att visa upp ett gott exempel som förebilder. Vi får hoppas att detta inte påverkar prinsessan Madeleines resplaner!

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben

LÄS MER: Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine