Hemska nyheten om prinsessan Diana avslöjad

hemska nyheten om prinsessan diana
I år är det 23 år sedan prinsessan Diana dog i en tragisk bilolycka. Nu kommer nya uppgifter om hennes liv, som sönerna William och Harry inte vill dela med omvärlden.
Annons

Prinsessan Dianas tragiska död, i Paris år 1997, chockade en hel värld. Och sedan dess har det både kommit ett flertal böcker, dokumentärer och spelfilmer som berättar historier om allas vår Lady Di.

Den senaste i ledet är en dokumentär, i fyra delar, med namnet “Being Me: Diana” och den avslöjar en välbevarad familjehemlighet, som få kände till.

Annons
harry
Prins Harry och hustrun Meghan har flyttat till USA för att skapa ett nytt liv, utanför kungahuset. Men nu rivs såren efter mamma Dianas tragiska död upp igen.
Annons

Nya detaljer om prinsessan Diana

Det är den brittiska tidningen Mirror som berättar om den nya serien, som eventuellt kommer att visas av streamingtjänsten Netflix. De skriver att dokumentären tar upp Dianas mående, och det faktum att hon led av psykisk ohälsa. Enligt Mirror försökte prinsessan ta sitt eget liv hela fyra gånger.

Dokumentären har upprört både prins William och prins Harry. Sönerna vill, enligt uppgifter, inte att såren ska rivas upp igen och det är extra känsligt när en så stor streamingsajt som Netflix funderar på att berätta familjehemligheter, som prinsarna vill ska vara privata. Brittisk medie skriver också att kungahuset har avböjt att delta i dokumentärer, liksom familjen Spencer.

Prinsessan Dianas sista timmar i livet

År 1997 tillbringar prinsessan Diana en romantisk sommar med pojkvännen Dodi al-Fayed. Efter en veckas semester på Rivieran är det så dags att återvända till London. Lördagen den 30 augusti 1997. På väg till London, från Sydfrankrike, stannar Dodi och Diana i Paris.

Annons

Paret tillbringar sensommareftermiddagen på lyxhotellet Ritz, Dodis pappa äger hotellet och han upplåter en svit till sonen och hans flickvän. Men man ska inte sova på hotellet. Istället ska man övernatta i al Fayeds våning en bit bort. Men först: middag.

Från hotellets restaurang L’Espadon beställer Diana in sjötunga, svamp- och sparrisomelett och vegetarisk tempura.

Dodi och DianaDiana och Dodi fångas på bild i säkerhetskamerorna då de lämnar Ritz. Bara minuter senare sker olyckan.

Klockan 20 över 12 lämnar Dodi och Diana Ritz. De sätter sig I baksätet på en svart Mercedes S280. Vid ratten sitter Ritz säkerhetsansvariga Henri Paul. Han har druckit en whiskey och en öl.

Paparazzifotograferna är sällskapet hack i häl. Henri Paul ökar farten. Det är gasen i botten som gäller.

Klockan 00:23 når bilen infarten till tunneln under bron Pont de l’Alma. Henri Paul tappar kontrollen över fordonet, som sladdar in i det mötande körfältet.

I en fart av 105 kilometer i timmen krockar bilens front rakt in i en av brons stöttepelare. Bilen snurrar sedan runt och åker baklänges in i tunnelns stenvägg.

Bilen är krossad. Och först på plats är paparazzifotograferna. Vissa av dem hjälper till, försöker dra de sargade kropparna ur bilvraket. Andra fortsätter att fotografera de skadade, de döende, passagerarna.

Klockan 00:30 anländer den första polispatrullen till platsen. Det framgår snabbt att Dodi Fayed, som suttit i det vänstra baksätet, och chauffören Henri Paul omedelbart omkommit i olyckan. Deras kroppar tas direkt till bårhuset.

Dianas bil
Den krashade bilen bogseras bort.

Diana, i det högra baksätet, hittas först vid medvetande. Efter en dryg halvtimmes arbete lyckas räddningstjänsten få loss henne ur vraket.

I den våldsamma krocken har Dianas hjärta förskjutits till högra sidan av hennes bröstkorg. Prinsessan förs till ett av Paris främsta sjukhus, la Salpêtrière, men trots en flera timmar lång kamp visar sig hennes skador vara för svåra. Hon går inte att rädda.

 

Annons

Fakta: Hjälp finns att få – hit kan du vända dig

Vid tankar på självmord och i akuta lägen, ring 112.

Här finns också hjälp:

Mind självmordslinjen: tel: 90101, chat.mind.se, [email protected]

Bris: Ring, mejla eller chatta. Telefon: 116 111.

Annons

Jourhavande präst: tel: 112

Jourhavande medmänniska: tel: 08-702 16 80

Barn och ungdomspsykiatrin (Bup): Hitta närmaste mottagning på bup.se.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Hemska nyheten om prinsessan Diana avslöjad”

 1. Anna skriver: 4 maj, 2020

  Att Diana led av psykisk ohälsa är ingen nyhet och det har bevisligen gått i arv till yngste sonen. W och H har ju tillsammans med W:s hustru bildat en organisation som arbetar för att förbättra villkoren för personer drabbade av psykisk ohälsa, så vari består hemligheten…?


 2. Dorothea skriver: 5 maj, 2020

  Det är dålig stil att dra upp detta.


 3. Anni skriver: 5 maj, 2020

  Nej det här var inget nytt överhuvudtaget.
  Varför gräva och vända på samma stenar efter 23 år om något som var en så tragisk händelse och chockade en hel värld? Allt är redan sagt, nu bara upprepningar. Låt det vara.


 4. PernillaA skriver: 5 maj, 2020

  Dorothea instämmer


  1. Ulla Lundell skriver: 5 maj, 2020

   Håller med ovanstående

   Ulla


 5. Bror skriver: 5 maj, 2020

  Från andra utgångspunkter än de rent snaskiga, kan man ändå argumentera för goda syften bakom en seriös dramadokumentär om prinsessan Dianas hälsotillstånd, det fysiska såväl som det psykiska.
  Vad av hennes besvär var t ex i någon mening betingade av det ritualiserade liv hon som hustru till en blivande kung nu tvingades in i? Var hennes nya liv i själva verket att likställa med en slags depersonalisering? Och med vad ville man i så fall ersätta det som nu inte längre ansågs önskvärt? Och, det viktigaste av allt, hur förbereddes Diana för denna ommodellering? Och av vem eller vilka?
  Att låta Diana gestalta en skyddslös individs underläge visavi en förtryckande omgivning, kan också vara något som kan fungera stärkande på unga personer som idag på samma sätt upplever sig vara i ett försvarslöst underläge.
  Att kunna säga till sig själv ”jag är inte ensam”, och samtidigt veta att Diana går vid min sida, är en styrka som kan leda ut ur kaos för gott.


  1. Catrin skriver: 6 maj, 2020

   Bror,
   Jag kan se poängen med det du säger.
   Det jag vänder mig emot är prins Harrys försök på senare tid att likna Meghans situation vid Dianas. Diana var 20 år när hon gifte in sig i kungafamiljen, hon var som du säger hustru till en tronföljare och hade därmed andra krav och förväntningar på sig än Meghan som vid 35+ gifte sig med nr sju (eller åtta) i tronföljden. Meghan och Diana hade med andra ord helt andra förutsättningar från början – Diana hade ingen högre utbildning eller yrkeserfarenhet att tala om, medan Meghan varit framgångsrik (nåja) skådis i en såpa i åratal. Så att jämställa deras utgångslägen tycker jag är att ge en felaktig bild av situationen. Det känns mer som om Harry letar efter en ursäkt för att bemöta kritiken från allmänhet och medier.
   Dessutom lider vad jag vet Meghan inte av psykisk ohälsa, utan hon är bara förbannad i största allmänhet på medierna och föredrar att leva anonymt (nåja) lyxliv i L A med mamma som granne.
   Med detta sagt kan det visst vara en fördel att berätta om kända personers hälsoproblem, både vad gäller psykisk eller fysisk ohälsa, för att sätta fokus på dessa problem och ge kraft och mod åt andra drabbade. Samma sak f ö med Mette Marits lungsjukdom och Ari Behns självmord som föregicks av åratal av depression och psykisk ohälsa.


  2. Bror skriver: 6 maj, 2020

   Catrin
   Gläder mig att ”poängen” gick fram.
   I övrigt har vi nog lite olika betoning på Harrys agerande.
   Du tycks mena, att det sakligt sett inte är möjligt att jämföra Meghan och Diana på det sätt som Harry gör.
   Jag för min del vill nog mer lyfta fram Harrys principiella hållning när det gäller medias granskning av offentliga personer och de etiska och rättsliga principer som då bör gälla. Sett på det viset är det Meghan nu utsätts för fullt jämförbart med det som en gång drabbade mamma Diana.
   Om Meghans personlighet på ett mer grundläggande plan har jag inga som helst kunskaper. Däremot har hennes publika framträdanden för mig, liksom för många andra, enbart varit av det positiva slaget. Dessutom är hon ju enastående vacker, som också Diana en gång var.


 6. Camilla Rundgren skriver: 6 maj, 2020

  De som gjort dokumentären är riktiga asgamar och likaså Netflix om de väljer att ha den i sitt utbud. Som sagt allt är redan sagt så låt nu Englands ros, den vackra kvinnan som blev en ikon men som också var en underbar mamma till prinsarna, vila i frid. Sörjd och oerhört saknad.


 7. Maria skriver: 6 maj, 2020

  Att Diana försökt ta livet av sig 4 ggr är inte heller nån nyhet. Det har hon själv sagt i en film om henne på Netflix. Diana in her own words


 8. Birthe Vejrum skriver: 9 maj, 2020

  Bror – fin og sanset kommentar om Diana versus Meghan. 🙂
  De fleste tænker ikke over, at Harry og hans mor havde én fælles baggrund i den tidlige barndom, begge mistede de deres mor i en tidlig alder. Diana fordi hendes forældre blev skilt, en ganske voldsom skilsmisse, fra et voldeligt ægteskab, og hvor faderen helt enkelt forhindrede hendes mor i at se børnene.


  1. josefin skriver: 12 maj, 2020

   Birthe, det kan hända att Du har rätt här. Min tanke är dock att William o Kate verkar stà med bägge fötterna pà jorden o hantera ett tryck som vida överstiger Harry+Meghan. William förlorade ocksà sin mor i unga àr, Kate verkar komma fràn en familj med sammanhàllning o balans. Om det Du säger stämmer sà borde fam Middleton fà beröm för att de hjälpt W att hitta balans. Det är ju bara Middleton som skiljer i livet mellan W o H.


 9. Birthe Vejrum skriver: 11 maj, 2020

  Dianas situation var egentlig ganske sammenlignelig med Harrys. Hun mistede (kontakten) med sin mor efter forældrenes skilsmisse. Hendes far forbød simpelthen kontakt mellem mor og børn. Og han havde de økonomiske muskler til at gøre det.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar