Hemska nyheten om prinsessan Diana avslöjad

hemska nyheten om prinsessan diana

I år är det 23 år sedan prinsessan Diana dog i en tragisk bilolycka. Nu kommer nya uppgifter om hennes liv, som sönerna William och Harry inte vill dela med omvärlden.

Prinsessan Dianas tragiska död, i Paris år 1997, chockade en hel värld. Och sedan dess har det både kommit ett flertal böcker, dokumentärer och spelfilmer som berättar historier om allas vår Lady Di.

Den senaste i ledet är en dokumentär, i fyra delar, med namnet “Being Me: Diana” och den avslöjar en välbevarad familjehemlighet, som få kände till.

harry

Prins Harry och hustrun Meghan har flyttat till USA för att skapa ett nytt liv, utanför kungahuset. Men nu rivs såren efter mamma Dianas tragiska död upp igen.

Nya detaljer om prinsessan Diana

Det är den brittiska tidningen Mirror som berättar om den nya serien, som eventuellt kommer att visas av streamingtjänsten Netflix. De skriver att dokumentären tar upp Dianas mående, och det faktum att hon led av psykisk ohälsa. Enligt Mirror försökte prinsessan ta sitt eget liv hela fyra gånger.

Dokumentären har upprört både prins William och prins Harry. Sönerna vill, enligt uppgifter, inte att såren ska rivas upp igen och det är extra känsligt när en så stor streamingsajt som Netflix funderar på att berätta familjehemligheter, som prinsarna vill ska vara privata. Brittisk medie skriver också att kungahuset har avböjt att delta i dokumentärer, liksom familjen Spencer.

Prinsessan Dianas sista timmar i livet

År 1997 tillbringar prinsessan Diana en romantisk sommar med pojkvännen Dodi al-Fayed. Efter en veckas semester på Rivieran är det så dags att återvända till London. Lördagen den 30 augusti 1997. På väg till London, från Sydfrankrike, stannar Dodi och Diana i Paris.

Paret tillbringar sensommareftermiddagen på lyxhotellet Ritz, Dodis pappa äger hotellet och han upplåter en svit till sonen och hans flickvän. Men man ska inte sova på hotellet. Istället ska man övernatta i al Fayeds våning en bit bort. Men först: middag.

Från hotellets restaurang L’Espadon beställer Diana in sjötunga, svamp- och sparrisomelett och vegetarisk tempura.

Dodi och Diana

Diana och Dodi fångas på bild i säkerhetskamerorna då de lämnar Ritz. Bara minuter senare sker olyckan.

Dianas bil

Den krashade bilen bogseras bort.

Klockan 20 över 12 lämnar Dodi och Diana Ritz. De sätter sig I baksätet på en svart Mercedes S280. Vid ratten sitter Ritz säkerhetsansvariga Henri Paul. Han har druckit en whiskey och en öl.

 

Fakta: Hjälp finns att få – hit kan du vända dig

Vid tankar på självmord och i akuta lägen, ring 112.

Här finns också hjälp:

Mind självmordslinjen: tel: 90101, chat.mind.se, [email protected]

Bris: Ring, mejla eller chatta. Telefon: 116 111.

Jourhavande präst: tel: 112

Jourhavande medmänniska: tel: 08-702 16 80

Barn och ungdomspsykiatrin (Bup): Hitta närmaste mottagning på bup.se.

Foto: TT