Furstinnan Charlene och furst Albert

Hemska sanningen bakom äktenskapskrisen: "Charlene har tappat kontrollen"

Furstinnan Charlene omgärdas av stora orosmoln.

Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta
2:14

Efter reklamen: Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

(2:14)

Slå på ljud

Furstinnan Charlene har genomlidit ett mycket svårt år. Efter att en rutinoperation ledde till komplikationer fick hon stanna kvar i hemlandet Sydafrika i flera månader – och många hann bli rejält oroliga.

När hon väl kom hem till Monaco fick hon dessutom nästan ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, sa furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Charlene i kris – hur ska det sluta: "Fått vänner till Charlene att rasa"

Albert har dock inte velat svara mer utförligt kring exakt vad det är som felar Charlene. Detta väcker funderingar och leder till ryktesspridning, bland annat om att det i själva verket är fursteparets äktenskap som krisar.

"Charlene har tappat kontrollen", skriver norska Se og hör, som också rapporterar att oron spiller över på de sociala medierna, där folk pratar om att starta en "FreeCharlene"-rörelse, i stil med den som bildats kring Britney Spears.

Samtidigt finns det belägg för att det är den fysiska hälsan som spökar i Charlenes fall.

"Får det att låta som att hon har mentala problem"

Bakgrunden till Charlenes allvarliga hälsoproblem är komplikationer som uppstod efter att hon gjorde ett kirurgiskt ingrepp i våras. Charlene berättade själv nyligen i en intervju med radiostationen South Africa Radio 702 att hon då gick igenom ett så kallat sinuslyft (där man ”lyfter” bihålorna) – och att detta gjordes inför att hon skulle sätta in tandimplantat.

– Det är orättvist att man får det att låta som att hon har haft problem med sina mentala hälsa eller sitt känsloliv. Vi vet inte varför hovet i Monaco försöker tona ner att hon nästan dog i Sydafrika, säger en källa som står Charlene nära till New York Post.